Informatikai Szakképzési Portál

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Sisák Zoltán HTTP Alapítvány
Moduláris Szakképzési Szoftverrendszer
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
A kompetencia alapú moduláris szakképzés oktatási dokumentumai Tóth Lászlóné 2008.
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
 Moduláris képzési módszertan kidolgozása.  Hátrányos helyzetű, az oktatási rendszerből lemorzsolódók szakképzésbe való bevonása.  Módszertan.
Cisco tartalmak az informatikai képzésben
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
Az új OKJ-s képzések és a megújult Cisco kurzusok kapcsolata
Balassagyarmat, december 12. Stratégiai kérdések a magyar szakképzésben.
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Az SDT keretrendszer logikai és architektúrális felépítése Dringó Béla
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
A szakképzési rendszer változásai Szabó András. Új kihívások, régi problémák Tanulói létszám folyamatos csökkenése Szakképzés presztízsének hanyatlása.
Publikációs Portálrendszer Informatikai képzések tartalmi támogatása.
Informatikai Szakképzési Portál
A kompetencia alapú szakképzés sajátosságai
FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI RT.
Info-kommunikációs Technológia Nedeczky Veronika Sulinet
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Alapozó tantervek Új alapozó tantervek valamennyi szakmacsoportban; informatikában is. Hozzászoktunk: Informatika tanár edzett! tanév, melyben mind a négy.
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés DML – Adat manipuláló nyelv.
A digitális tananyagtartalom használatának lehetőségei a matematika kompetenciaterületeken.
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
Új arculati javaslatok Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ A Munkaügyi Központ bemutatkozása, informatikai szakképzések iránti igények Debrecen.
Informatikai iskolák szakképzési igények és kapacítások
Tóth Gergely Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola Informatikai jellegű szakképzés iránti igények és elhelyezkedési.
DDL – Adatdefiníciós nyelv
1 Informatikai Szakképzési Portál Rendszertervezés Hardver tervezés.
1 Informatikai Szakképzési Portál Információ-kezelés Képek kezelése.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
A szakképzés jelene és jövője 7. Nevelésügyi Kongresszus augusztus 27. Dr. Szenes György főtitkár.
Tananyagfejlesztés Weszely Orsolya Bertalan Tamás
„A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése”
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember” Oktatásfejlesztési munkacsoport.
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
INFO-ERA KONFERENCIA HELYI TANTERV KÉSZÍTÉSE A SZAKKÉPZÉSBEN.
A szakképzés tartalmi szabályozása - Moduláris, kompetencialapú szakképzés -
Szakképzési programok kidolgozása az FSZ szakképesítésekhez
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Digitális középiskola Digitális középiskola Iskolahálózat kialakítása.
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.
1 Csontó Béla Az új OKJ bevezetése Informatikai rendszergazda Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető.
“Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása”
Modul rendszerű oktatás bevezetésének feladatai a Kaposvár-TISZK-ben és a partneriskoláiban.
S ZAKKÉPZÉSI TANTERVEK Informatika Szakképzési Konferencia Szabó András.
Avagy: Mit lát a pitypang magja repülés közben?
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Új modulok a szakképzésben Projektmenedzsment – MS Project 2007 Szentirmai Róbert.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
A képzett szakemberekért Hogyan szolgálja a modulrendszerű képzés a gyorsan változó kötött pályás piaci igényeket? Kiszter István osztályvezető június.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Szaktanári Segédlet Tananyagfejlesztés A TÁMOP /2 projekt keretein belül.
Információs és Kommunikációs Technológiák
Vezetői Információs Rendszer
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
Sport és szervezetei január 18.. Személyes tapasztalatok: 3 év tanítási gyakorlat modul rendszerben Oktatás fókuszába, a gyakorlati megvalósíthatóságot.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
Képzési programok kidolgozottsága Csányi Róbert
moduláris szakképzési szerkezet
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Előadás másolata:

Informatikai Szakképzési Portál http://itszp.hu Markovich László laszlo.markovich@http-foundation.hu

Igények Az iskolarendszerű képzés nem moduláris A tantárgyak nem modulok Petrik TISZK tananyagfejlesztési igénye Alföld TISZK tananyagfejlesztési igénye A moduláris OKJ megjelenésével az iskoláknak a képzésüket az új modulokhoz kellett igazítaniuk. Az elmúlt pár év bebizonyította, hogy az iskolák nappali képzése nem végezhető tisztán modulárisan. Az iskoláknak tantárgyakra van szükségük. A tantárgyak és a modulok kapcsolata általában egyértelmű, azaz egy tantárgy csak egy modulhoz tartozik. Mindemellett sok átfedés is található a témakörökben.

Lehetőségek Modulokhoz is illeszkedő tantárgystruktúra alkalmazása Foglalkozásokra lebontott tanmenetek kialakítása Minden foglalkozáshoz tanári prezentáció Tanítást segítő egyéb anyagok, hivatkozások Tesztek Egy foglakozásnak tekintünk egy hetet, amivel lehetőséget biztosítunk a többórás tantárgyaknál a blokkosításra, valamint a tanulócsoportnak megfelelő haladási ütem kialakításra. A tanár személye továbbra is fontos, mert a prezentációk egy jó vázat adnak az órának, de nem helyettesítik a tankönyvet, a tanári magyarázatot. A tantárgyak kialakításánál fontos szempont volt, hogy a modulok, tananyagegységek, tananyagelemek egyértelműen hozzárendelhetők legyenek a foglalkozásokhoz (és viszont). Ezzel tudjuk biztosítani, hogy az általunk kidolgozott anyag szinkronban van az NSZFI honlapjáról letölthető központi programokkal. Több foglalkozáshoz tartozik a prezentáción kívül anyag. Ilyen például a képernyőn bemutatott demonstrációról készített screencast angol nyelvű leírás egy fogalomról magyarázó animáció A tantárgyakhoz témakörönként tartoznak ellenőrző kérdések, melyek segítik a megértési szint felmérését FONTOS!!! A Cisco Hálózati Akadémiához tartozó intézmények számára prémium anyagokat is biztosítunk. A CCNA és ITE képzéshez kapcsolódóan olyan prezentációk érhetők el regisztráció után a tanárok részére, melyek a Cisco tananyagra erősen épülnek, ezért jogi okokból nem hozhatók nyilvánosságra, de az akadémiai közösségnek a rendelkezésére bocsájtjuk.

A portál felépítése

OKJ-böngésző

OKJ-böngésző Jelenleg három szakmához kapcsolódóan érhetők el anyagok Informatikai rendszergazda Informatikai alkalmazásfejlesztő Informatikus Az Informatikai rendszergazda szakmán belül az Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető elágazáshoz tartozó modulok lettek kidolgozva, de ez a többi elágazást is 60-80 százalékban lefedi a közös modulok miatt. Az Informatikai alkalmazásfejlesztő szakmához egy C# programozási blokk lett kidolgozva, nincsenek teljes modulok lefedve. Az Informatikus szakma esetén a Telekommunikációs informatikus moduljai állnak rendelkezésre, de itt is a közös modulok miatt más informatikus elágazásokhoz is felhasználhatók az anyagok.

Modul választása Válasszuk az OKJ-böngészőben az Informatikai rendszergazda szakmához tartozó Informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető elágazást Megkapjuk a képen látható modulokat

Tananyagelem – tananyagegység - foglalkozás

Tantárgy böngésző Általában a mindennapokban ez a tanár számára gyakrabban használt nézet. Első lépésben itt is a szakmát/elágazást kell kiválasztanunk. Az elágazás választásával kapunk egy tantárgytérképet, amiben az általunk kidolgozott tantárgynevek és óraszámok találhatók. A tantárgyak lekérdezésével lényegében tanmeneteket is kapunk.

Egy foglalkozás

A tananyagok felhasználása A tanításban szabadon felhasználhatók az elkészített anyagok http://itszp.hu Az anyagokkal kapcsolatos visszajelzéseket köszönettel fogadjuk info@http-alapitvany.hu

Markovich László HTTP Alapítvány Köszönöm a figyelmet! Markovich László HTTP Alapítvány laszlo.markovich@http-foundation.hu www.http-alapitvany.hu www.netacad.hu