Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK felnőttképző intézményei közös kínálattervezési, értékesítési és kontrolling rendszerének kialakítása Bikal,
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
TÁMOP /A
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A Pannon TISZK Veszprém Nonprofit Kft feladata a veszprémi szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítás ában Az Európai Unió támogatásával, az.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Az Esőemberekért Egyesület által gondozandó elemek bemutatása.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Az ÚMVP intézményrendszere
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
Pályaválasztási és pályaorientációs tevékenység fejlesztése.
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Esettanulmány a projektmenedzsment lépéseinek bemutatására
Évindító Informatikai Szakképzési Fórum
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. üzleteiben
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
© Szöllősi és Társai Bt. Marketingkommunikáció a TISZK rendszerében.
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Előrejelzés-tervezés-indikátorok
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

2 A projekt céljai A TISZK ismerje a térség vállalati környezetét, széleskörű és szerteágazó információkkal rendelkezzen a vállalatokról,működésükről, az alkalmazott technológiáról, a munkaerő-helyzetükről. A munkáltatók elvárásainak megismerése mindenképpen élő vállalati kapcsolatokon keresztül történhet, professzionális vállalati kapcsolattartó szakemberek segítségével.

3 A projektben megvalósuló feladatok Vállalti kapcsolatok fejlesztése: 1.A tanulókat potenciálisan fogadó vállalatok körében végzett igényfelmérés → helyzetelemzés (tanulószerződések, marketing-, PR tevékenység, stb.) 2.Módszertani ajánlás: a vállalati kapcsolattartási rendszer módszertani alapjai; a TISZK vállalati térképe (cégek, vállalatok, más munkáltatók, kiemelt partnerek, munkaerő- közvetítők,Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ és kirendeltségei, Kamarák, stb.) 3.Vállalati kapcsolattartók továbbképzése – 30 órás akkreditált képzés 4.Pályázatírói és forrásszerzési kompetenciák fejlesztése – tréningek

4 A projektben megvalósuló feladatok A gazdasági szereplők által igényelt technológiák felmérése és a bemutatóközpont-rendszer modelljének kialakítása: 1.A modell kialakítása során készül egy helyzetfelmérés a TISZK-kel kapcsolatban álló cégek technológiai elvárasairól és a fejlesztések irányairól (kiválasztott szakmacsoporthoz köthető vállatok, cégek körében; strukturált interjú: 6-8 cégnél, vállalatnál.) A felmérés adatai alapján létrejön a TISZK vállalati-technológiai adatbázisa 2.A technológiai modell meghatározza : Célokat

A projektben megvalósuló feladatok A lehetséges és bemutatni kívánt technológiákat, eszközöket (a térségi vállalati technológiák és a TISZK képzési profiljának figyelembe vételével) A beruházási és forrásszükségletet Az érdekelt felek bevonására és együttműködésére vonatkozó tartalmi és formai elemeket 3.Külső gyakorlati képzőhelyek felmérése; kamarai akkreditáció előkészítése (önálló vállalati képzőhelyként / üzemközi képzőhelyként) – prioritást élvezve az alacsony tanulószerződési aránnyal rendelkező szakmacsoportokban

Mi a technológiai bemutató- központ? Technológiai gyártó-, fejlesztő cégek / Felsőoktatási intézmények Technológiát használó, alkalmazó cégek (gyártók, termelők) TISZK

A projekt eredményei 1. 1.A vállalati kapcsolattartás folyamata – ezen belül a TISZK és az intézmények vállalati kapcsolattartási feladatai el lesznek különítve 2.A szakképzési hozzájárulás-gyűjtés hatékonyságának növelése → SZAHO szoftver: támogatja a szakképzési hozzájárulás-gyűjtést 3.A pályázatírói tréningen egy konkrét pályázat (vagy pályázatok) elkészítése, összeállítása történik, ami a vállalti kapcsolatok fejlesztésére irányul) 4.Professzionálisabb kommunikáció a vállalatokkal, munkaadókkal

A projekt eredményei 2. 5.Gyakorlati képzőhelyek számának növelése, különösen azokban a szakmacsoportban, ahol most nem jutnak el a tanulók a munkahelyi gyakorlathoz (fenntartókhoz köthető háttércégekhez is) 6.Pilot-projekt: a Salgótarjáni Innovációs Központ és a Zólyomi Műszaki Egyetem: Interreges pályázata → „inkubátorház”: ahol létrejöhet az első technológiai bemutatóközpont

A TISZK közreműködése a projektben, feladatok 1.Vállalati kapcsolattartók kijelölése 2.A kapcsolattartók részvétele: a vállalati igényfelmérésben, az adatok elemzésében, a képzőhely-akkreditációs folyamatban 3.Adatszolgáltatás a vállalti kapcsolatokról 4.Továbbképzéseken való részvétel biztosítása

A felnőttképzési rendszer kialakítása Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK mint felnőttképző intézmény közös kínálati tervezési, értékesítési és kontrolling rendszere

Feladatok a felnőttképzés területén 1. A TISZK és partnerintézményei szakképzés fejlesztési tervéhez igazodó felnőttképzési stratégia kidolgozása partneri felmérésre alapozva A vállalati partnerek körében elvégzett igényfelmérés alapján az iskolarendszeren kívüli oktatásban az indításra javasolt szakmák és tanfolyamok körének meghatározása A TISZK és a partnerintézmények együttműködésének részletes meghatározása a felnőttképzés területén

Feladatok a felnőttképzés területén 2. Kínálattervezési, értékesítés és kontrolling funkciók kialakítására A TISZK vállalati és felnőttképzési kapcsolattartói számára felkészítés a rendszer működtetésére Marketingstratégia kidolgozása a felnőttképzésekre ATISZK partnerkapcsolati marketing-, és PR rendszerének kiépítésére javaslat készítése

Várt eredmény Felnőttképzés TISZK-en belüli szervezésének módszertani ajánlása (a kínálattervezési, értékesítési és kontrolling funkciók folyamatleírásai) Felnőttképzési portfólióra épített marketingstratégia Felnőttképzési és Felnőttoktatási Intézet kialakításának terve Felnőttképzési portfólió Felnőttképzési programok, tananyagok

Módszertan Az érintettek együttműködésével kialakított rendszer: Gazdálkodó szervezetek, vállalati partnerek Vállalati kapcsolattartók Tanácsadó Testület Intézmények felnőttképzési felelősei Munkaügyi Központ Munkaerő közvetítők és kölcsönzők Intézményvezetők Végzett diákok

És végül…