Olyan szeretetet, mint a tenger…

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Advertisements

Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
8 Klikkelj az egérrel!.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
Önkéntes program a Budapest Kőbányai Önkormányzat
Az Élet Igéje április.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A házasság még nem a mennyország
és ebbe más is belehalt már…
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
A Barátság.
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
„Szeretettel élni és szenvedni”
A SIKERES ÉLET TITKA.
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Food for Thought.
Zsikazsu Emlékkönyve.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Könnyek....
Dr. Pálhegyi Ferenc alapján
közmondásokkal és szóláshasonlatokkal - megoldások -
Őszi képek – és a sikló…  Lapozáshoz majd kattints…
Az életedet TE írod.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Zene: Claydeman Klikkelj!
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Névnapodra Szeretettel!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Mi a Szeretet… Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints.
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Napra Valentin.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Kedves Fiam ....
A szegény országokban élő gyermekek életszínvonala. Bemutatónk témája:
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints Mi a Szerete t…
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
Az én kedves barátimnak
Az Élet Igéje szeptember.
Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
Gazdagabb vagy bárkinél,
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Lajoskomárom, november 27.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Előadás másolata:

Olyan szeretetet, mint a tenger… Mozgássérültek és szegény gyermekek között

A Föld népessége lassan eléri a 6,5 milliárd főt A Föld népessége lassan eléri a 6,5 milliárd főt. Mit segíthetek én, kicsi, magyar, 21. századi ember?

Minden egyes ember tud segíteni Minden egyes ember tud segíteni! Ki így, ki úgy, mindenki lehetőségeihez mérten. Sok híresség megteheti, hogy pénzt adományoz árvaházaknak, szervezeteknek, de erre csak keveseknek nyílik lehetőség. A pénz rengeteg helyen nagy segítséget jelent, de az egyénekre áldozott idő és szeretet sokaknak még inkább hiányzik.

Mi most saját történeteinken keresztül szeretnénk megmutatni, hogy a szeretetre, törődésre mennyire nagy szükség van, és hogy mennyire nem elhanyagolható.

Egyikünk mozgássérülttáborban…

…másikunk felsősófalvai szegény gyermekek között segített.

Léna: Mozgássérültek között Két évvel ezelőtt egy ifjúsági órára lejött egy lány, aki mozgássérült táborokat szervez, és mesélt nekünk a táborairól és a mozgássérültekről. Már régóta szerettem volna megismerkedni mozgássérültekkel, de eddig nem tudtam hogyan.

Végül elmentem a táborba Végül elmentem a táborba. Először nagyon féltem, nem mertem semmit mondani, vagy tenni, a tábor első napjaiban csak mosogattam, és terítettem, emlékszem, még enni is alig tudtam, nagyon súlyos volt az élmény. De hamarosan szárnyai alá vett Melinda, egy mozgássérült lány, megtanított mindenre, hogy hogyan segítsek, és sokat is mesélt.

Megtudtam, hogy minden mozgássérült más, van aki tud bottal járni, van, aki viszont egyik végtagját sem tudja használni, mint egyik lány, akit az első táborban ismertem meg, ő egy fejére pántolt dróttal (aminek a végére gyurmadarabot tettek) irányítja kerekes széke joystickját, és mert beszélni sem nagyon tud, ugyanezzel a dróttal egy, az ABC-vel ellátott papíron mutogatja a betűket, így érteti meg magát. Amikor így először „beszélgettem” vele, jól megkönnyeztem a dolgot, annyira furcsa volt és boldogító, hogy kapcsolatba léptem vele.

Nemcsak a mozgássérültek, szükségleteik is különbözőek Nemcsak a mozgássérültek, szükségleteik is különbözőek. Sokakat etetni, itatni, pisiltetni, tolni, emelni, fürdetni kell, van akinek pelenkára van szüksége, van akit csak tartani kellett a mosdóban, de mindezek hétköznapi dolgok. Ezek mellett a fizikai segítségek mellett nagyon fontos a szeretgetés, bújás, és az, hogy igaz barátainkká legyenek, és ne azt érezzék, hogy ők csak segítségre szoruló egyének.

És még egy dolog: az úszás

Sok mozgássérült úszáskor csodálatos érzést érez, úgy érzi, mintha járna!!! A víz megtartja a súlyukat, és ott szinte tényleg mennek! Többen azt mesélték, hogy ez az élmény annyira meghatározó volt nekik, hogy álmaikban is sokszor felbukkan.

Ezek a táborok nagyon vidám hangulatúak, pedig nekik nem könnyű elfogadni és együtt élni betegségükkel. Sokak állapota stagnált, vannak azonban olyan betegségben szenvedők, kiknek izmaik egyre sorvadnak, és ebben az elfogyásban kell élniük nap mint nap! És ez nem könnyű. Ezért is hangsúlyozom én is nagyon ki a szeretgetést, a barátkozást, az odaadást!

Rozi: Felsősófalva Felsősófalva pár utcás, kb. 700 lakosú település Erdélyben, a Székelyföldön. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány adományokból vett ebben a kis faluban egy parasztházat, hogy napköziotthont rendezhessen be az ottani, szegény családok gyermekeinek.

Manyi néni A gyerekek minden nap iskola után idejönnek, együtt ebédelnek (otthon nem kapnának meleg ételt), játszanak, tanulnak. A napközit egyetlen asszony, Manyi néni vezeti, igen csekély fizetésért, puszta szeretetből. Férje sokat segít neki, a házat is ő hozta nagyjából rendbe a két kezével.

Az a gyerek, aki édesanya nélkül nő fel, lelkileg sérült, s néha kiszámíthatatlan, sok türelmet és szeretetet igényel. Egy gyerek sem hibás azért, hogy hová született. Senki nem választhatja meg a családját, és nem kell szégyenkeznie miattuk. Ezért nem szabad ítélkeznünk, hanem jó és kedves szóval simogatnunk és bátorítanunk kell őket. A gyengébb jellemű szülő elissza keresetét, így válik szegénnyé, és a gyerek áldozattá. Egyetlen esélyük, ha más emberré neveljük őket. Ezt a lehetőséget kínálják fel nekik.

Manyi néni naponta magyarázza életünk csodálatos értékeit, és biztatja őket tanulásra, ami segítheti őket az előre jutásban, a felemelkedésben. Lépésről lépésre halad a nevelésükkel, sok nehézségbe ütközik. Amelyiket nagyon muszáj, hazaviszi a lakásukra, megfürdeti, megnyírja a hajukat, ha tetvesek, megtisztítja a fejüket, kimossa a ruhájukat.

Az ide járó gyerekek számára egyértelmű, hogy segítenek, mosogatnak, terítenek, söpörnek, fát hasogatnak és hordanak be, sőt a nagyobbak, eszesebbek még a leckéjükben is segítenek a kevésbé okosaknak.

Marczi Marczi harmadikos kisfiú, az egyetlen cigánygyerek a napköziben. Nagyszüleivel és testvéreivel él nagyon rossz körülmények között a faluszéli cigánytelepen. Családjából ő az egyetlen, aki iskolába jár, vagy járt, és mivel művelődni akar, minden este Bibliát olvas, mert az otthonukban az az egyetlen könyv.

Egyik nap elvittük őket kirándulni a falutól 5-10 kilométerre lévő sóhegyekhez, volt, aki életében először volt ott!

Amikor palacsintát sütöttünk velük, egymással versengve jöttek, hadd süssenek ők is.

Mindenkit nagyon megviselt, hogy az egyik, 15 éves fiú, Csabi felakasztotta magát, nem bírva a gyötrődést és megaláztatást. Én magam sem értem hogyan lehetséges ez, és máig sem tudtam feldolgozni.

Tanuljuk meg azt, hogy a szeretet senkinek sem kerül pénzébe Tanuljuk meg azt, hogy a szeretet senkinek sem kerül pénzébe. A fölösleg nem a saját érdemünk. Isten mindenben, a munkában is támogat bennünket. Nélküle egy tapodtat sem léphetünk. Ahhoz, hogy másoknak is adni tudjunk, nem kell, hogy sok mindenünk legyen, csupán a jó szívünk. Isten a szeretet, aki azt mondja, oszd meg másokkal, amid van, mert így lehet boldog, örök életed. A szeretet lehetetlennek vélt dolgokat is megold!

A szeretet soha el nem múlik!