A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkaerőhiány és szakképzés, pályaorientáció
Advertisements

MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
SZÜLŐK SZEREPE A TUDATOS PÁLYAORIENTÁCIÓBAN
PÁLYAORIENTÁCIÓS PROGRAM A PÉCSI ÉLTES EGYMI ISKOLÁIBAN
A tanácsadó képzés regionális munkaerő-piaci hatásai
„Ezt egy életen át kell játszani”
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
M OBILITÁSI HAJLANDÓSÁG VIZSGÁLATA FŐVÁROSI ÁLLÁSKERESŐK KÖRÉBEN Molnár Nikolett PhD-hallgató XI. MRTT vándorgyűlés Kaposvár, 2013.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Életpálya-építés fiatalkorban
D szekció, Mobilitás: a mozgás és változás TéT-je a felsőoktatásban
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
A közoktatás fejlesztési tervei az Új Széchenyi Terv keretein belül Az Európai Unió 2010 nyarán indította útjára az Európa 2020 Stratégiát, amely.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Pályaorientáció, mint a foglalkoztathatóságot támogató eszköz
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Tudás + képességek + attitűdök ismeretekalkalmazás 20 m hosszúságú kerítéssel téglalap formájú konyhakertet kerítenek el. Ha a kert szélessége 4 m, akkor.
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Készítette: Bertalan Istvánné A többszörösen hátrányos helyzetű fiatalok szakiskolai képzésének tapasztalatai.
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A pályaválasztási szakemberek kompetenciái
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Brazzorottó Jenőné elnök-igazgató
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Középiskolai továbbtanulás 2014/15
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
Péter Katalin December 2. Aszód.  Hol dolgozik?  Hogyan?  Kikkel?  Milyen tevékenységeket végez?  Milyen eszközöket használ?  Mit szeret csinálni?
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Pályaválasztás helyett Pályaorientáció
A humán szolgáltatás európai uniós tendenciái Humán szolgáltatás jelene és jövője konferencia Gödöllő, 2009.május 14. Borbély-Pecze Tibor Bors
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap „Interaktív elektronikus tananyagok fejlesztése” projekt.
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Pályaválasztási tájékoztató szeptember. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság képviselete Kapcsolattartás a kis- és középvállalkozások.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Rettegi Attila február 14.
A VAS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA PÁLYAORIENTÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – nemzeti életpálya-tanácsadó rendszer kialakítása Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető.
Nemzeti Pályaorientációs Tanács célok, feladatok
Tény alapú pályaorientációs szakpolitika
Ágazatközi szakmai találkozók
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Előadás másolata:

A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban Podmaniczky Éva Kontakt Alapítvány Munkavállalási tanácsadó Gödöllő, 2011. 05. 25.

Pályaorientációs A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely a tanuló egyéni igényeinek a figyelembevételével segíti a megfelelő pálya, szakma kiválasztását a lehető legszélesebb információnyújtás révén.

Super: Pályaérettség Tervezési készség, Aktivitás, Informáltság, Döntési kompetencia és Realitásorientáció.

(Super) „Megfelelő embert a megfelelő helyre!” (Lyard) „Minden ember egy sor pályára alkalmas!” (Super)

Kistérségi programcsomag A kistérségi iskolák számára ajánlást adni a pályaorientációs tevékenység szakmai, módszertani feladataihoz, valamint elősegíteni a kistérségre vonatkozó hiteles információkhoz való hozzáférést és megtalálni az együttműködésre vállalkozó partnereket.

1. Kompetencia feltárás Segíteni a tanulókat a saját képességeik felismerésében, önismeretük fejlesztésében, hogy érdeklődésüknek megfelelő döntést hozhassanak a pályaválasztás során, a szülők bevonásával. 2. Pályaismeret Változatos módszerekkel, élményt adó módon ismerjék meg a fiatalok a szakmákat, valamint a képességeiknek megfelelően a munkaerő-piaci realitásához illeszkedően válasszanak pályát. 3. Délutáni programok A fiatalok informálása és élményszerű tapasztalatok szerzése a pályaválasztás megkönnyítése érdekében.

Szereplők Iskolák, tanárok, szülők, Munkáltatók Szakemberek – jó példák, sikeres élettörténetek, jó szakemberek Kompetens szakemberek – munkavállalási tanácsadók, pszichológusok, védőnők, tanárok stb. Kistérségi általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok.

Köszönöm a figyelmüket! Podmaniczky Éva munkavállalási tanácsadó podmaniczky.eva@kontaktalapitvany.org 06-20-230-25-38