Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14."— Előadás másolata:

1 Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés
Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

2 Kereskedelmi kapcsolatok
Tartalom Trendek és tervek BBC és BCCH Kereskedelmi kapcsolatok 2.

3 Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között
7. legnagyobb befektető Magyarországon (1990 óta mintegy 3,5 mrd £) Közép-Kelet Európában a 4. legnagyobb export piaca Magyarország 2012-ben a kétoldalú kereskedelem áruk és szolgáltatások tekintetében elérte az 1,6 mrd £ 33 3. Source:

4 Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között
Az import 8,2 % az Egyesült Királyságból jön Több mint 35 ezren dolgoznak brit cégeknél Shared Service Centerek a legújabb sikertörténetek Az import főbb területei: egészségügy, gyógyszeripar: 20 millió £ elektromos gépek, berendezések, készülékek: 8,6 millió £ villamosenergia előállító gépek és berendezések: 7,6 millió £ 4. Source: BCCH

5 Trendek Kereskedelmi kapcsolatok dinamikus fejlődése várható. Ehhez adott a kormányzati elkötelezettség és támogatás mindkét fél részéről Erősödhet az olyan kiemelt magyar beruházásokban való brit részvétel, mint a Szegedi Szuperlézer (ELI, Extreme Light Infrastructure) Nő a kkv-k jelentősége a kétoldalú kapcsolatokban Szegeden épül egy szuper lézer (Extreme Light Infrastructure), ami Eu-s szinten kiemelt K+F projekt, amikor itt volt a UKTI CEO, ő tárgyalt arról, hogy brit vállalatok hogyan vehetnének részt beszállítóként a projectben Még több info: 5. Source: UKTI

6 Tervek 2020-ig A Brit Kormány célja:
Vision 2020: a brit export megduplázása Elérni az EU átlagot az exportáló vállalkozások tekintetében, amely jelenleg 1:4 Szélesebb hozzáférés a brit KKV-k részére a nagyobb növekedési potenciállal rendelkező piacokhoz Globális B2B hálózat létrehozása, amely az először exportáló cégeket támogatja a külpiacokon Szolgáltatások, támogatás és tanácsadás 41 nagy növekedési potenciállal rendelkező piacon 6. Source:

7 A Brit Kereskedelmi Központ célja,
hogy a legjobb exportközponttá váljon a régióban, tehát a brit KKV-k számára legmegfelelőbb üzleti lehetőségeket felkutassa és biztosítsa, hogy a fenti célok teljesüljenek. lehetőséget nyújtani üzleti információcserére, a tanácsadóink export és befektetési terveikben segítik a hozzá forduló vállalatokat. kapcsolatépítő rendezvényeket, programokat és webinarokat szervezni a gyümölcsöző kapcsolatok kiépítése érdekében. összefogni a brit cégeket és elősegíteni a brit-magyar üzleti kapcsolatokat olyan nyitott hellyé válni, amely teret ad brit és magyar cégek számára a találkozásra és üzletkötésre. Több adatot 7.

8 Hogyan támogatjuk a magyarországi KKV-kat?
Céljaik szerint kötjük össze a megfelelő szervezetekkel, cégekkel Igény szerint tájékoztatjuk rendezvényeinkről és egyéb eseményeinkről Tájékoztatjuk őket a kamarai tagság adta lehetőségekről Integráljuk a megkeresőket a kama 8.

9 1991 óta van jelen Magyarországon
A Kamara számokban 1991 óta van jelen Magyarországon 100 tag 20 különböző szektorból 6 fővel működik 11 fős council irányítja Átlagosan 35 esemény évente A Kamara megújul A tudás transzfer, a fenntarthatóság és brit kultúra kerül a középpontba Új exkluzív események és programok: CEO dinner, Mentoring program Nagyobb figyelem az innovációra és a kkv-ra SME breakfast, Startup konferencia 9.


Letölteni ppt "Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések