A KÖZMUNKA PROGRAM TAPASZTALATAI AZ ÁLLAMIGAZGATÁS OLDALÁRÓL ÁPOLÁSI IGAZGATÓK FÓRUMA Budapest, 2009. JÚNIUS 24. Dr. Csák Réka Egészségügyi Minisztérium.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Felnőttképzés az új OKJ rendszerében
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Ápolási Igazgatók Fóruma
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
„Út a munkához”program 2009-es képzési tapasztalatainak bemutatása az Észak-magyarországi Régióban „Út a munkához” program 2009-es képzési tapasztalatainak.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Az egészségügyben, gazdasági – műszaki területen dolgozók foglalkoztatási adatainak felmérése Készítette az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
TISZKEK SZEREPE A FELNŐTTKÉPZÉSBEN. A KÖZPONTI KÉPZŐHELY 3471 m2 alapterületen 80 darab a gyakorlati képzést támogató oktatási hely 350 fő befogadóképességgel.
A Fejér Megyei Szent György Kórház
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Közfoglalkoztatás a közép- magyarországi régióban 2010 Vass István főigazgató Tel: Fax: Közép-magyarországi Regionális.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Janovics László igazgató Pécs, október 16. Módosítások átvezetése: október 21. Tájékoztató a téli közfoglalkoztatásról.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
"Munkahelyek megőrzéséért" központi munkaerő-piaci program Készítette: Koren Monika ÉMRMK Gyöngyösi Kirendeltsége 3200 Gyöngyös, Vezekényi u. 24.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
Kórházátalakítási pályázat
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Lorem ipsum.
„Út a munkához”program
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

A KÖZMUNKA PROGRAM TAPASZTALATAI AZ ÁLLAMIGAZGATÁS OLDALÁRÓL ÁPOLÁSI IGAZGATÓK FÓRUMA Budapest, 2009. JÚNIUS 24. Dr. Csák Réka Egészségügyi Minisztérium Egészségpolitikai Főosztály Ágazati Humánerőforrás Stratégiai Osztály

„Közmunkapályázat kórházaknak” Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a szakmai érdekképviseletek közreműködésével meghirdetett pályázat közmunkások képzésére és foglalkoztatására 2008. december Pályázat célja: Munkanélküliek foglalkoztatása és képzése a fekvőbeteg ellátást elősegítő feladatkörbe tartozó tevékenységekkel.

„Közmunkapályázat kórházaknak” Pályázók köre: Önkormányzati, állami vagy egyházi tulajdonban és működtetésben lévő, fekvőbeteg ellátást nyújtó intézmények, melyek közfinanszírozott ellátást nyújtanak. A pályázat a betanítási időszakot magába foglaló határozott idejű munkalehetőséget, illetve a megfelelő előképzettséggel és alkalmassággal rendelkezők számára szakképzési lehetőséget is kínál.

Pályázó intézmények száma az üres szakdolgozói állásokhoz viszonyítottan 20 58

„Közmunkapályázat kórházaknak” A programban foglalkoztatásra és képzésre választható tevékenységek köre: - Ápoló - Ápolási asszisztens - Kórházi segítő - Adminisztratív dolgozó Maximált támogatási összeg nem haladhatja meg a 125.000 Ft/fő/hó keretet.

Pályázat jellemzői: A képzési program felnőttképzés keretében, akkreditált képző intézmények közreműködésével valósul meg. Valamennyi közmunkásnak részt kell vennie a foglalkoztatáshoz szükséges „érzékenyítő” programon, betanító jellegű alapképzésen (EZ A 80 ÓRA!), ami után kórházi kisegítőként dolgozhat. A program során az OKJ-ben szereplő ápolási asszisztens képesítés szerezhető meg, valamint megkezdhető az „gyakorló ápoló” részképesítés megszerzése.

„Közmunkapályázat kórházaknak” A képzés felépítése: Gyakorló ápoló (155 fő) Kb. 1600 óra 2010. 06. 30.-ig Forrás: OFA 395 MFt Ápolási asszisztens (61 fő) 200-700/kb.1000 óra 2009. 12. 31.-ig Forrás: SzMM 382,7 MFt Kórházi segítő (66) Adminisztratív dolgozó (28 fő) Szakképzett ápoló (24 fő) Általános alapismeretek az egészségügyben 80 óra

„Közmunkapályázat kórházaknak” A támogatás a pályázott létszám következő költségeire terjed ki: -munkabér és annak járulékai -munkába-járással kapcsolatos utazási költség-térítés (a jogszabály szerint a munkaadót terhelő utazási költségek) -munka-alkalmassági vizsgálat költsége -munkaruha és egyéni védőeszköz költsége - betanítás, képzés költsége (a kiírásban szereplő mértékig)

„Közmunkapályázat kórházaknak” Pályázat ütemezése: I. Szándéknyilatkozat benyújtása Határidő: 2009. január 31. II.Előkészületi, konzultációs, pályázat benyújtási szakasz Határidő: 2009. március 17. 12.00 Összesen 334 fő felvétele, 334 millió forint forrás biztosításával III.Megvalósítási, végrehajtási szakasz Határidő: 2009. december 31.

KÖZMUNKA PROGRAMBAN RÉSZTVEVŐK ÉRTÉKELÉSE 2009. május 25. A megkérdezett 20 intézmény közül 18 élt a válaszadás lehetőségével

A Kórházaknak feltett kérdések: A közmunka keretében foglalkoztatottak induló létszáma A programban résztvevők átlagéletkora, nemek megoszlása A foglalkoztatottak jelenlegi létszáma Amennyiben volt lemorzsolódás a résztvevők között, akkor ·        tudták-e pótolni a kiesett munkavállalót ·        melyik munkaköri csoportból léptek ki ·        ismert-e a kilépés oka Várhatóan hány főt tud beiskolázni az OFA által támogatott képzésbe Személyes tapasztalatai a közmunkában résztvevők érdeklődéséről, aktivitásáról

A közmunka keretében foglalkoztatottak induló létszáma / A foglalkoztatottak jelenlegi létszáma 296 / 295 fő

A programban résztvevők átlagéletkora: nemek megoszlása: 243 nő / 52 férfi

Lemorzsolódás a résztvevők között: 11 fő Pótolt kiesett munkavállaló: Kilépés oka minden esetben ismert volt

Várhatóan hány fő lesz beiskolázva az OFA által támogatott képzésbe:

Személyes tapasztalatok a közmunkában résztvevők érdeklődéséről, aktivitásáról: „A programot jónak ítéljük meg. A megfelelő toborzási munka meghozta eredményét, jó csapattal kezdtük meg munkánkat” „A Kórházi Közmunka Program sikeresnek mondható, valamennyien elhivatottságot éreznek az egészségügyi pálya iránt, várjuk az újabb Kórházi Közmunka Program pályázatot.” „A közmunkások aktívak, lelkesek szeretnének tanulni és az egészségügyben maradni. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a közmunkások hosszú távon az egészségügyben maradjanak.” „Az eddig eltelt idő alatt nagyon jó vélemény alakult ki a belépő kórházi segítő dolgozókról. Az osztályok is szívesen foglalkoztatják. Ha a későbbiekben lehetőség lesz rá, akkor újra fogunk élni a pályázati lehetőséggel.”

KÖSZÖNÖM MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET