Negyedik Partner Regionális Partnerségi Program 2009. 01.01-2010.12.31. TÁMOP 2.5.1-07/1-2008-0172.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
„Együttműködés határok nélkül” Magyar - Horvát Foglalkoztatáspolitikai Szakértői Akadémia kialakítása Szőke István szakmai igazgató Harkány, június.
INFOKOALÍCIÓ TÁMOP pályázat január 01. – június 30.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció.
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
általános főig. helyettes
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Az ÚMVP intézményrendszere
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
kiemelt projekt bemutatkozása
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Új Magyarország Fejlesztési Terv TÁMOP Társadalmi Megújulás Operatív Program konstrukció Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése.
Pikó Zsuzsanna, NIOK Alapítvány.  A TÁMOP es pályázatok c) komponensének megismertetése civil szervezetekkel országszerte  Gyakorlati segítség.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció Eger,
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció.
Új Magyarország Fejlesztési Terv TAMOP prezentáció.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Nyilas Misi Alapítvány „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” ÁROP – 2012 – 2012 –0008 „Civil Információs Centrum Borsod-Abaúj-Zemplén.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Európai Uniós ismeretek
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Negyedik Partner Regionális Partnerségi Program TÁMOP /

Miért Negyedik Partner? Állam Önkormányzat Gazdálkodó (nyereségérdekelt szervezetek) Civil (nonprofit, filantróp) szektor, mint új jövedelemtulajdonos

Uniós alapelvek szubszidiaritás, decentralizáció, addicionalitás, koncentráció, programozás, partnerség, áttekinthetőség (transzparencia) Mindegyikénél megkerülhetetlen a civil szektor

TÁMOP /c általában Az „Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése” komponens célja a civil érdekképviseleti tevékenység ágazati-szakmai hatókörének, színvonalának és legitimációjának fejlesztése, a széleskörű társadalmi egyezetések megerősítése. Elsősorban az érdekképviseleti célú civil együttműködések, hálózatszerű organizációk, intézményesült civil érdekképviseleti artikulációk létrehozása és működtetése részesülnek támogatásban. A pályázat célja a társadalmi egyeztetésekben résztvevő szervezetek humán erőforrás és szakértői kapacitásainak megerősítése, a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján, annak érdekében, hogy a társadalmi érdekegyeztetésben hatékonyabban tudjanak részt venni, jobban tudják érdekeiket megjeleníteni és érvényesíteni a hálózatszerű működés révén, valamint az érintettek bevonásával.

Célrégiók Közép-Magyarország, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország Az ország népességének 61,8%-a Területének 46%-a Az álláskeresők 53,8%-a 2009-ben, most 56,16 %-a

A projekt célja A projekt célja új típusú, eddig nem létező, regionális partnerségek kialakítása, majd ezeknek a partnerségeknek egy adott szakpolitikához, a foglalkoztatás- és szociálpolitikához, valamint ezek határterületeihez való illesztése. Hosszú távon ezek a régiós partnerségek az adott társadalmi téren belül, a régiókban kapcsolatokat építenek ki a társ-területeket koordináló állami és civil szervezetekkel: a vidékpolitikában, a fejlesztéspolitikában, az ifjúságpolitikában, az esélyegyenlőségi politikában és az oktatáspolitikában az informális, iskolarendszeren kívüli, a felnőttképzésben érintett szervezetekkel, valamint hasonló nemzetközi szerveződésekkel. A kialakított együttműködések elősegítik közös programokban való részvételt ugyanúgy, mint az alulról érkező, a társ-, a tag- és partnerszervezete által megfogalmazott igények régiós artikulálását, valamint az országos képviselethez való strukturált megfogalmazását, amennyiben azok meghaladják a régió szintjét.

A projekt célja Egyik közvetlen haszna az ilyen szerveződésnek, hogy direkt partnerséget nyújthatnak a regionális munkaerő-piaci szervezetnek az uniós programjaihoz. A régiós együttműködés technikai feltételei a gyors információáramláshoz, míg a lebonyolított képzések a korszerű szervezeti, hálózatépítő, lobbi képességeket, stb. teszik elsajátíthatóvá. A régiós fórumok pedig az abban résztvevők társadalmi tőkéjét gyarapítják.

A program eredményei Kialakult a Nonprofit Szövetség négy régióközpontja A régiós koordinátorok szervezésében 32 darab regionális fórumtalálkozó került/kerül lebonyolítása  hálózatépítés: regionális civil érdekegyeztető fórumok alakultak ki. Régiónként minimum 16 foglalkoztatási célú vagy a humán szolgáltatások területén tevékenykedő szervezet kapcsolódott a Negyedik Partner Programhoz. Négy multipartit megállapodás kerül aláírásra

A program eredményei Kialakult egy On-line közösségi, interaktív felület Öt képzés tartottunk a partnerszervezetek munkatársainak (Csapatépítés, Európai Uniós foglalkoztatási ismeretek és forrásteremtés, lobbi- hálózatépítés,informatikai képzés a hatékony érdekérvényesítés és hálózati együttműködés segítésére, menedzsmentképzés) A hálózat tagjai két tanulmányúton (Szlovákia, Horvátország) találhattak példát jól működő hálózatokra, szerezhettek ismeretet humán szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetektől. Tag-és partnerszervezeteink számára szakértői adatbázist állítottunk össze minden régióban.

kapcsolat A Program honlapja: A Nonprofit Szövetség Régióközpontjai: Regionális Civil Központ Alapítvány, Miskolc Európai Fejlesztési és Tájékoztatási Egyesület, Dunaújváros Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Nonprofit Kft, Pécs Munkanélküliek és Álláskeresők Nagykőrösi Egyesülete, Nagykőrös

Kapcsolat Nonprofit Szövetség 1136 Budapest, Balzac u.21. I. em. 2. 1/ ;1/ ;