Humánerő krízis az egészségügyben „Zavar nincs, csak zavarkeltés”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
Fenntartható és megfelelő nyugdíjrendszer
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenysége Kiss Ágnes mb. igazgatóhelyettes MNVH Hatékonyság, Innováció, Szakmaiság HISZ-ünk benne! Budapest, november.
Lobbizás az egészségügyben
Nyugdíj.
Foglalkoztatói nyugdíj
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Az atipikus foglalkoztatás Németországban Dr. Hartmut Seifert Mérlegen az atipikus foglalkoztatás Friedrich Ebert Alapítvány Budapest,
„ Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal” HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés szeptember 15. Orosz Balázs.
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Modellkorrekció a gyógyszerellátásban
Projektkezdeményezés és pályázatírás
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
A KONVERGENCIA-FOLYAMATOK FONTOSABB KIHÍVÁSAI 2007-BEN SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Szeged, február-május (Belyó Pál) „G A Z D A.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Etikai alapelvek az ápolásban
FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
8. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia MOHÁCSI Huba Újvidéki Egyetem, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka III. évfolyam Témavezető:
Értékelés 2009.szeptember Túlélni a szepszist program Hol tartunk most?
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Orvos szakmai programok illeszkedése az ágazati célkitűzésekhez „Építészet a Gyógyulásért 2010-Európai Uniós támogatással” konferencia.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
MAKROGAZDASÁGI KILÁTÁSOK INFLÁCIÓS JELENTÉS december Virág Barnabás December 22.
, Gödri István Vállalati versenyképesség A Folyamatos jobbítás kultúrája 2008 június 27 Eger.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
A minősítés és a standardok szükségessége a civil szektorban Szekér András „Bizalom és átláthatóság a civil szektorban” konferencia.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Szabályozási reform – az intézményrendszer és a járadékszabályozás továbbfejlesztése Szikszainé dr. Bérces Anna PM, főosztályvezető Pénztárkonferencia.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Üdvözöljük konferenciánkon!
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
FEJLESZTÉSI FORRÁSOK A PIAC SZEMÉVEL MAJOR GÁBOR önkormányzati szakértő.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Projekt eredményeinek disszeminációja – Általános projektbemutató ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
Megszorítások, reformok, versenyképesség – Magyarország 2006.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 3. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP A-11/1/KONV
Vágvölgyi Gusztáv - Pabló Inspi-Ráció Egyesület inspi-racio.hu Polyán Egyesület polyan.hu.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Dr. Rácz Jenő ÖNKORMÁNYZATI EGÉSZSÉGÜGYI NAPOK BUDAPEST FEBRUÁR 24.
De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Az egészségügyi szakképzés minőségügye, kihívások és intézkedések György Annamária szeptember 17. "ISOFÓRUM XXII. NMK"
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Környezet és egészség.
Egészségügy 5 Dimenzióban augusztus 31. Leitner György
TAPASZTALATAINK Az egészségügyi világszervezet (WHO) KÜLDETÉSÜNK Az egészségügyi világszervezet (WHO) definíciója szerint:
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

Humánerő krízis az egészségügyben „Zavar nincs, csak zavarkeltés”

2012. Február 23. – XXIV. egészségügynek ott a helye az elsők között „4.Tisztában vagyunk a hazai kritikus gazdasági helyzettel, ezért úgy véljük, nehéz időkben különösen indokolt, hogy a kormányzat illetve a Parlament prioritásokat állítson fel. Az egészségügynek ott a helye az elsők között, különösen a humánerőforrást érintő krízisek okán. Erre való tekintettel javasoljuk, hogy még az év első felében az érintettekkel egyeztetve rövid-, közép-, és hosszú távú tervet dolgozzanak ki az emberi erőforrás itthon tartására, amelyhez alapvetően kormányzati forrásokból kell többletjuttatást biztosítani. Elkerülhetetlen az életpályamodellek kidolgozása is, további halogatásnak nincs helye.” szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

2012. december 13. – XXV. „A jelenlegi egészségügyi rendszer változatlanul rossz állapotban van, jól láthatóan az eddiginél erőteljesebb kormányzati lépésekre van szükség az orvosok, nővérek elvándorlásának, illetve a rendszer további leépülésnek, megakadályozása érdekében.” szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

2012. december 13. – XXV. „A 62 éves korú egészségügyi dolgozók nyugdíjba-meneteli szabálya illetve a munkabér és a nyugdíj közötti választás kényszere az egészségügyet ellehetetleníti. Az egyedi felmentési kérelem eljárásrendje az ágazatot nem segíti ki e bajból. Generális megoldásra van szükség.” szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

2012. december 13. – XXV. „… javasoljuk, hogy 2013-ban az érintettekkel egyeztetve rövid-, közép-, és hosszú távú tervet dolgozzanak ki az emberi erőforrás itthon tartására, amelyhez alapvetően kormányzati forrásokból kell többletjuttatást biztosítani. Nélkülözhetetlennek tartjuk az életpályamodellek kidolgozását, mert az orvosok, nővérek számára a kiszámítható jövőkép még alacsonyabb jövedelem mellett is elfogadhatóbb, mint a bizonytalanság keltette maszatolás. Úgy tűnik, az egészségügyben dolgozók körében a türelem elfogyott, így halogatásnak nincs helye.” szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

2012. december 13. – XXV. „A rendszer fenntartásához további közforrások bevonása nélkülözhetetlen. „ szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

2014. szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Mi történt azóta? Kényszernyugdíjazás Bértárgyalások Migrációs helyzet szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Kényszernyugdíjazás „Miért mi kuncsorogjunk, miért nem bennünket kérnek meg szépen …?” Peremfeltételek ismeretének teljes hiánya – MOK jogfenntartást javasolt Elhúzódó, botrányoktól sem mentes ügyintézés, döntés a 24.(!!!) órában Bizonytalanság a nyugdíjszámítást illetően Bérkiegészítés körüli hercehurca szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Bértárgyalás >50MrD <30MrD ! Áthúzódó hatások OK, de hol van 6.8 MrD?? Javasolt prioritások: – akik kimaradtak – mozgóbér-befagyasztás feloldása – műszakiak Variációk egy témára, elégtelen eredménnyel Tegnap kormányülésre ment változatlanul! Tegnap kormányülésre ment változatlanul! szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Migráció év általános orvosszakorvosfogorvos összes kamaratag + nem kamaratag*összes 2010/11- ben végzettek 2011/12-ben végzettek *megjegyzés: a nem kamaratagoknál nem mutatható ki, hogy mennyi az általános orvos, szakképzett orvos és a fogorvosok száma szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Migráció év általán os orvosszakorvosfogorvos összes kamaratag + nem kamarata g*összes 2010/11 -ben végzett 2011/12 -ben végzett 2012/13- ban végzett jan- ápr jan- ápr jan- ápr szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

A magyar EU biztos véleménye „Ha az Európai Unió keleti országai úgy érzik, hogy az egészségügyi ellátórendszerüket veszélyezteti az orvosok elvándorlása, nekik kell megtalálniuk a megoldásokat, például jobb bérezéssel. Az orvosokat is megilleti annak a joga, hogy az Európai Unión belül oda menjenek dolgozni, ahová akarnak!” (MTI) szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

Legfrissebb hírünk Kazincbarcikán megszűnt a sebészeti – traumatológiai ügyeletei ellátás, csak hétköznap, napi 8 órában van szakorvosi ellátás! szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

„Vettük az adást”  szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara

De mi lesz veled Magyarország? szeptember 15.dr. Éger István - Magyar Orvosi Kamara