Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Bizalom, társadalmi tőke, intézményi kötődés
PIC number – szükséges bármilyen Erasmus + pályázathoz PKE:
ENUMERATE PROJEKT Tóth Máté Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézet
1 ENCASIA – A KBSZ részvétele a Hálózat munkájában KBSZ SZAKMAI FÓRUM - LÉGIKÖZLEKEDÉS Budapest, dr. Becske Loránd főigazgató.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A NŐK SZEREPE LENGYELORSZÁG FEJLŐDÉSÉBEN Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság nagykövete.
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
A NATO létrejötte, bővítésének állomásai
Az Európai Unió létrejötte, bővítésének állomásai
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Az uniós csatlakozás után, Schengen előtt
Készítette: Szabó Erwin Matematika BSC
Az Európai Unió története
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
A nem EU-tagállamok lehetőségei és korlátai az Európai Unió Duna Régió Stratégiájában Lőrinczné Dr. Bencze Edit.
Szakmai találkozó KBSZ Siófok 2008 április 9.. Irányítási jogkörök  Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ↓  Országos Rendőr- főkapitányság ↓  Budapesti.
NELI-projekt bemutatása
BRFK. Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság
Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Politikai rendszerek típusai II. Állam és kormányformák
EU II..
Globális Szövetség a gyermekek on line szexuális kizsákmányolása ellen szeptember Balatonalmádi ÚJ UNIÓS KEZDEMÉNYEZÉS A GYERMEKEK ONLINE.
Dr. Kisné dr. Szabó Adrienn osztályvezető Belügyminisztérium
megújuló hatósági felügyelete
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
A területi szervek fő feladatai a nukleárisbaleset - elhárítás területén Jogszabályi háttér § §248/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási.
Felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitása - STT 2014/2015.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
A Magyar Honvédség részvétele NATO missziókban
A 2011-es magyar elnökség területfejlesztési feladatai – stratégiák és felkészülés dr. Szaló Péter területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár 2009.
GLOBAL CORRUPTION BAROMETER 2010 Globális Korrupciós Barométer Közvéleménykutatás az emberek korrupcióval kapcsolatos tapasztalatairól December 9.
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
„Közös ügyünk a biztonságos vasúti átjáró” Konferencia Bükfürdő, június KTE Vas Megyei Területi és Soproni Városi Szervezet KTE Közlekedésbiztonsági.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az Európai Unió.
Európai Unió Európai Unió 27 tagállam lakos km
Munkavállalás az Európai Unióban
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Veszélyes áruk vízi szállítása
Civil szervezetek az európai biztonságért november – április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter.
Belső Biztonsági Alap I
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Határon átnyúló rendészeti együttműködések „A rendőrség és a magánbiztonsági vállalkozások együttműködési lehetőségei” Előadó: Végső Attila r. alezredes.
A kormányzati rendszerek
Előadás másolata:

Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország vízirendészeti szervei. A második hullámban, január 1-ével csatlakozott a szervezethez Franciaország és Magyarország.

I g a z g a t ó I g a z g a t ó     Ügyvivő Bizottság Ügyvivő Bizottság (Elnök, Alelnök, ex-Elnök, Titkár, T a n á c s (Elnök, Alelnök, ex-Elnök, Titkár, T a n á c s munkacsoportok vezetői) munkacsoportok vezetői)       Vezetői Csoport Vezetői Csoport  Munkacsoportok: Munkacsoportok: „Belvízi „Tengeri „Biztonság, „Belvízi „Tengeri „Biztonság, Hajózás” Hajózás” Bűnözés” Hajózás” Hajózás” Bűnözés”     Rajna Bizottsági Duna Bizottsági Rajna Bizottsági Duna Bizottsági csoport csoport csoport csoport Az AQUAPOL szervezeti felépítése

Az AQUAPOL célja: Az AQUAPOL Szervezet az EU tagállamok vízirendészeti szerveinek, belvízi hajózási hatóságainak és tengerparti rendészeti szerveinek szövetsége. Az AQUAPOL célja: a közlekedés-biztonság fokozása és a bűnözés visszaszorítása Európa belvízi hajóútjain, kikötőiben és tengerein. Az AQUAPOL a nemzetközi rendészeti együttműködés fejlesztésére összpontosít

Az AQUAPOL három együttműködési elve I. Az AQUAPOL előmozdítja és támogatja tagjainak a nemzetközi rendészeti együttműködés javítására irányuló tevékenységét Európa belvízi hajóútjain, kikötőiben és tengerein. Ezek az alábbiak: A legjobb gyakorlati megoldások kölcsönös megismerése Képzés és oktatás Állománycsere-programok képzés / oktatás céljával Felszerelés cseréje Rendőri információ cseréje (a fenti korlátozások figyelembe vételével) Összeurópai ellenőrzési akciók Új taktikai koncepciók (technológiák) megismerése Közös, informatív vélemény kialakítása Szükség esetén érdekérvényesítés

II. A „személyes adatok” cseréje az AQUAPOL tagjai között mindig maguknak a cserét végrehajtó rendőri szerveknek a felelőssége. Az AQUAPOL elő fogja mozdítani ennek a fajta információnak a tagok közötti cseréjét, de nem vállal szerepet / feladatot ebben a folyamatban, ahogy nem fog működtetni semmilyen, személyes adatokat tartalmazó információs rendszert / adatbázist sem. Az AQUAPOL csak objektív, személyekhez nem kapcsolódó adatokat, pl. a hajóellenőrzések eredményeit vagy a lopott hajók listáját tartalmazó információs rendszereket működtet. A bűnügyi elemzésekkel vagy jelenségek tanulmányozásával kapcsolatos információt általában szabadon cserélhetik egymás között az országok, mivel az ilyen információnak nincs operatív vagy személyes jellege.

III. Az AQUAPOL-nak úgy kell megszerveznie a tevékenységét, hogy az előnyös legyen valamennyi tag számára, függetlenül attól, hogy az országaikban liberálisabb vagy szigorúbb elbírálás alá esik a nemzetközi rendészeti együttműködés. Az AQUAPOL-nak egyfajta “piacnak” kell lennie, ahol mindenki számára van valami érdekes, amit vehet, vagy eladhat. Az AQUAPOL tagok maguk dönthetik el, mit szeretnének “venni vagy eladni”.

Együttműködés: Partnerek: Német Vízirendészet Belga Szövetségi Rendőrség Vízirendészete Rotterdami Tengeri Kikötői Rendészet Holland Országos Rendőrség Vízirendészet Francia Csendőrség – Rajnai Folyami Rendészet Francia Csendőrség – Tengerparti Őrség Magyarország – BRFK DVRK Cseh Köztársaság – Folyami Rendészet Román Országos Közlekedés-rendészet Egyesült Királyság – Tengeri Kikötői Rendészeti Szervek Spanyolország – Guardia Civil Vízirendészete A Cseh Köztársaság, Svájc, Ausztria és Szlovákia országos hajózási hatóságai

Az AQUAPOL gyorsan fejlődik Új partnerországok csatlakozása várható: Portugália, Horvátország...

TDW, IBISWEB, LINGUANET: az AQUAPOL informatikai alapú, a nemzetközi szakmai információ-cserét szolgáló programjai.

Az AQUAPOL tevékenysége: Közös ellenőrzési akciók (MARPOL, bűnözés, belvízi hajózás) Szakmai képzési programok Állománycsere-programok Információcsere Harmonizáltabb rendészeti gyakorlat EU projektek Kapcsolatok az EU intézményeivel, társszerveivel, a Központi Rajna-hajózási Bizottsággal, a Duna Bizottsággal stb.

Tervek a közötti időszakra: 9 közös oktatási program (szemináriumok) 18 közös akció Egyedi kapcsolattartók valamennyi tagállamban IBISNET a belvízi hajózási ellenőrzésekhez TDW valamennyi partner számára MARPOL / EMSA Akciók lopott hajók felderítésére Hamis okmányok Kikötők biztonsága Part menti tengeri hajózás

2009-ben Magyarország képviselőjeként Tóth Zoltán r. ezredes, a BFRK DVRK Vezetője töltötte be az AQUAPOL Elnöki tisztségét!