A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Javaslat az egészségnap lebonyolítására és előzetes költségvetésére Kiss Béla alelnök.
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
 nov. 4-én fogadták el  szeptemberében lépett hatályba  Cél: alapvető emberi jogok fenntartása+realizálása  Kötelezettségek kikényszeríthetőségéért.
TÁMOGATÓ SZOLGÁLATOK VII. ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIÁJA
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
Vizsgabizottsági tag nyilvántartó rendszer működése, koordinálása
„Igazságügyi könyvszakértés és a könyvvizsgálat kapcsolata”
Kórházi könyvtárak MOKSZ elnökségi értekezlet Budapest, szeptember 19. dr. Kührner Éva PhD.
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
A polgári védelmi tervezés Jogszabályi háttér § §1949. évi XX. törvény a Magyar Köztársaság Alkotmánya § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
EKOP Elektronikus levéltár
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Az elektronikus építési napló (e-napló)
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Szakmai irányelvek, protokollok készítésének, megjelentetésének eljárásrendje Szy Ildikó osztályvezető Egészségügyi Minisztérium III. Egészségpolitikai.
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
A kormányhivatal képzési, továbbképzési, vizsgáztatási tevékenysége
Szakmai kamarák jogosultságok megállapításával, névjegyzékvezetéssel, etikai és fegyelmi eljárásokkal kapcsolatos feladatai, a szakmagyakorlási jogosultság.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
Átláthatósági jelentések követelményei, tapasztalatok
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
Dr. Fodor István szakértő
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Az EU támogatásból megvalósuló közbeszerzési eljárások sajátosságai, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerepe a közbeszerzési döntési mechanizmusban Dr.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
1 Közép-magyarországi Operatív Program Közoktatási intézmények beruházásainak támogatása KMOP ADMINISZTRATÍV TUDNIVALÓK.
A megerősített kérelmekre adott tanácsi választervezetek hazai véleményezésének rendje és gyakorlata november 17. dr. Sós Gabriella.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
UIP igazgatói bizottsági ülés Hamburg Beszámoló Franz Kaminski Waggonbau Hungária Kft MVME taggyűlés Budapest, május 19. Előadó: Szabó.
Szempontok az ÜT munkájának megtervezéséhez. ÜT munkájának területei 1.Az üzemi tanács belső tevékenységének megszervezése 2.üzemi tanács kapcsolata a.
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozat
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
„Vasútijármű hegesztési ankét és tapasztalatcsere 2015”, május 13., Budapest A Z EN SZABVÁNYSOROZAT TERVEZETT MÓDOSÍTÁSAI ÉS A CEN/TC 256 /
Tolna megyei földmérők helyzete a szakmagyakorlási rendelet szerint Németh András | TMMK GGT Szakcsoport elnök Tolna Megyei Földmérők Napja 2016.
Változások az NCA szempontjából február 2. Fülöp Krisztina.
A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Szőllőssy Gábor főtitkár.
Tagozatunkhoz (HíT) tartozó jogosultságok újra szabályozása Előadó:Rácz József.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
EFOP CSALÁS ELLENES INTÉZKEDÉSEK MÁJUS 12. DR. SÁGI ZSOLT EU FEJLESZTÉSEK KOORDINÁCIÓJÁÉRT ÉS STRATÉGIÁKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR.
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
Közbeszerzési tudnivalók
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Rigó Csaba Balázs A Közbeszerzési Hatóság tevékenysége
PROJEKT MENEDZSER Elkészíti a projekt terveket
Előadás másolata:

A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.

Bevezető rendelkezések 1) Az eljárásrend célja, hogy az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanácsban (a továbbiakban Tanács) és annak munkacsoportjaiban a Magyar Mérnöki Kamara (a továbbiakban: MMK) által delegált tagok hatékonyan és szabályozott keretek között fejtsék ki tevékenységüket. 2) A Tanácsban az MMK első helyi delegált tagja Kassai Ferenc MMK alelnök. 3) A Tanács mind a hat munkacsoportjába az MMK Alelnöki Tanácsa 2-2 tagot kér fel és delegál. 4) A munkacsoportokba delegált tagok munkáját az MMK belső szakértői csoportjai segítik.

5) Az MMK belső szakértői csoportjai a megyei elnökök, valamint a szakmai tagozatok elnökeinek javaslatai alapján kerülnek kialakításra. 6) A Tanácsban, valamint a munkacsoportokban részt vevő, MMK által delegált tagok, valamint a delegált tagok munkáját segítő MMK belső szakértői csoportok munkájának szakmai titkári feladatait Makra Magdolna okl. építőmérnök, okl. közműépítő szakmérnök, építési műszaki szakértő látja el. Az adminisztratív titkári feladatokat Csóka Ildikó látja el. A munkacsoport tagjainak feladata és felelőssége 7) A tagok felelőssége, hogy a munkacsoportokban az MMK érdekei képviselve legyenek. 8) Az adott munkacsoportba delegált tagok gondoskodnak egymás helyettesítéséről. 9) A munkacsoport ülésein legalább egy tag részvétele kötelező.

10) A tagok feladata és felelőssége, hogy naprakészen figyelemmel kísérjék a Tanács honlapján megtalálható dokumentumokat és információkat, ugyanis abban jelennek meg a munkához kapcsolódó legfontosabb adekvát tudnivalók. 11) A tagoknak törekedniük kell arra, hogy a munkacsoportban megtárgyalt témáknak legyen felelős jelentéstevője, aki elkészíti a témához kapcsolódó MMK álláspontot tartalmazó dokumentumokat, és szükség szerint beszámol az MMK Alelnöki Tanácsának. Működéssel kapcsolatos rendelkezések 12) A Tanács honlapjára az elfogadott OÉTT ügyrend szerint kizárólag a Tanács tagjai tölthetnek fel dokumentumokat, ezért a munkacsoportok tagjainak az MMK állásfoglalását tartalmazó dokumentumokat a Tanács tagjának és Szakmai Titkárának kell eljuttatni.

13) A Tanács honlapjára való feltöltésre az engedélyt a Tanács tagja, szükség szerint az Alelnöki Tanács jóváhagyásával a Szakmai Titkár adja meg az adminisztratív titkárnak. 14) A munkacsoport tagjaival a Tanács Tagja és a Szakmai Titkár lép kapcsolatba, és küldi meg számukra a szükséges dokumentumokat. 15) Az MMK belső szakértői csoportjait a munkacsoport tagjai működtetik, a részt vevő tagok egymással elsősorban elektronikus levelezés és telefon útján tartják a kapcsolatot. 16) Az MMK a munkacsoportokban, valamint az MMK belső szakértői csoportjaiban részt vevő tagok dologi kiadásaihoz - amennyiben ilyen van - költségvetést rendel. 17) A dologi kiadások elszámolására vonatkozó tudnivalókat a tagok egyedileg kapják meg

18) A kamarai belső szakértő feladata a megküldött szakanyagokra minden alkalommal érdemben reagálni. 19) A Tanács Tagja és Szakmai Titkára szükség szerint haladási jelentést készít, valamint javaslatot tehet a szakmai munka színvonalának folyamatos megőrzésére, amit az Alelnöki Tanács megtárgyal, tájékoztatja az Elnökséget. Budapest, július 23. Barsiné Pataky Etelka sk. MMK elnök