Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kína, Yunnan-tartomány
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
SZÁMÍTÓGÉP- HÁLÓZAT.
Nagykanizsa a régiók kapuja Nagykanizsa Délnyugat - Magyarországon, vadakban és hévizekben gazdag, gyönyörű erdős vidéken fekszik, az M7-es és a tervezett.
Noé bárkái.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
1963-ban egy derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepe, Törökország) otthonában egy falat bontott le és a fal mögött meghökkenve fedezett.
3. FORDULÓ D. RAJZOS FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Szülővárosom bemutatása
Split Dalmácia központja
Az Ókori Kelet világnézete
Intervallum.
Rejtélyek és megfejtőik
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
5. NAP.
Kétsoprony.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Gyönyörű tényleg! Mint a festmény. Egy hely Kínában. Kattintásra.
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
JERUZSÁLEM Zene : El Violinista.
Világ legrégebbi még lakott városa
Vallások a világban Klikk.
Másik Petra, Másik Petra,Szaud-Arábia.
A függő Buddha Kolostor
Mi is az a világörökség? ..
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
FRA ANGELICO
Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.
Japán teremtéstörténet
Az ókori India és Kína.
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Minden diakock á n szerepel egy rövid kis feladat. Ezeket kell megoldanod, végrehajtanod ! Jó munk á t !
Az Alcatraz-sziget Bernát Péter. Az előadás tartalma Földrajza és élővilága Történelme –Világítótorony –Erőd –Börtön Érdekességek.
Nagyenyed.
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Ellas / Elleniké / Demokratia Görög Köztársaság
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Bekezdések formázása 1..
, Csanádi egyházmegye első püspöke.. Élete Atyja, Gerardo velencei patrícius volt és rokonságban állt a Centranigo családdal, amelyből Péter ( )
Földrajza és élővilága Sziget a San Francisco-öbölben területe: km 2 Növényvilága gyér tündérrózsa, eukaliptusz, ciprusfa Állatvilága különleges.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
Kambodzsa.
Hörstel. A városról Tartomány : Nordrhein-Westfalen Megye : Münster Járás : Steinfurt Terület: 107,54 km 2 Lakosság : fő.
Kőrösi Csoma Sándor Készítette: Bajnóczi Krisztián.
Huffman tömörítés.
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
A dóm építése 1378 körül kezdődött, és több szakaszra osztható. Az építkezés első szakasza kb ig tartott, öthajós, bazilika típusú épületnek.
Kassa Kasza Sára, Martinák Emese, Paál Eszter. Dóm építése  A Szent Erzsébet-főszékesegyház, ismertebb nevén a kassai dóm Kassa egyik legszebb és legjellegzetesebb.
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
A KÖZÉPKORI EGYHÁZ A SZERZETESRENDEK.
Vallások a világban Klikk *.
India és Kína.
Egyenletek.
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
A tehetséges tűzfalfestő
Kolozsvár.
Notre Dame Kolostor MONTSERRAT “A FEKETE MADONNA”.
Román stílus Félköríves mennyezet Vastag falak Szűk, kicsi ablakok
Balatonalmádi körtúra Készítette: Szabó Lilla
Velünk élő középkor Forrás:
Kína - Guilin Kína.
Kína - Guilin Kína.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor)

A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike a Heng-san, ennek egyik meredek sziklafalába építették több, mint 1400 éve ezt a 40, kisebb-nagyobb épületből álló „Függő-templom”-ot, a Huyen Khong Tu, másnéven Hanging monostort. A Csang nevű építőmester műve a kínai építőművészet páratlan alkotása. Békésen megférnek itt a különböző vallások. Az első rész a taoizmusé, a második a buddhizmusé, majd az egész együttest a „Három tan csarnoka” zárja, amelynek közepén Buddha szobra áll, balján Konfuciusszal, jobbján pedig a taoizmust megalapító Lao-cé-val. A kolostor és templomegyüttes messziről úgy néz ki, mintha a palotákat odafestették volna a sziklafalra. A csarnokokat merész lépcsőkkel kötötték össze a 2000 méter magason fekvő Heng-san oldalában.