Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Advertisements

1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
INKUBÁTOR KOMÁRNO – Centrum pre podporu činností podnikateľov, n.o. Adrián Horváth.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
Képzési lehetőségek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
Lengyel Balázs, IBS Budapest Vállalkozók, spin-off cégek
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A Kaposvári Egyetem innovációs tevékenysége – Dráván innen, Dráván túl
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A közigazgatás hatékonyságának növelése Hargita Megye Tanácsa alárendelt intézményeiben PODCA 1.3.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Innovációs stratégia hatások Termék életciklus Nemzeti sajátosság
NELI-projekt bemutatása
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Tex-EASTile: fenntartható textil innováció Dél-Kelet Európában Bejczy Delinke Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Karancsi Tamás - ügyvezető
CreArt – Network of Cities for Artistic Creation Kultúra 2007–2013 Program.
Innovatív gazdaságfejlesztési központ Hargita megyében – Hargita Business Center – Vállalkozói inkubátorház.
Innováció-ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban CLEAR.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Alsó-Ausztria Gazdasági Stratégiája RECOM hálózati találkozó – gazdaság/ innováció - Győr, Mag. Florian Riess, MBA, M.E.S.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Innovatív fényforrások Közép-Európában – a CENILS projekt tapasztalatai Baracsi Mária Projektvezető Central European Network for knowledge based on Innovative.
Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány
Nemzeti Technológiai Platform a
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
Város, egyetem, gazdaság A PTE KTK hozzájárulása a város és a régió fejlődéséhez Erdős Katalin PTE-KTK KRTI, adjunktus MTA-PTE Innováció és Gazdasági Növekedés.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
1 A Hungary for FP6 projekt a bemutatása Dr. Groó Dóra Tudományos és Technológiai Alapítvány.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SZENTÁGOTHAI JÁNOS KUTATÓINTÉZET.
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
A magyarországi K+F politika
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Zalaegerszeg, 21st February 2018
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
Előadás másolata:

Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT

A projekt célja A Triple helix együttműködési modell elterjesztése (egyetemek, vállalkozások és közszféra), ami elengedhetetlen a vállalkozások ösztönzése érdekében. SET GIFT a vállalkozói szellem, az innováció és a tudásalkalmazás keretfeltételeit szeretné megteremteni. Közvetlen célok: 1.Az intézmények kapacitásának fejlesztése; 2.A közvélemény figyelmének felhívása a technológiai fejlődés és az innováció fontosságára és a nemzetközi együttműködés szükségességére.

A projekt tevékenységei A Triple helix megközelítés elterjesztése helyi és nemzetközi szinten, a helyi innovációs stratégiák fejlesztése segítségével. A hatékony hálózati rendszerek erősítése: a vállalkozói szellem és az innovatív start-up cégek támogatása a fiatal és képzett munkaerő kreativása önfoglalkoztatási lehetőségeinek növelésével. A triple helix model transzferje: A Coventry Egyetem átadja az ilyen területen felhalmozotttudását; Kerekasztalok szervezése kéthónaponként helyi intézményeknek, egyetemeknek és cégeknek a helyi akcióterv kidolgozása érdekében; Minden ország létrehoz egy honlapot a térségben található tudományos kutatási eredményekről, és lehetőségekről; A partner országok hatékony hálózatosodásának elősegítése sikeres tapasztalatok átvételével; tanulmányutak szervezése kutatók, intézmények és vállalkozók bevonásával; Képzések szervezése a vállalkozói szellem megerősítése érdekében; Web-alapú kutatóműhelyek, eszközök kidolgozására az induló vállalkozások segítésére.

A projekt alapadatai: Teljes költségvetés: 2,332, EURÓ Vezető partner: Molise Regió Kereskedelmi Kamarák Regionális Egyesülete – Regional Unioncamere Molise, Olaszország Partner többek között a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara Hargita Megye Tanácsára eső költség: 166, € A projekt időtartama: 2011–2013