TETT KUTATÁS 2009. NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az internetezők véleménye a magyarországi vállalatok ügyfélkezeléséről. Az Infoteka Kft. – a Sugar CRM partnerje - magyarországi képviseletének megbízásából.
Advertisements

Egy innováció nyomában
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
A kölcsönös befolyásolás
A korrupció észlelése, elfogadása és gyakorlata Keller Tamás – Sik Endre Tárki Európai Társadalmi Jelentés, 2009.
Napfényen a „rejtőzködő szavazók” Mérők klubja április 24.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2013 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
A tanári munka sikerességének vizsgálata a pedagógiai attitűdök, a tanár-diák viszony és az iskolai élmények összefüggésrendszerében Indoklás.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
Nyugat-mecsekiTársadalmiInformációsTársulás Kovács Győző elnök.
MÉDIAHÍR KUTATÁS GVH VPI a Bajnai-kormány első gazdasági miniszterjelöltjének kartellezés miatti visszalépése kapcsán.
Elkülönített állami pénzalapok
Gyöngyös KISKUNMAJSA FEBRUÁR január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra :
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
Bátaapáti nrht – végleges elhelyezés
Tanulmány a bizalomról Nyolc európai országban és az USA-ban október-november.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, december 10. A radioaktív hulladék-elhelyezéssel kapcsolatos eredmények és a jövő feladatai Dr. HEGYHÁTI JÓZSEF Ügyvezető.
Kereszttáblák Babbie, E.: A társadalomtudományi kutatás gyakorlata
Statisztika Érettségi feladatok
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
A fogyasztás pszichológiája − Milyen a magyar fogyasztó
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
MTA Tudásmenedzsment workshop Szemelvények, érdekes eredmények „A női munkavállalás és a lifelong learning kapcsolata” c. kutatásból
MIT KELL TUDNI A NUKLEÁRISENERGIA ALKALMAZÁSÁRÓL AZ ÚJ OKJ-BEN
1 “Oly távol vagy tőlem és mégis közel...” Az Európai Unióval kapcsolatos attitűdök a hazai választók körében Göncz Borbála – Hegedűs István „Részvétel.
Az internetes ismerkedés hatása a homofíliára Lőrincz László Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézet
Atomerőmű Tervezet Herkulesfalva október 1. Gamma Atomerőmű-építő Zrt.
Munkaerő mobilitás Magyarországon
var q = ( from c in dc.Customers where c.City == "London" where c.City == "London" select c).Including( c => c.Orders ); select c).Including(
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2011 BÁTAAPÁTI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC. TETT.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Nyugat-Mecseki TIT területi kutatás Összefoglaló 2005.április.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS 2009 Nyugat Mecseki TIT NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS PÜSPÖKSZILÁGYI TÉRSÉG NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Budapest, december 15. A radioaktív hulladékelhelyezéssel kapcsolatos hazai feladatok Dr. HEGYHÁTI JÓZSEF Ügyvezető igazgató, RHK.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat az oktatók körében - ábrasor
Adalékok a magyar tizenévesek vallásosságáról a rendszerváltás után Csákó Mihály CSc egyetemi docens WJLF Pedagógiai Tanszék.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS NYUGAT-MECSEK TÉRSÉGÉBEN NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
Iszony vagy viszony - Magyarország megítélése az Európai Unió tagállamaként - Pavlics Tamás -
Általános lakossági ismeretek a szén-monoxid elleni védekezés vonatkozásában Honeywell Szabályozástechnikai Kft november 11.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
Az az atomerőművek energiatermelése, biztonsága és környezeti hatásai
Lap.hu oldalak dinamizálása Lap.hu találkozó – május 14.
Gyöngyös Bad Schönborn 2013 november13. január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra : 20.
TÁRSADALMI VERSENYKÉPESSÉG ÉS SIKER A MAGYARORSZÁGI NAGYVÁROSI TÉRSÉGEKBEN BARÁTH GABRIELLA PHD TUDOMÁNYOS MUNKATÁRS KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA A MAGYAR.
Paksi atomerőmű. A paksi atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Épült: Alapkiépítés: 1760 MWe.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről február 21. Domokos Tamás.
A FELSŐ-TISZA VIDÉKI LAKOSSÁG SEBEZHETŐSÉGE: ÁRVÍZI ÉS ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI KOCKÁZATOK Vári Anna - Tamás Pál - Ferencz Zoltán MTA Szociológiai Kutatóintézet.
A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon A médiastruktúra átalakulása előtti és az utána következő állapot Hann Endre előadása a SZEF-Akadémián.
Okos városok és technológiák a társadalom szemszögéből
Lakosok véleménye a Magyar Honvédségről
Előadás másolata:

TETT KUTATÁS NOGUCHI & PETERS CENTRAL-EUROPE COMMUNICATIONS INC.

TETT KUTATÁS Minta:  2000: 955 fő megkérdezése  2002: 1000 fő megkérdezése  2005: 1003 fő megkérdezése  2007: 808 fő megkérdezése  2009: 800 fő megkérdezése  véletlen minta Adatfelvétel módja  személyes interjúk  standardizált kérdőív  háztartásonként egy fő megkérdezése Adatfelvétel időpontja  január  április  február - március Kutatási design

TETT KUTATÁS A minta megoszlása települések szerint *Önkormányzati adatok!

TETT KUTATÁS Vélekedések a Paksi Atomerőmű biztonságosságát illetően Kérdés: Kérjük, értékelje az iskolai osztályzatoknak megfelelően, hogy a rendelkezésére álló információk alapján mennyire ítéli biztonságosnak a Paksi Atomerőmű működését! egyáltalán nem biztonságos nagyon biztonságos 0 - NT Átlagok: , ,70

TETT KUTATÁS A nukleáris energia egyik előnye, hogy kevesebb üvegházhatást okozó gázt bocsát ki, mint más energiahordozók (N=800 fő) Kérdés: Milyen mértékben ért egyet a következő állításokkal? A nukleáris energia egyik előnye az, hogy kevesebb üvegházhatást előidéző gázt bocsát ki, mint más energiaforrások, például az olaj vagy a szén.

TETT KUTATÁS Kérdés: A következő állítások kapcsán kérem, mondja meg, hogy azokat igaznak vagy hamisnak tartja! A radioaktív hulladékokra vonatkozó objektív ismeretek (N=800 fő) Helyes állítás

TETT KUTATÁS Kérdés: Milyen mértékben ért egyet a következő állításokkal? Az EU radioaktív hulladékokkal kapcsolatos viselkedésére vonatkozó állításokkal való egyetértés válaszainak megoszlása Átlag: 1,27 Átlag: 1,34 Átlag: 1,32 1. teljes mértékben egyetért; 2. inkább egyetért, mint nem; 3. inkább nem ért egyet; 4. egyáltalán nem ért egyet Átlag: 1,31

TETT KUTATÁS A Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló ismertségének arányai Kérdés: Hallott Ön a kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladékok végleges tárolójáról, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóról, azaz az NRHT-ról Bátaapátiban?

TETT KUTATÁS Kérdés: Ön honnan szerzett információkat a kutatással és a tárolóval kapcsolatosan? (Több válasz is elfogadható!) A beruházásról való tájékozódásra használt csatornák (N=800 fő)

TETT KUTATÁS Kérdés: Ön milyen forrást tart hitelesnek az NRHT-val kapcsolatban? (Több válasz is elfogadható!) Az egyes csatornák hitelességének megítélése (N=800 fő)

TETT KUTATÁS Kérdés: A felsoroltak közül melyik információforrást tartja a leginkább közérthetőnek? Egy válasz! A leginkább közérthetőnek tartott információforrás (N=800 fő)

TETT KUTATÁS Kérdés: Ön szerint kinek lenne elsősorban a feladata, hogy informálja a lakosságot a tárolóval kapcsolatos kérdésekben? Egy válasz! Kinek a feladata elsősorban az információszolgáltatás (N=800 fő)

TETT KUTATÁS Kérdés: Az Ön lakóhelye közelében tervezett radioaktív hulladéklerakó kapcsán mi az, ami leginkább aggasztaná Önt? A leginkább aggasztó kockázati tényezők megoszlása a tervezett hulladéktároló kapcsán (N=800 fő)

TETT KUTATÁS Kérdés: Ön a telephely működésével összefüggésben milyen elvárásokat támaszt településének önkormányzatával kapcsolatban? A lakosság véleményének kikérése kategóriát 2009-ben nem kérdeztük! A telephely működésével kapcsolatban az önkormányzattól várt lépések említési gyakorisága (N=800 fő)

TETT KUTATÁS A létesítmény a települések fejlődésére gyakorolt hatásával kapcsolatos vélekedések megoszlása (800 fő) Kérdés: Ön szerint a település fejlődésére milyen hatással van a tároló?

TETT KUTATÁS Kérdés: Kérjük, értékelje az iskolai osztályzatoknak megfelelően, hogy a rendelkezésére álló információk alapján mennyire gondolja biztonságosnak a Bátaapátiban működő NRHT-t! A tároló biztonságosságát megítélő osztályzatok megoszlása (N=800 fő) egyáltalán nem biztonságos 1 – 2 – 3 – 4 – 5nagyon biztonságos0 - NT Átlagok:20093, ,78

TETT KUTATÁS A létesítmény az adott település fejlődésére gyakorolt hatásával kapcsolatos vélekedések megoszlása (N=800 fő) Kérdés: Ön szerint a falunak (városnak), mint településnek származnak előnyei a tárolóból?

TETT KUTATÁS A tároló létesítésének a lakosság életére gyakorolt hatásával kapcsolatos vélekedések megoszlása (N=800 fő) Kérdés: Önnek személy szerint, illetve családjának származhatnak előnyei a tároló üzemeléséből?

TETT KUTATÁS A létesítmény az adott településre gyakorolt hatásával kapcsolatos vélekedések megoszlása (N=800 fő) Kérdés: Ön szerint a falunak (városnak), mint településnek származhatnak hátrányai a tárolóból?

TETT KUTATÁS A tároló magánemberkénti elfogadottságának megoszlása (N=800 fő) Kérdés: Ön mint magánember a helyszínt....

TETT KUTATÁS A tárolóval kapcsolatos félelmek (N=800 fő) Kérdés: Tart Ön a tároló működésétől?

TETT KUTATÁS A TETT ismertségi aránya (N=800 fő) Kérdés: Hallott már Ön a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulásról, a TETT-ről?

TETT KUTATÁS A Térségi Krónikás ismertségi aránya (N=800 fő) Kérdés: Ismeri Ön a „Térségi Krónikást”?

TETT KUTATÁS A Térségi Krónikás olvasási gyakorisága (N=740 fő) Kérdés: Milyen gyakran olvassa a „Térségi Krónikást”?

TETT KUTATÁS Az egyes rendezvények ismertségi arányai és a rendezvényeken való részvételi arányok (N=800 fő) Kérdés: Az alábbi rendezvények közül melyiken vett részt, vagy hallott róla legalább? részt vetthallott rólanem hallott róla látogatások a Paksi Atomerőműben látogatások Budapesten az Oktató Reaktorban lakossági fórumok, gyűlések a radioaktív hulladéktároló kérdéskörében tájékoztatók az egyes településeken látogatás a Mohi radioaktívhulladék-tárolóban látogatás a kutatások helyszínén, illetve az NRHT-ban