„FA-MILIA” CSALÁDSEGÍTŐ Bod Péter Diakóniai Központ - Marosvásárhely -

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
„Útközben” – nyitókonferencia Budapest – szeptember 24. Új módszerek alkalmazási tapasztalatai esetismertetésen keresztül TÁMOP /
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai adjunktus Szociális munkások a közszférában március 27. Varga István főiskolai.
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ Családsegítő Szolgálatának bemutatása Készítette: Varga TündeHeves,
Életvédelem agyakorlatban Frivaldszky Edit Együtt az Életért Közhasznú Egyesület.
Elérhetőségek: Hívható: H.-Cs óráig.
MAT Kongresszus Siófok, nov Mozgó elterelés három városban a Kék Kockánál.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
A mentálhigénés képzés hatása a sepsiszentgyörgyi Családsegítő Központ működésére 1.A CS. S. K. rövid bemutatása: ben jött létre a FAMTERRA alapítvány.
Dr. Harangozó Judit Orvos-koordinátor Ébredések Alapítvány
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
A cserkészetben rejlő lehetőségek az evangélikus nevelés számára Buday Barnabás cserkésztiszt (16.) országos elnök.
Presbiteri csendesnap Alberti, április 28. (szombat) Készítette: Vető István lelkész.
Az EDUVITAL koncepció és oktatási gyakorlat Dr. Falus András egyetemi tanár, az MTA tagja.
A szülő szerepe Dr Sólyom Enikő Konszenzus tanácskozás a korai fejlesztés és neurohabilitáció kérdéseiről Május 4-5. Seregélyes.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
Modellértékű programok a szenvedélybetegek ellátása területén.
A szociális csoportmunkában alkalmazott csoportok típusai
Klinikai pszichológus a közösségi pszichiátriában
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
BÁLINT CSOPORT ÉS MENTÁLHIGIÉNÉS SZEMLÉLET TALÁLKOZÁSA A SZÉKELYUDVARHELYI LELKI EGÉSZSÉGVÉDELMI KÖZPONT GYAKORLATÁBAN Illyefalva, 2006 szeptember 30.
LELKI EGÉSZSÉG CENTRUM BEMUTATÁSA
Velünk egy jobb világért! Reintegrációs modellprogram Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona és Regionális Kríziskezelő.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Munkamegosztás és együttműködés Iskolapszichológia a nevelési tanácsadó ellátó rendszerében Horváth Ágnes Klinikai szakpszichológus Zuglói Nevelési Tanácsadó.
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Szociális háló Készült a suliNova Kht. megbízásából.
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Interprofesszionális együttműködés a gyermekvédelemben Az elhelyezési értekezlet.
A közösségek szerepe életünkben - a megtartó erő..
Team munka egy többcélú intézményben
Lehetőségek a gyülekezetek számára a diakóniában.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Evangélikus Egyház szerepe szociális kérdésekben, jó gyakorlatok és egyházi programok.
II. Kerületi PSZSZ Honfiné Nagy Andrea Gál Nóra
Járási jelzőrendszeri tanácsadó feladatai és tapasztalatai 2016
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Pécs, DECEMBER 15. Szellő János DDRMK FRO osztályvezető
Ágazatközi együttműködés
Felekezetek - identitás
Műtét előtt- műtét után
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Új lehetőség? – Új lehetőség!
A szociális és egészségügyi (pszichiátriai, addiktológiai) ellátás összekapcsolása RSZTOP-3 projekt kísérőintézkedések képzés 2017.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

„FA-MILIA” CSALÁDSEGÍTŐ Bod Péter Diakóniai Központ - Marosvásárhely -

„Engedjétek hozzám…” Indulásunk, vajúdásunk Indulásunk, vajúdásunk Célunk: Célunk: elsősorban református gyülekezetek, másodsorban felekezeteken túl minden marosvásárhelyi ember számára kínálni a házasság- és családsegítő szolgálatot, kiegészítve a gyülekezetek pasztorációs munkáját

„Engedjétek hozzám…” Elsősorban lelkészek, pszichológusok, orvosok, szociális munkások, pedagógusok együttműködésére teremtünk lehetőséget Elsősorban lelkészek, pszichológusok, orvosok, szociális munkások, pedagógusok együttműködésére teremtünk lehetőséget Nagy mentálhigiénés ellátásra szoruló réteg van körülöttünk Nagy mentálhigiénés ellátásra szoruló réteg van körülöttünk

A segítők… A családsegítő rendszer hiányos, kezdetleges, és lehet, hogy a segítő maga is válságban van. A családsegítő rendszer hiányos, kezdetleges, és lehet, hogy a segítő maga is válságban van. A team feladatai és ennek feltételei: A team feladatai és ennek feltételei: elvi feltételek elvi feltételek személyi feltételek személyi feltételek szervezési feltételek szervezési feltételek

A segítők… Elvi feltételek: Elvi feltételek: emberkép emberkép multidiszciplináris szemlélet multidiszciplináris szemlélet aktív toleracia aktív toleracia Személyi feltételek: Személyi feltételek: „kiegyensúlyozott” magánéletű szakemberek alkossanak családsegítő teamet „kiegyensúlyozott” magánéletű szakemberek alkossanak családsegítő teamet

A segítők… Szervezési feltételek: Szervezési feltételek: a kliensekért folytatott konkurenciaharc a segítőrendszer hálóját meglazítja, felőröli és nem lesz elég energia a kliensek „gyógyulásáért” harcolni a kliensekért folytatott konkurenciaharc a segítőrendszer hálóját meglazítja, felőröli és nem lesz elég energia a kliensek „gyógyulásáért” harcolni A cél nem az, hogy szakember hiányában egyik segítőből a másikba küldjük a klienst… A „LÉTET” nekünk magunknak, a segítőknek is értelmeznünk kell… A „LÉTET” nekünk magunknak, a segítőknek is értelmeznünk kell…

A jelen A team megalakult! A team megalakult! Tárgyalás a Diakónia Alapítvány marosvásárhelyi fiókjával Tárgyalás a Diakónia Alapítvány marosvásárhelyi fiókjával Programunk Programunk Jövőképünk Jövőképünk