A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Somogyi Térségi Szakképző Központ Létrehozása TÁMOP /2-2F Milánkovics Ibolya Gálovics Edit.
Advertisements

Gundel Károly Térségi Integrált Szakképző Központ TÁMOP / január „Jó szakma- biztos jövő”
TÁMOP / június 26. Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Gyöngyös GYÖNGYÖS-TISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft Minőségirányítási rendszer kiépítése.
C s e p e l T I S Z K Nyitó konferencia
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Fő célok:  a foglalkoztatás bővítése és a  a növekedés biztosítása. A fenti célok elérése érdekében hat kiemelt területen indultak összehangolt állami.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Szakképzés-szervezési
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
„A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
“Térségi Integrált Szakképző Központok létrehozása”
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető

A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Modularizáció, vizsgaközpont kialakítása
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Beszámoló január 31. Glowacz Miklósné projektmenedzser
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt indikátorai Az Európai Unió támogatásával, az Európai.
© Szöllősi és Társai Bt. Marketingkommunikáció a TISZK rendszerében.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Nyírségi Szakképzés-szervezési Társaság létrehozása TÁMOP /2-2F projekt „TISZK rendszer továbbfejlesztése”
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Szakiskolai fejlesztési program
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Önfejlesztés és horizontális tanulás
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F-2008-0003 projekt megvalósítása Nógrád megyében

Az „utak” értelme A TISZK KERETÉBEN a forrásokkal hatékonyan gazdálkodó Eszközfejlesztés Elektronikus tananyagfejlesztés a munkaerő-piaci igényekre reagálni képes A TISZK működését támogató informatikai fejlesztések rugalmas szerkezetű Infrastruktúra fejlesztés A TISZK közösségi szolgáltatásait megalapozó szakmai fejlesztések minőségi szakképzés A TISZK irányítási és kapcsolattartási folyamatainak kiépítését megalapozó szakmai fejlesztések

Az „utakat” járók SZAKÉRTŐK SZAKMAI MEGVALÓSÍTÁSÉRT FELELŐS HELYI SZAKEMBEREK SZAKMAI ÉS SZAKMACSOPORTOS BIZOTTSÁGOK

Szakmai megvalósításért felelős helyi szakemberek Forrásbevonásért felelős vezető (3 fő) Felelős saját területén a TISZK forrásainak jelentős növeléséért, az intézményi érdekeltségi rendszer kialakításáért, újabb gazdasági együttműködő partnerek bevonásáért Közösségi szolgáltatásokért felelős szakember (4 fő) 1. Kulcskompetenciák közös mérési-értékelési rendszerének kialakításáért, működtetéséért felelős 2. Továbbtanulási, pályaválasztási, pályaorientációs rendszer kialakításáért, működtetéséért felelős 3. Végzett tanulók közös nyomon-követési rendszerének kialakításáért, működtetéséért felelős 4. Családpedagógiai és ifjúságvédelmi szolgáltatás kialakításáért, működtetéséért felelős

Szakmai megvalósításért felelős helyi szakemberek Mérés-értékelési szakember A közös alapkompetencia és modulértékelések kidolgozásáért és működtetéséért felelős Erőforrás-tervezésért felelős szakember (2 fő) 1. A TISZK Vezetői Információs Rendszerének (VIR) bevezetéséért, folyamatos adatfeltöltésének támogatásáért, fejlesztéséért felelős 2. Az erőforrásokkal kapcsolatos döntések előkészítéséért felelős Vezetői döntéseket támogató szakember Felelős a stratégiai tervezés és a fenntartói közös döntéshozatal folyamatos szakmai támogatásáért a fenntartók képviselői és a döntés-előkészítő szakemberek körében

Szakmai megvalósításért felelős helyi szakemberek Felnőttképzési kínálattervező szakember Felelős a közös felnőttképzési kínálat tervezéséért, ennek egységes értékesítéséért és a vállalatokkal történő felnőttképzési igényfelmérés összefogásáért Vállalati technológiai szakember Felelős a vállalati kapcsolattartásért, a vállalatok technológiai felméréséért, a technológiai bemutatóközpont kialakításának szervezéséért, irányításáért, a technológiai megoldások hatékony implementálásáért a szakképzésbe

Szakmai megvalósításért felelős helyi szakemberek Képzési marketing és PR szakember Felelős a közös képzési kínálat tanulók és felnőttek számára történő bemutatásáért, a foglalkoztatási figyelőszolgálat irányításáért és a munkaerő-piaci információk széles körű terjesztéséért, valamint a támogatási szerződésben szabályozott nyilvánosság biztosításáért Területi szakmai felelős (3 fő) Felelős saját területén a szakmai folyamatok tervezéséért, megvalósításáért, a közös döntéshozatal folyamatos szakmai támogatásásért

Alprojekt-felelős-bizottság A felnőttképzési rendszer kialakítása Felnőttképzési kínálattervezésért felelős Vállalati kapcsolattartók HH Bizottság Vezetői döntéseket támogató szakember A HH, ill. a HHH, az SNI ill. a tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztése SNI Bizottság Közösségi szolgáltatásokért felelős 4.

Alprojekt-felelős-bizottság A minőségirányítási rendszer kialakítása és a szervezetfejlesztés Minőségirányítási bizottság A végzett tanulók utó-, és pályakövetési rendszerének kialakítása Pályaválasztási, pályaorientációs és pályakövetési b. Közösségi szolgáltatásokért felelős 3.

Alprojekt-felelős-bizottság A modularizáció és közös tantervi rendszer kialakítása 16 szakmacsoportos bizottság Területi szakmai felelős 1. Vizsgaközpont létrehozása, vizsgarendszer fejlesztése

Alprojekt-felelős-bizottság Beiskolázási egyeztetési rendszer kialakítása Területi szakmai felelős 1.,2.,3 Minőségirányítási bizottság Szakképzési stratégia megalkotása Vezetői döntéseket támogató szakember IT, TT

Alprojekt-felelős-bizottság Pályaválasztási, pályaorientációs tevékenység fejlesztése Közösségi szolgáltatásokért felelős 2. Pályaválasztási, pályaorientációs és pályakövetési b. Az iskola- és munkahelyválasztásban érdekeltek folyamatos tájékoztatási rendszerének kialakítása Képzési marketing és PR szakember Pályaválasztási, pályaorientációs és pályakövetési b.

Alprojekt-felelős-bizottság Vállalati technológiai szakember A vállalati kapcsolatok fejlesztése Vállalati kapcsolattartók Forrásbevonásért felelős vezetők 1., 2., 3. Mérés-értékelési szakember TISZK mérési-értékelési rendszerének fejlesztése Mérés-értékelési bizottság Közösségi szolgáltatásokért felelős 1.

Alprojekt-felelős-bizottság VIR létrehozása Intézményi adatszolgáltatók Erőforrás-tervezésért felelős 1, 2. E-tananyagfejlesztés 5 kiemelt szakmacsoportos bizottság

A projekt eddigi eredményei Projektmenedzsment felállításra került, működtetése folyamatos Monitoring rendszer kialakítása megtörtént Vezetői Irányítási Rendszer kidolgozása folyamatban van Az iskola- és munkahelyválasztásban érdekeltek folyamatos tájékoztatási rendszerének kialakítása elindult Közös forrásszerzési és elosztási rendszer kialakítása folyamatban van Közös beiskolázási stratégia, összehangolt szakmakínálat kidolgozása elindult A vállalati kapcsolati háló, valamint a közös tartalomfejlesztési rendszer kialakítása zajlik

A projekt eddigi eredményei A szakmai fejlesztések elindultak Kialakulóban vannak a közösségi szolgáltatások Zajlik a modularizáció, a tananyagfejlesztés, a gyakorlati képzés, a minőségirányítási rendszer fejlesztése A pedagógus-továbbképzések és tréningek elkezdődtek A nyilvánosság érdekében rendezvényeket szerveztünk (nyitó konferencia, pályaválasztási nap, szakmai napok stb.), honlapot hoztunk létre, folyamatosan megjelentünk többféle médiában

A 2010. év feladatai Megkezdett fejlesztések teljes körű megvalósítása a közbeszerzésben nyertes szakértő cég támogatásával Szakképzési stratégia elkészítése Humánerőforrás-fejlesztés az egyes fejlesztési területekhez kapcsolódóan Nyilvánosság további biztosítása Nyomon-követés megvalósítása

A projekt várható eredményei a megyében Növekszik a versenyképesség és a foglalkoztatottság, csökken a pályakezdő munkanélküliség Csökken a lemorzsolódó tanulók aránya A hátrányos helyzetű, SNI-s és a roma fiatalok szakképzésbe történő belépése, elhelyezkedése, munkahelyi beilleszkedése könnyebbé válik Csökken a pályaelhagyók száma A megye beruházás vonzó és projektgeneráló képessége növekszik Az elvándorlási tendencia mérséklődik

I T S Z K

Köszönöm a figyelmet! Telekné Dézsi Piroska projektvezető-igazgató