Ültetési rend Jelzések:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nemzetközi Protokoll Ülés/Ültetési rend.
Advertisements

Diplomáciai protokoll és etikett 9.
A ló.
ÁLTALÁNOS GÉPTAN Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
EURÓPAISÁG – HITELESSÉG - PROTOKOLL
Diplomáciai protokoll és etikett 6.
Protokolláris vendéglátás
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
A KÖZSZEREPLÉS PROTOKOLLJA Európaiság – hitelesség - protokoll
Mondatelemzés Összetett mondatok.
A szoba berendezése © Németh György.
Állások (Dachi).
Matematika II. 3. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Műszaki térinformatika ágazat tavaszi félév.
Illeszkedési mátrix Villamosságtani szempontból legfontosabb mátrixreprezentáció. Legyen G egy irányított gráf, n ponton e éllel. Az n x e –es B(G) mátrixot.
Food for Thought.
OSPF Zelei Dániel.
A villamos áram élettani hatása
Oxiológia 10. Márovics Pál.
Borland C/C++ mintapéldák mutatókra
Lázári község négy kisiskolás focicsapata rúgta a bőrt május 20.-án a nagypeleskei iskola udvarán.
Szállítási probléma - fogalmak
Halmazok Gyakorlás.
Eseményalgebra, kombinatorika
Büntetőrúgások. Végrehajtás A játékvezető kijelöli azt a kaput, amelynél a rúgásokat elvégzik A játékvezető pénzfeldobással sorsol, és amelyik csapatkapitány.
1. Szabály A játéktér. 1. Szabály – A játéktér A játéktér borítása A versenyA játéktér felületének simának, egyenletesnek kell lennie, érdes felület nem.
Protokoll ismeretek.
 1. dia: Bemutakozó  2. dia: Tartalom  3. dia: Fogalmak  4. dia: Mi a hasznosság??  5. dia: Általános I.  6. dia: Általános II. táblázat  7. dia:
Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet GODA PÁL DOKTORJELÖLT, TANSZÉKI MÉRNÖK R.
Orvosi Képalkotó Eljárások Anatómiai Modul részvizsga II december 15. Humánmorfológiai és Fejlődésbiológiai Intézet nemeskeri.agnes.
CSS.
TŰZTERJEDÉS ELLENI GÁTAK
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
szinuszcsomó AV csomó jobb bal
Az elemek periódusos (= ismétlődő) rendszere
Diplomáciai protokoll és etikett 7.
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
23-mer 12-mer A közbeeső DNS hurok kivágódik A heptamerek és nonamerek visszafelé illeszkednek Az RSS által kialakított alakzat a rekombinázok célpontja.
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
Nem ezt vártam, nem így mondták, Mást ígért a szív és mást a száj, Megint tél van, megint fázom, Pedig azt mondták, hogy jön már a nyár. Nem ezt vártam,
Összetett adattípusok
Asztal- és életközösség Jézussal
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
A képernyő kezelése: kiíratások (2)
Függvényjelek (function symbols) (névfunktorok) FOL-ban Névfunktor: olyan kifejezés, amelynek argumentumhelyeire neveket vagy in- változókat lehet írni.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
3. Szoftver-ergonómiai alapismeretek
A függvény deriváltja Digitális tananyag.
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Készítette: Horváth Viktória
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Vicc 8 legjobb mondat a vezetésoktatóktól Avagy, amit ha hallunk akkor baj van…
Tűz- és balesetvédelem
Rendezvényszervezés II.
Függvények II..
Bekezdések formázása 1..
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Kommunikáció és szinkronizáció. 1.) Kommunikáció: Lehetőség arra, hogy egyik folyamat befolyásolja a másik folyamat lefutását. Kommunikáció eszközei: közös.
„Mi így csináltuk, Ti hogy folytatjátok ?”
Tűz- és balesetvédelem
„Három a Károly” Félmaraton egyéni A tavalyról már ismert három szakaszos váltóverseny útvonalát kiegészítettem egy 5,05 km-es oda-vissza szakasszal.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Épületelemek árnyéka.
8 személy asztalonként, 10 asztal a helyiségben, plusz a főasztal
Velünk élő középkor Forrás:
Előadás másolata:

Ültetési rend Jelzések: H- házigazda, H1 – legfontosabb házigazda, számozással a többiek V- vendég,V1 – legfontosabb vendég,fővendég,számozással a többiek T- tolmács Szabály: H1 – V1 mellett ül,H2 – V2 mellett ül,és így tovább…

Tárgyalás ülőgarnitúránál - vendéget csak akkor szabad az ülőgarnitúrához kísérni, ha a házigazdák és az összes vendég száma nem több kettővel, mint a fotelek száma mert a kanapéra csak két embert szabad ültetni - a vendégnek mindig meg kell várnia, hogy hova ülhet le, hova kínálják hellyel, tehát meg kell mutatni az ülőhelyét - ha a házigazda csak vendégeket fogad,akkor a fővendég leülhet vele szemben a fotelba - ha csak egy vendég jön és a beszélgetés baráti, de nem bizalmas,akkor a vendéget a szemben lévő fotelba kell ültetni - ha a mondanivaló bizalmas, akkor a fotel melletti kanapéra ültessük - a közelséget mindig a házigazda kezdeményezi - széken egyedül csak a tolmács ülhet,az erre őt felkérő mellé - italokat lehet felszolgálni,de ételt nem!

Ültetési rend tárgyalóasztalnál – kétoldalú megbeszélés esetén abban az esetben, ha nem ülőgarnitúrán foglalnak helyet a tárgyaló felek, hanem tárgyalóasztalnál: a H1 helyét azzal jelezzük, leteszünk egy dossziét elé az asztalra V1-t az asztal másik oldalára kell kísérni,vele szemben fog ülni A vendégek az egyik, a házigazdák a másik oldalon foglalnak helyet, egymással szemben A tolmács mindig annak a balján ül, aki felkérte erre a munkára,de nem rangsorol A neveket segítségül jelezni lehet ültető kártyákkal Az ültetés alapelve: a fővendégtől, illetve a fő házigazdától jobbra-balra, majd megint jobbra és balra ülnek le: V4 V2 V1 V3 V5 ------------------------------------------------------- H5 H3 H1 H2 H4

Ha a tolmácsot a házigazda kérte fel, akkor a sorrend: H5 H3 T H1 H2 H4 Alapelv: - a vendég ne üljön az ajtónak háttal, mert az menekülésre készteti,tehát jobb az ajtóval szembe ültetni - az asztalnál egy személyre kartávolságnyi, tehát 80 cm helyet kell hagyni - az asztal szélessége legalább 1,5 m - előnyös az ovális asztal - olyan borításúnak kell lennie amin lehet írni - a székeknek egyformának kell lennie

Ültetési rend sajtótájékoztatón,fórumon lényege, hogy a hallgatóság a beszélőkkel szemben ül,sorokban A szék ülőlapjának széle és a következő szék hátlapja között legalább 45 cm-nek kell lennie A sorokat két egyforma ,párhuzamos részre kell osztani( 2 „hasáb”) Praktikus a felhajtható írótáblás szék Az elnökségi asztal és az első sor szék között legalább 2,5 m-nek kell lennie Az elnökségben három maximum öt fő üljön Középre az ül, aki összehívta a konferenciát,ő vezeti le a fórumot,ő adja meg a szót a kérdezőnek,ő kéri fel válaszadásra az illetékest H2 V1 H1 V2 H3 ---------------------------------------------------------------- V9 V7 V5 V4 V6 V8 Az elnökség nevét ki lehet írni ( külföldi vendég esetén:családnév,vessző,keresztnév, rang ha szükséges) Névtábláknak egyvonalban kell lenniük Az elnökségi asztalt elől a földig el kell takarni

Ültetés gépkocsiban a gépkocsiban a főhely a gépkocsivezetővel ellentétes hátsó ülés - a második hely a másik hátsó ülés,a harmadik pedig ,ha szükséges,a vezető melletti - rövid szakaszon ülhetnek hárman is hátul,ekkor a harmadik ül középen - a házigazda is lehet vezető,ebben az esetben ő ülhet előre 3 1 V1 V2 2 H1 H2 - a gépkocsi ajtaját a gépkocsivezetőnek vagy az utasok közül az alárendeltnek ki kell nyitnia a fölérendelt számára - Kocsisorrend: 3 M NK R R PR V1 2 4