1 Konferencia a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés jegyében A Sertéspiac kihívásai - kifejezetten Európában -

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Munkával a segélyezés ellen
Etikai Kódex.
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
SZIE Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola
Változások a hazai kereskedelem szerkezetében 1945-től napjainkig
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
Nemzetközi körkép az Élelmiszer Önrendelkezésről
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Vállalkozásunk külső, belső kapcsolatrendszere és értéklánca
Agrárszövetkezetek Dr. Szabó Zoltán HANGYA „Fenntartható gazdaság, etikus vállalkozások, alternatív pénzügyi rendszerek” konferencia Budapest június.
Üdvözlöm Önöket a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés Konferencián! Harkány, Magyarország Június 2009 John Heisdorffer Az Iowai Szójaszövetség elnöke.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
K ÖZÖSSÉGI AGRÁRPOLITIKA, FEJLESZTÉSEK ÉS TÁMOGATÁSOK K ÉSZÍTETTE : PALÁDI P ÉTER.
A Kiválóság Útja ‪ „Ha kis változást akarsz elérni, változtass a cselekedeteiden, ha ugrásszerű változásra vágysz, változtass a paradigmáidon!” ‪ /Stephen.
Bonafarm csoport Termőföldtől az asztalig. Ágazatok Bonafarm Zrt. Növény- termesztés Vetőmag Kereskedelem Állat- tenyésztés SzarvasmarhaBaromfiSertés.
Szuperkorai napraforgó hibridvetőmag nemesítési programja
A nemzetközi üzleti élet etikája
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
A vállalkozás aktuális kérdései II. félév
Előnyök és alkalmazási területek
III. A logisztika jövője
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Kicsit felelőtlen, kicsit vakmerő, de a miénk….
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
Ilyés Szabolcs, Félixfürdő, 2007 Európai Alapok 2007 után Új lehetőségek vagy bürokratikus buktatók?
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Agrár- és vidékfejlesztési támogatások 2004 I. félévében 1. SAPARD 2. NFT, Agrár és Vidékfejlesztési Operatív Program Intézkedései.
Egy életút tapasztalata a takarmányozás jegyében Dr. Steven B. Németh.
A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS FEJLESZTÉSE Farkas Endre Projekt Iroda vezető.
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
„Megújuló energia-megújuló vidék” Az agrárgazálkodás lehetőségei a zöld energia előállításában Kovács Kálmán államtitkár Tájékoztató Fórum, Nagykanizsa.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
„Ajak a jövő települése” a munka tükrében
A sertéstenyésztés közgazdasági szerepe. A világ sertésállományának változása 2002-ben mintegy 1,2 milliárd db 90 millió t vágósertés Legjelentősebb sertéstenyésztő:
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Közgazdaságtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A magyar mezőgazdaság szerkezete
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
„Együttműködés a tej-termékpálya szereplői között” AZ ALFÖLDI TEJ TERMELŐI CSOPORT MŰKÖDÉSE és STRATÉGIÁJA Budapest, április 16.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
Samsung Confidential Újdonságok Illés János2013. május 28.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
ACT SME: A kis- és középvállalkozások határon átnyúló üzleti kapcsolatainak elősegítése KKV-k fejlesztési eszközeinek, forrásainak és erőforrásainak európai.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
A vállalatok társadalmi felelősségvállalása, mint a fenntarthatóságot támogató szemlélet - Berkesné Rodek Nóra -
ISO/IEC Software Asset Management szabvány
Vállalati felelősségvállalás
Kérdések a második zh-hoz
OUTSOURCING Lehetőségek a vállalat építésben
Európai Uniós ismeretek
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
Előadás másolata:

1 Konferencia a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés jegyében A Sertéspiac kihívásai - kifejezetten Európában -

2 Milyen fő kihívásokkal kell megküzdenie egy sertés integrátornak manapság? Közvélemény Új szerkezeti fejlesztés Export fejlesztés Alapanyag és összetevő árszabás >> Kik vagyunk?

33 Smithfield Foods, Inc. Smithfield Foods, a Smithfieldi (Virginia) központú amerikai vállalat 1936-től működik, és jelenleg a legnagyobb sertés tenyésztő és feldolgozó a világon Világszerte több mint alkalmazott A Smithfield Ferme a Murphy Brown, LLC vállalata – a Smithfield Foods, Inc. tagja

444 A Smithfield Ferme S.R.L a romániai tagja a Smithfield Foods vállalatnak, amely a világon a legnagyobb sertés tenyésztő és húsfeldolgozó A cég fő tevékenységei a sertés tenyésztés és húsfeldolgozás, gabona és takarmány termesztés. A Smithfield Ferme fő célja az, hogy az Európai Únió jó gazdálkodás alapelvének megfelelően hozzájáruljon a romániai mezőgazdaság és állattenyésztés fenntartható fejlődéséhez. Smithfield Ferme

5 A közvélemény – és mit teszünk ennek érdekében? Hulladék menedzsment –A trágyalé mint biotrágya –Biogáz fejlesztés Hatása a kisebb gazdákra –Egy szerződési terv kifejlesztése –Az összetevők helyi beszerzése Egészségügyi menedzsment –A szabályozással teljesen összhangban –Szigorú biológiai biztonsági ellenőrzés

6 Új szerkezeti fejlesztés Kulcsfontosságú a vállalkozás növekedéséhez Partnerek teremtése - üzletben és véleményben A finanszírozási források megtalálása Engedélyezés Következetes alapanyag árszabás Segítség a támogatáshoz való hozzájutáshoz Segítség más jövedelmi források megtalálásához

7 Exportfejlesztés Még mindig hatalmas import többlet van Romániában Közreműködni a romániai sertésinfluenza leküzdésében Magyarországi üzletkötések növelése Árfolyamingadozás A Noul Comtim márka fejlesztése

8 Alapanyagok árszabása

9 Összegzés Helyi beszerzés amikor csak lehetőség van rá A hulladékot mint értékes forrást hasznosítani Sikeres gazdasági partnerségek kialakítása Az ország mezőgazdasági újjáéledésének kulcsfigurájává válni Romániai vállalatként működni A Smithfield’s mennyiségből adódó stratégiai előnyét kihasználni A közösség támogatása A legmagasabb etikával és tisztességgel működni

10 KÖSZÖNÖM!