Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom 2008. dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

Alapképzések kreditjeinek elismerése a mesterképzésben - a TTK-s megfontolások Dr. Varga Zsuzsa OKT egyetemi docens SZTE-TTIK.
Érettségi utáni továbbtanulási lehetőségek
A felnőttképzési tevékenység, és annak az alakulása egy Kulturális és Szabadidő Központban Konzulens tanár:Készítette: Simándi SzilviaPalla Melinda TanársegédIII.andragógia.
Dr. Szöllősi Gábor PhD. egyetemi docens
1 Kormányszóvivői tájékoztató Az új felsőoktatási törvény március 9. Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
Gábor Dénes Tehetségpont
UNESCO konferencia Budapest 2008 – Világkonferencia 2009 Belem Miről szól az előadás? 1.Az UNESO/OECD/EU megközelítések dilemmái 2.A budapesti konferencia.
KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐI S KOLAI FŐI S KOLAI KAR.
Szabó Pál ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék Budapest.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Hol található a Gépészmérnöki Kar?
Dr. Sztachó-Pekáry István A főiskolák jövője a kétszintű képzési rendszerben FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA NOVEMBER 4-7.
A MARKETING GYAKORLATA A FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN Kuráth Gabriella Pécsi Tudományegyetem november 4.
A tudományos élet színterei I. Kutatási projekt I október 18.
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Vegyész és kémiatanár mesterképzések
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Az informatika oktatása a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Mesterképzés az EKF-en
„Tanár leszek!” Hogyan tovább?
Mesterképzés az EKF-en
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
Képzések a pécsi bölcsészkaron
"Én, fogadom, hogy egyetemi éveim alatt Magyarország törvényeit ¶ és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabályait mindenkor megtartom. ¶ Elfogadom.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
Bemutatkozik a Georgikon
LEGYÉL TANÍTÓ!.
Minőségbiztosítás az oktatásban - minőségértékelési eljárás
Kommunikáció az egyetemen
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
P E D A G Ó G I A I K A R. Alapképzési (BA) s z a k o k Nappali tagozat SzakKöltségtérítésKépzési idő (félév) Andragógia Ft6 Gyógypedagógia 110.
Jankovits László egyetemi docens PTE BTK
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
FELVÉTELI 2015 SZIE-ABPK JÁSZBERÉNY.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
2016. január 29. Dr. Szabolcs Éva egyetemi tanár Neveléstudományi Intézet Neveléstudományi mesterszak az ELTE Pedagógiai és.
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Közösségszervezés BA.
Szent István Egyetem Készítsen diamintát a bemutatóhoz! A mintának legyen háttere, formázza meg a címsort és a tartalom sorokat! A láblécben szerepeljen.
10 érv, hogy a Nyíregyházi Egyetemet válaszd!
Közösségi művelődés tanára Osztatlan mesterképzés
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
Lejtmenetből lendület
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Én miért választottam a BME Villamosmérnöki szakát?!
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Andragógusok a pályán, miben segíthet a múzeumandragógia?
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Előadás másolata:

Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n

Az intézmény történeti előzményei 1842-ben nyílt meg a Kar elődje 1842-ben nyílt meg a Kar elődje 1948-ban az egyházi intézményt államosították 1948-ban az egyházi intézményt államosították 1993-ban újra az egyház tulajdonába került (Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola) 1993-ban újra az egyház tulajdonába került (Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola) 2008-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik kara ( PPKE VJK) 2008-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik kara ( PPKE VJK)

Részlet az egyetem küldetésnyilatkozatából A Kar névadója: A Kar névadója: Vitéz János ( ): humanista gondolkodó Hunyadi Mátyás korabeli uralkodó legfőbb támogatója, esztergomi érsek Az Egyetem törekszik: „az egyetemes, átfogó, elmélyülésre és szintézisre képes tudományos szemléletre az emberi személyiség, a keresztény és európai műveltségeszmény és a család tiszteletére az együttműködési készségre, mások értékeinek elismerésére a tudomány nyíltságára, nemzetköziségére, autonómiájára és az egyetemi szabadság biztosítására...”

A Tanszék az andragógia szak gazdája A Tanszék az andragógia szak gazdája Egyéb szakok a Karon: kommunikáció és médiatudomány, szociálpedagógia, tanító alapszak Egyéb szakok a Karon: kommunikáció és médiatudomány, szociálpedagógia, tanító alapszak Az oklevél megszerzésének feltétele: 180 kredit teljesítése, mely szakmai képesítést jelent, ill. továbblépést a mester (MA) fokozatra Az oklevélben a szakképzettség elnevezése: andragógus

Az andragógia alapszak célja Olyan közösségi művelődési és felnőttoktatási szakemberek képzése, akik képesek a felnőttképzés és a művelődés különböző színterein: Olyan közösségi művelődési és felnőttoktatási szakemberek képzése, akik képesek a felnőttképzés és a művelődés különböző színterein: tervező, tervező, szervező, szervező, értékelő, értékelő, irányító, irányító, tanácsadói, tanácsadói, animátori munkakörök ellátására, animátori munkakörök ellátására, humánerőforrás-gazdálkodási és fejlesztési feladatok elvégzésére humánerőforrás-gazdálkodási és fejlesztési feladatok elvégzésére Szakirányok: művelődésszervező, felnőttképzési szervező A es tanévben a nappali és levelező szakon a hallgatók száma megközelítőleg 200 fő.

Együttműködések, megvalósítások Szoros kapcsolat a 18 magyar felsőoktatási intézménnyel, melyeken andragógia szakos képzés folyik Szoros kapcsolat a 18 magyar felsőoktatási intézménnyel, melyeken andragógia szakos képzés folyik A szak tanárai országos tanácskozásának megrendezése A szak tanárai országos tanácskozásának megrendezése Széleskörű kapcsolatok kialakítása a felnőttképzési és művelődést ellátó intézményrendszer minden szektorával. Pl. Magyar Népfőiskolai Társasággal együttműködési megállapodás Széleskörű kapcsolatok kialakítása a felnőttképzési és művelődést ellátó intézményrendszer minden szektorával. Pl. Magyar Népfőiskolai Társasággal együttműködési megállapodás Nemzetközi fejlesztési programokban való részvétel.. Pl. European Master is Adult Education (EMEA), A Good Adult Educator in Europe, AGADE 2006 stb. Nemzetközi fejlesztési programokban való részvétel.. Pl. European Master is Adult Education (EMEA), A Good Adult Educator in Europe, AGADE 2006 stb. Hallgatók bevonása a programszervezési feladatokba Hallgatók bevonása a programszervezési feladatokba

További tervek MA szak létesítése MA szak létesítése Doktori képzéseket folytató társintézményekkel való együttműködés Doktori képzéseket folytató társintézményekkel való együttműködés Távoktatás fejlesztése Távoktatás fejlesztése Széleskörű nemzetközi diák- és tanárcsere Széleskörű nemzetközi diák- és tanárcsere Hazai és európai kutatási és fejlesztési program- együttműködések kialakítása Hazai és európai kutatási és fejlesztési program- együttműködések kialakítása

Kapcsolat Tanszékvezető: Tanszékvezető: Sz. Tóth János PhD főiskolai docens Sz. Tóth János PhD főiskolai docens Az Európai Felnőttképzési Társaság elnöke ( ) Az Európai Felnőttképzési Társaság elnöke ( ) A Felnőttképzés Nemzetközi Tanácsának alelnöke ( ) A Felnőttképzés Nemzetközi Tanácsának alelnöke ( ) Szakfelelős: Szakfelelős: Deme Tamás PhD főiskolai docens Deme Tamás PhD főiskolai docens Művelődés- és Társadalomtudományi Tanszék Művelődés- és Társadalomtudományi Tanszék 2500 Esztergom, Majer István u Esztergom, Majer István u Tel.: (33) (154-es mellék) Tel.: (33) (154-es mellék) Fax: (33) Fax: (33) és és Titkárság: Szalai Andrea Titkárság: Szalai Andrea Honlap: Honlap: