Gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Civil forrásteremtés Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Aktuális pályázati lehetőségek
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
területi tervezési és értékelési referens
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Gaálné Vörösmarty Éva Veszprém Megyei Közgyűlés tagja
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Kiváltás projektszemmel, a jövő
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A hazai tervezés és a as időszak tervezésének aktualitásai
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Magyarország- Szlovénia Határon Átível ő Vegyes Bizottság 4. ülése 4. Seja Mešane Komisije Za Č ezmejno Sodelovanje Mad ž arska - Slovenija Szentgotthárd,
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
LEADER Közösségek határon átnyuló együttműködésének lehetőségei. Mártha Tibor április 24.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Integrált közösségi szolgáltató terek
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Megyei tervezési folyamat
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Gazdaságfejlesztési lehetőségek a Területi Operatív Programban ban Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Dr. Gordos Tamás programiroda vezető Budapest,
Az önkormányzatok településfejlesztési
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
A Pécsi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR DECEMBER 11.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
TÁMOP PROJEKT KERETÉBEN: Sarkadi Járásfejlesztési Stratégia című 1. workshop. Helyszín: Biharugra Időpont: Készítette: Projektfelügyelet.
Közösen Hatvan kulturális fejlődéséért A TOP CLLD Program
Szpi működése 2011-ben létrejött a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. a Promei Nonprofit Kft. jogutódjaként a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tulajdonosi.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
ELÉRHETŐ TOP FELHÍVÁSOK
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
Előadás másolata:

Gazdag és harmonikusan fejlődő Zöld Zala Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP

A Zala Megyei Önkormányzat területfejlesztési tevékenysége az ÁROP /A azonosító számú pályázat keretében

A megyei önkormányzatok január 1-től terület- és vidékfejlesztési, területrendezési és koordinációs feladatokat látnak el. A megváltozott feladatkör elsősorban a években a következő uniós ciklusra való felkészülést, tervezést foglalja magában. A feladat ellátásának anyagi fedezetéül az elnyert ÁROP pályázat szolgál, 90 millió Ft-os keretösszeggel. A tervezés során a megye elkészíti területfejlesztési koncepcióját és programját, valamint a következő ciklus operatív programjaihoz kapcsolódó részdokumentumokat, továbbá egy, a megvalósítani kívánt fejlesztéseket tartalmazó projektlistát.

A megyei területfejlesztési koncepció Helyzetelemzés – helyzetértékelés 97/2012. (XI.28.) KH határozat Javaslattevő fázis 31/2013. (VI.13.) KH határozat Területi hatásvizsgálat A dokumentumba beépítésre kerül a megyei szakképzés-fejlesztési koncepció is. A koncepció társadalmi és államigazgatási egyeztetése lezajlott. Elfogadásához az illetékes szakminiszter is hozzájárult, amelyre az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció elfogadását követően, várhatóan a december 19-i közgyűlésen kerül sor. A dokumentumok megtekinthetők a weboldalon.

Csökkenő lélekszámú kistelepülések, vonzó turisztikai célpontok

Az ország lakosságának közel 3%-a, a 2011-es népszámlálás alapján fő él itt A megye népessége 1980 óta folyamatosan csökken, kétszer gyorsabban, mint az országos mérték A 2000-es években a legnagyobb arányú (10-11%) népességvesztést a Lenti és Letenyei kistérség szenvedte el, miközben a Keszthelyi és Hévízi kistérségben 1990 óta enyhén emelkedik a lakosságszám A népességfogyás oka elsősorban a természetes fogyás, mely magasabb, mint országosan A 2000-es években jelentősebb vándorlási többletet a Hévízi és Keszthelyi kistérség tudhat magáénak, ezen belül is a Balaton parti, továbbá a termál- és gyógyfürdőik által turisztikai vonzerőt – és munkalehetőséget – kínáló települések vonzanak betelepülteket

Javuló iskolázottság és foglalkoztatottság a nagyvárosokban

2001 és 2011 között jelentősen javult a diplomások aránya a nagyvárosokban, és a bevándorlási célpontokon ben Zala megyében a foglalkoztatottak száma fő volt. A 2001-es népszámláshoz képest leginkább a Zalakarosi kistérségben nőtt a foglalkoztatottság, míg a Zalaegerszegi és Nagykanizsai kistérségben volt a legnagyobb visszaesés. Ezzel együtt is a Zalaegerszegi kistérség rendelkezett megyén belül a legjobb foglalkoztatottsági mutatókkal.

Európai Uniós források eloszlása

A javaslattevő fázis célrendszerének összefoglalása

Operatív Programok Gazdaságfejlesztési és Innovációs OP Intelligens Közlekedésfejlesztés OP Emberi Erőforrás Fejlesztési OP Környezeti és Energetikai Hatékonysági OP Versenyképes Közép-Magyarország OP Terület- és Településfejlesztési OP Magyar Halászati OP Vidékfejlesztési Program Koordinációs OP

A megyék az alábbi beavatkozási szintekre terveznek, valamint koordinálják az elképzeléseket: megye kistérségek (MJV-ok kistérségei is) A megyei jogú városok fejlesztési elképzelései beépítésre kerülnek a megyei dokumentumokba. Végrehajtás során a megyei önkormányzatok Közreműködő Szervezeti feladatokat látnak majd el.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei projektcsomagjai: Zalai integrált gazdaságfejlesztési Zalai turizmusfejlesztési projektcsomag Zalai alternatív hálózati gazdaságfejlesztési Zalai vállalkozásfejlesztési projektcsomag Zalai foglalkoztatási együttműködési projektcsomag Zalai közösségerősítő projektcsomag

Zalai integrált gazdaságfejlesztési projektcsomag a foglalkoztatás növelése a megyébe betelepülni szándékozó és a már a megyében működő vállalkozások számára vonzó befektetési és üzleti fejlődési környezet kialakítása révén Zalai turizmusfejlesztési projektcsomag a jelentős turisztikai attrakciók számának növelése, új turisztikai termékcsomagok kialakítása, a turisztikai vállalkozások által nyújtott szolgáltatások körének bővítése és minőségük javítása

Zalai alternatív hálózati gazdaságfejlesztési projektcsomag a zalai jelentőséggel bíró helyi termékek fejlesztésének, előállításának és értékesítésének előmozdítása, amely hozzájárul a megyén belüli falusi települések gazdasági fejlődéséhez, a turisztikai centrumok és környezetük közti gazdasági együttműködési kapcsolatok erősödéséhez, továbbá a zalai azonosságtudat erősítéséhez Zalai vállalkozásfejlesztési projektcsomag a zalai KKV-k növekedésének elősegítése és ezzel új munkahelyek kialakítása; fejlesztéseinek megvalósításával Zala megye hozzá kíván járulni a megyei vállalkozások kibocsátásának növekedéséhez, az export és az innováció erősödéséhez; e tevékenységek a ZMVA közreműködésével valósulnak meg

Zalai foglalkoztatási együttműködési projektcsomag egyedi, a vállalkozások fejlesztési igényeire gyorsan reagálni képes projektek megvalósítása, amik révén a munkanélküliek – átképzéssel, tréningekkel – alkalmassá válnak munkahelyek betöltésére Zalai közösségerősítő projektcsomag a zalai identitás erősítése, az elvándorlás csökkentése és a társadalmi befogadás területén mutatkozó kihívások megválaszolása megyei esélyteremtő fejlesztések (pl. megyei ösztöndíj, tehetség és gyakornok projekt), valamint családi, időseket támogató és közösségfejlesztési akciók, a megyei és helyi identitást erősítő marketing akciók, rendezvények, a kulturális és környezeti örökség megőrzését szolgáló komplex szemléletformáló programok megvalósításával

A Határon Átnyúló Együttműködési Programok keretében Zala megye három ország tekintetében vesz részt a fejlesztéseket szolgáló döntéshozatali mechanizmusban, egyre növekvő szerepkörrel: Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program Horvátország-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program

A tervezés további menete A megyei területfejlesztési koncepció elfogadását a területfejlesztési program elkészítése követi, ami stratégiai és operatív részből áll majd. Ezzel párhuzamosan folyik az EU-s részdokumentumok (megyei gazdaságfejlesztési részprogram, kistérségi fejlesztési részprogramok, egyéb ágazati OP-khoz kapcsolódó részprogramok) tervezése. Ezen dokumentumok elkészítését követően a TOP-hoz illeszkedő megyei területfejlesztési részdokumentum továbbfejlesztése és az uniós forrásból támogatandó megyei projektötletek gyűjtése következik. A projekt zárásának időpontja szeptember 30-a.

Partnerség és területi koordináció A partnerség biztosítása a 218/2009. (X.6.) Korm. rendelet előírásai alapján történik. A két megyei jogú várossal, Zalaegerszeggel és Nagykanizsával történő együttműködés eszköze a megyei területfejlesztési konzultációs fórum.

A célcsoportokkal való konzultációs lehetőség megteremtése kiemelt hangsúlyt kapott a tervezés folyamatában, tíz fórum lebonyolítására kerül sor, amelyre a kormányzati, az önkormányzati, az üzleti és civil szektor képviselői is meghívást kaptak, hogy fejlesztési elképzeléseik megfelelő figyelmet kapjanak a megyei tervezés során. Mindezeken túl kérdőíves felméréseket is végeztünk. További fórumok megtartását is tervezzük, amelyben a területfejlesztési tervezési tevékenység támogatására elnyert pályázata révén segítségünkre lesz a Széchenyi Programiroda is.

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP