Pályaorientáció Bikal, 2011. február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Advertisements

SZÜLŐK SZEREPE A TUDATOS PÁLYAORIENTÁCIÓBAN
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Pályaorientáció: a fiatalok minőségi munkaerő követelményeinek biztosítása a munkaerőpiacon A pályaorientáció jelenlegi helyzetének és a jövőre vonatkozó.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Felnőttképzési rendszer kialakítása, a TISZK felnőttképző intézményei közös kínálattervezési, értékesítési és kontrolling rendszerének kialakítása Bikal,
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Életút Alapítvány TÁMOP /1
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Életút Alapítvány TÁMOP /1 Váci Ifjúsági Információs és Tanácsadó Szolgálat életre hívása közösség és értékteremtő szolgáltatások nyújtásával című.
Reintegrációs tanácsadó munkakör
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Karrier- és alumni szolgáltatások továbbfejlesztése a Debreceni Egyetemen Alprojekt-vezető: Pilishegyi Péter DE hallgatói.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Pannon Egyetem A pályakövetési vizsgálatok jövője a Pannon Egyetemen a TÁMOP pályázat fényében Veszprém, március 11.
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
ÁLLÁSKULCS ™ REHABILITÁCIÓS MENEDZSERI KÉPZÉSI ÉS SPECIÁLIS MUNKAERŐPIACI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER.
PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT BARANYA MEGYEI ESEMÉNYEI
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Pályaválasztási és pályaorientációs tevékenység fejlesztése.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Foglalkoztatási Információs Pontok
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser.
Királyné Kerék Anikó programvezető OFA Hálózat – Nyugat-dunántúli Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés.
1 AEMA – Hálózat Adult Education Made Accessible Projektcélok és megvalósítás - Információs nap Miskolc, március 19.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető NFÜ- TISZK információs nap – március 3.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya- tanácsadás területén szeptember 15. WS5 Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető
Regionális stratégiák és kistérségi pályaorientációs ellátási tervek kialakítási lehetőségei és a társadalmai partnerek (munkaadók, szakszervezetek) bevonása.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése Borbély-Pecze Tibor Bors, programvezető RFKB-NPT kapcsolattartás Az életpálya tanácsadás.
Dánia Mérés-értékelés tanulmányút Készítette: Bite Zoltán Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium - Pétfürdő.
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
folytatott bibliográfia elemzéséről
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Pályaválasztási Kiállítások 2008
Nemzetközi és országos koordináció az életpálya-tanácsadás területén
A szakadékok áthidalása
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Előadás másolata:

Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.

Projekt eredményei Elkészült a helyzetértékelés (intézményi kérdőívek adatai alapján), melyet műhelymunkán vitattunk meg. Elkészült a pályaorientációs koncepció, melyet műhelymunkán megvitattunk, kiegészítő javaslatokat kaptunk Elkészült a pályaorientációs rendezvénytár

Akikkel dolgoztunk A Családpedagógiai bizottság 5 munkatársával valamint a képzési pr-marketing szakértővel dolgoztunk együtt, a munkában 5 intézmény munkatársa vett részt, az alábbi intézmények munkatársai vettek részt: Szent Bazil Oktatási Központ Kolping Katolikus Szakiskola, Esztergom Szent László Katolikus Szakközépiskola, Kisvárda Kolping Katolikus Szakközépiskola, Pétfürdő Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakközépiskola

Helyzetértékelés megállapításai - szakemberek Po. Szakember minden intézményben „belsős” munkatárs, csak 1 intézménynél „külsős”. A 21 válaszadó intézmény közül csupán hatban foglalkoztatnak pszichológust és/vagy pályaválasztási tanácsadót. Pályaválasztási tanácsadó szakember két intézményben tevékenykedik; mindketten ún.: „belsős” szakemberek, tehát az intézmények munkatársai. Pszichológust négy intézmény alkalmaz; közülük hárman „külsős” munkatársak, 1 főt pedig „belsősként” foglalkoztatnak. A „külsős” szakemberek esetén feltérképeztük azt is, hogy hetente hány órában foglalkoztatják az intézmények. Erre a kérdésre három esetben kaptunk választ: a pszichológusokat 1, 3, és 6 órában foglalkoztatják

Helyzetértékelés megállapításai - szolgáltatások – pályaorientációs szolgáltatások intézményi megoszlása

Helyzetértékelés megállapításai tananyagok – tananyagok rendelkezésre állásának szakmacsoportonkénti megoszlása

Helyzetértékelés megállapításai - karriertanácsadás Karriertanácsadás: 3 intézményben van, 17-ben nincs. Szolgáltatások:

Helyzetértékelés megállapításai – külső partnerek Csupán két fő jelezte azt, hogy „csoportos pályaorientációs tréning” megtartását igénylik külsős szervezettől. Az egyik intézmény a Regionális Munkaügyi Központ illetékes kirendeltségével, a másik pedig egy non-profit szervezettel (alapítvánnyal) áll kapcsolatban. Személyzeti tanácsadó irodával vagy munkaerő közvetítő, kölcsönző irodával egy intézménynek sincs kapcsolata

A műhelymunkán felvetődött kérdések Melyek a közös pályaorientációs rendszer szemben támasztott intézményi elvárások? - a rendszer célja Melyek legyenek a minden iskolában elérhető valamilyen egységes sztenderd (pl. módszertan, tananyag stb.) alapján nyújtott szolgáltatások. – a szolgáltatási portfólió Milyen szervezetekkel, külső szolgáltatókkal működjön együtt a TISZK a szolgáltatások biztosítása során – együttműködő partnerek meghatározása Hogyan szervezzék a közös szolgáltatásokat, illetve hogyan biztosítsák a szolgáltatást azokban az iskolákban, ahol erre nincs szakember? – a szolgáltatások szervezeti kerete

Eddigi intézményi elvárások Po. Szoftvercsomag: önértékelési eljárások, érdeklődés és alkalmasság felmérése, szakmaleírások On-line tanácsadás: információs tanácsadás po., karrier, életpálya tanüzemi látogatások, bemutatók megszervezése a partnervállalatoknál és a központi képzőhelyen), beajánlható cégek adatbázisa