"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd - 2001. december 5.1 Nyugat-Dunántúl Információs Társadalmi Stratégiájának környezete.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Advertisements

Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Legyen jobb a gyermekeknek!
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Találkozások és mélyebb együttműködés a magyar-szlovén határtérségben A Reg-Net projekt bemutatása Készítette: Polgár Tibor és Győrffy Gábor.
Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) – egészségügyi és szociális vonatkozások: Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Információs Stratégia (MITS-ESZ)
Az ÚMVP intézményrendszere
IKTA FORUM Budapest november 28. Fehér Éva Projektvezető I. rész 1 IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Vissi András Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht Pécs, szeptember 15. A „régióvá válás” autonóm lehetőségei – brüsszeli képviselet,
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
Nyugat-dunántúli Régió
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
„Kistérségi integrált projekttervek ” Szombathely,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
A Pannon Gazdasági Kezdeményezés (PGK) tevékenységei Kocsondi Tamás Sopron, február Sopron, Csatkai E. u. 6. Tel.: 99/ Szombathely,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Pályázatírás módszertana
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
1 A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben? Összegek, prioritások, programok,
A Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform egy éve Váradi Tamás MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvi áttörés A nyelv- és beszédtechnológia mint húzóágazat.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
A határmenti programok aktuális állása
A határtérség.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
A jövő kérdései: Mi lesz az NFT II.-ben?
Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH)
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.1 Nyugat-Dunántúl Információs Társadalmi Stratégiájának környezete Nyugat-Dunántúl Információs Társadalmi Stratégiájának környezete Farsang Zoltán

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.2 Régiónk

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.3 NYUGAT-DUNÁNTÚL  Nyitott - 4 országgal határos és 7 nyelven beszél  Dinamikus - magas növekedésünk és foglalkoztatottságunk mozgásteret ad  Vonzó - a Vasfüggöny megőrizte nekünk természetünk és történelmünk  Európa kapuja- Magyarország határforgalmának 72%-a nálunk zajlik  Hiányzó kutatás- a GDP nem minden: a kutatók száma fele a magyar átlagnak  Egyenlőtlen- Magyarország 10%-a él itt a települések 20%-ban  Kohéziója gyenge - hiányzik az Észak-déli tranzverzális gazdasági-közlekedési tengely

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.4 A helyzet Európában a stratégia készítéskor  A stratégia készítésével egy időben fogadta el az EU Bizottság az „Információs Társadalom mindenkinek” központi stratégiáját  A végrehajtást segítő akcióprogram kidolgozása  célja: pozitív választ adni az ICT forradalom gazdasági kihívásaira, elősegíteni a foglalkoztatást, a növekedést és a termelékenységet  valamennyi állampolgárt, otthont és iskolát, minden üzletet és adminisztrációt elvinni a digitális korszakba és a hálózatba  „az erőfeszítéseknek ki kell terjedniük a csatlakozni szándékozó országokra is”

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.5 A stratégia készítés idején jelent meg a Széchenyi terv (információs társadalmi és regionális gazdaságfejlesztési fejezetek) Kormányzati szinten feladatgazda kijelölése (MEH Kormánybiztosság, a tudásalapú társadalomra való felkészüléshez) Országos és Regionális IS stratégiák kidolgozásának beindulása Regionális operatív programok kidolgozása, a fejlesztések előkészítése Mi volt a hazai helyzet ?

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.6 Az IS fejlesztésének regionális programja  Széleskörű Intelligens régió “háttérstratégia” kidolgozása, sok operatív programmal  A 2001-ben már indítható projektek részletes kidolgozása  A regionális stratégia vitára bocsátása, work-shopok, Internetes fórum kialakítása, a vélemények feldolgozása, beépítése az új verzióba  A terv elfogadása és kommunikálása,  A megvalósítást garantáló szervezeti modell kialakítása, információs társadalmi fejlesztő műhely létrehozásának kezdeményezése

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december a Regionális Fejlesztési Tanács tagjai, tisztségviselői, bizottságai és munkacsoportjai - az Ügynökség és annak irodái, - a megyei TFT munkaszervezetek, - a kistérségi társulások és egyéb területfejlesztési kulcsszereplők között … több lépésben történik. Az RFT hálózati kommunikációs rendszerének kialakítása

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.8 Kezdő lépések 1.  a honlap létrehozása, az regionális fejlesztés kommunikációja és marketingje a külső partnerek felé (tematikus honlap rendszer, adatszolgáltatás, on-line marketing)  bizottsági csoportmunka felületek és szolgáltatások kialakítása a honlapon  folyamatos tájékoztatás (Pannon Hírek on-line újság) és rendszeres hírlevél  önálló honlaprészek integrálása (Klaszterek, Regina, Eurégió, NFT, TERET)  kistérségi informatikai kapacitások feltárása, elemzése a szükséges fejlesztések meghatározása érdekében

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.9 Kezdő lépések 2.  adatkezelési szabályozás kidolgozása (az elektronikus aláírás és irat szabályozásához kapcsolódóan)  elektronikus szavazási rendszer kialakítása, távoli hiteles dokumentumcserével  REGINA Információs és adatszolgáltató rendszer kialakítása (a regionális konjunktúra és piacelemzési projekt)  KEZDET - a regionális fejlesztési kezdeményezések tárának létrehozása

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.10 Az előkészítést szolgáló tevékenységek  a Phare CBC „Integrált regionális és munkaerőpiaci információs rendszer” jövő évi nagyprojektjének előkészítése  pályázat benyújtása a regionális tudásvagyon térkép és adatbázis elkészítésére  pályázat benyújtás az integrált régióportál elkészítésére és az információs társadalom promóciójára  pályázat előkészítése az IT iparfejlesztésre és az Internetes inkubátorház kialakítása  pályázat előkészítése a hátrányos helyzetű csoportok, az idősek, fiatalok információs társadalmi integrációjára  pályázat előkészítése a digitális közmunka regionális elterjesztése érdekében

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.11 Az operatív programok prioritásaiból adódó feladatok A társadalom felkészítése a változásokraA társadalom felkészítése a változásokra A szükséges, még elkészítendő programok meghatározása A szükséges, még elkészítendő programok meghatározása A szükséges, de még hiányzó technológiai háttér megteremtése A szükséges, de még hiányzó technológiai háttér megteremtése

"Vállalkozások és az Információs Társadalom Konferencia" - Szentgotthárd december 5.12 További információk: