A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanfelügyelet – egységes külső értékelés
Advertisements

2008. november 26. Gáti József Pályakövetés intézmény- vezetői szemmel Gáti József.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
Szervezetfejlesztési Program
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
Szakmai monitorozás.
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Gyöngyös GYÖNGYÖS-TISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft Minőségirányítási rendszer kiépítése.
A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Diplomás pályakövetési program, komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az ELTE-n ELTE TÁMOP /2/KMR projekt március 9. TÁMOP /2/KMR
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Szakképzés-szervezési
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Mérés-értékelés alprojekt Liptákné Czakó Ildikó 2009.december 14.
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
TAMOP-2.2.3/B-09/ Nyomonkövetési munkacsoport.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.

Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Takács Erika Zádori Zoltán
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A Gyulahús Kft. szerepe a projekt megvalósításban
„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
főosztályvezető-helyettes
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Az SZMBK Intézményi Modell
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján december

A mérési rendszer kialakításának céljai A TISZK és intézményei közösen és egyenként olyan mérési rendszert kell, hogy működtessenek, amely folyamatosan naprakész információkat biztosít a TISZK és az intézmények működésével és szolgáltatásaival kapcsolatban és megfelel a jogszabályi követelményeknek. A nyomonkövetési és pályakövetési rendszer szolgáltasson adatokat és információkat rendszerezett formában a működtetés során meghozandó döntésekhez, a fejlesztési irányok kijelöléséhez, a szolgáltatások és folyamatok fejlesztéséhez. A kialakítandó rendszer az objektív és rendszerezett adatok és elemzési folyamatai segítségével tegye lehetővé a munkaerő-piaci prognózisokra való hatékonyabb reagálást. A rendszerből származó információk tegyék lehetővé a TISZK és intézményei szintjén is az oktatásszervezés, a tananyagok és az oktatási módszerek fejlesztésének megalapozását is.

A partneri mérés logikája Az intézményeknek jogszabályi kötelezettségük a rendszeres mérés Azonos mérési területek az eddigi gyakorlatban A vélemények és a működés indikátorai összevethetőségének megteremtése A TISZK lehetővé (és szükségessé) teszi a mérések összehangolását A célcsoportok és az intézmények számára korszerű, hatékony rendszer építése – on- line rendszer

Mérések az előrehaladás szerint Nyomonkövetés Tanulói előrehaladás Követése Szükség szerint Beavatkozás kezdeményezése Utókövetés Végzést követő 6 hónap, elhelyezkedés Pályakövetés Élethosszig tanulás Támogatása, Kompetenciák fejlesztése Tanulói életút követése és támogatása Információk a működés javításához

A MÉRÉSI RENDSZER MÓDSZERTANA Partneri igény és elégedettségmérés: Célja: a mérés célja, hogy láthatóvá tegye az intézmény megítélését a partnerek körében, hogy biztosított legyen a partnerközpontú szolgáltatás nyújtása. Végzett tanulók utókövetése : Célja: a mérés célja, hogy az intézmények olyan szakmákat és képzéseket indítsanak, amelyek versenyképesek a munkaerőpiacon. A felmérés során a végzett tanulók elhelyezkedési jellemzőit, körülményeit és az esetleges sikertelenség okait fogjuk vizsgálni.

A MÉRÉSI RENDSZER MÓDSZERTANA Pályakövetés: Célja: az információk rendszerezett formában való gyűjtése és elosztása a szakmastruktúra, az oktatásszervezés, a tanítás – tanulás folyamatában használt módszerek és tananyagok továbbfejlesztése érdekében. A pályakövetési rendszer szolgáltasson adatokat és információkat rendszerezett formában a TISZK működtetése során meghozandó döntésekhez, a fejlesztési irányok kijelöléséhez, a szolgáltatások és folyamatok fejlesztéséhez.

A projekt megvalósításának módszertana Intézmények által kiválasztott mérési szakember az intézményből, Adatszolgáltatás, műhelymunkákon való részvétel, közös gondolkodás Információ gyűjtés és elosztás közös tervezése Több mintás, véletlenszerű mintavétel Félig strukturált kérdőíves lekérdezés, indokolt esetben interjúk Folyamatos tájékoztatás, dokumentálás

Fenntartóktól és intézményvezetőktől kért támogatás Az intézményi felelősök részvételének biztosítása a műhelymunkákon A rendszerre vonatkozó javaslatok véleményezése, elfogadása A szükséges információk biztosítása (ÖMIP, partneri mérések, ellenőrzések, értékelések) Mérések megvalósításának támogatása Eredmények felhasználása a döntésekben Kommunikáció a partnerekkel