Előadóról Név: Zumpf Tamás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
7. előadás.  Zend_Auth komponens  Authentikációs típusok  Az authentikáció menete  Zend_Acl_Resource  Zend_Acl_Role  Jogosultságkezelés ZF-ben.
Advertisements

SZTE Klebelsberg Könyvtár
JQuery 8. előadás.
SStat - Statisztika 2014.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal Moldován István Az MDK és az ELDORADO viszonya ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
Az Internet adta lehetőségek
Felhasználói felületek és üzleti logika Bollobás Dávid ASP.NET
Egy kisvállakozás dinamikus weboldalának fejlesztése: tervezés, problémák, megoldások Szilágyi Gábor.
Étrendkészítő webalkalmazás OO PHP és MySQL alapon 2/4
 A Gmail a Google ingyenes webmail, POP3 és IMAP szolgáltatása.Googlewebmail POP3IMAP  Bevezetésekor az 1 gigabyte-os tárhelyével lényegesen.
DFAN-INF-524 és DFAL-INF-524 kurzus hallgatói számára
Az MVC tervezési minta 2. előadás.
CENTROSZET Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft TÁMOP /1-2F KMOP-4.1.1/A Szoftverfejlesztés eredményei Közös szervezetmenedzsment.
A magazin klán oldala Készítette: Papp Vilmos
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
7. Óra Tömörítés, csomagolás, kicsomagolás
Statikus vs. dinamikus weblapok
WEB Technológiák Coldfusion ME Általános Informatikai Tsz. dr. Kovács László.
Microsoft szoftverek a szakképzésben
Lénárt Anett egyetemi adjunktus - PTE PMMK Rendszer- és Szoftvertechnológia Tanszék Előadás JavaScript Tananyag: W eb - programozás.
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
A PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt.
Web Application for Resource Planning
Az ASP.NET programozási modell Ez az előadó neve beosztása vállalata.
a Moodle autentikációjához a PTE FEEK-en
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
WEB 2.0. Amiről szó lesz… Web átalakulóban, a WEB 2.0 –Újszerű weboldalak… –Első a tartalom! –A felhasználók hatalomátvétele?! –A Web mint platform –
Bevezetés a PHP világába - kezdőknek
Gábor Dénes Főiskola Rendszertechnikai Intézet
Weboldal tervezés programozó szemmel. Alapok Minden webcím www. –tal kezdődikMinden webcím www. –tal kezdődik Webböngésző = Internet ExplorerWebböngésző.
Script nyelvek alkalmazása a webkartográfiában 1/14 Script nyelvek alkalmazása a webkartográfiában Gede Mátyás MFTTT, március 22.
Kommunikációt segítő programok a hálózaton
3. előadás.  Apache szerver tudnivalók  Az index.php .htaccess – web-szerverünk beállításai  Konfigurációs állományok  Adatbázis kapcsolódás beállítása.
Kutyaház Egyesület Debrecen A választott téma. Felhasznált technológiák HTML5 HTML5 CSS3 CSS3 PHP5 PHP5 MySQL MySQL jQuery jQuery.
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
MySQL adatbázis készítése Viczián Gergely – Kollárné Hunek Klára.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
A StoreWizard webáruház bemutatása
Az NVU webszerkesztő program
Könyvtári honlapok megújítása Miért és hogyan? Vida Andrea Egyetemi Könyvtár Szeged.
Nádai Gábor előadása INTERNETES KONFERENCIASZERVEZÉS GDF TDK 2009 – Konzulens: Kaczur Sándor.
NIIFI Networkshop március 31. – április 2.PTE Egyetemi Könyvtár Adatbázisba kerülnek a magyar szakfolyóiratok cikkeinek hivatkozásai Szalai László,
Violet nails Készítette: Csőke Vivien. Bevezetés Téma: Violet nails - műkörömkészítő weblapjának elkészítése A weboldal elérhető az alábbi címen: violetnails.atw.hu.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
Ez az én művem: Papercraft
Webprogramozó tanfolyam
Készítette: Derecskei Nikolett
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
MySQL adatbázis készítése
Fórum alkalmazás tervezése Készítette: Lückl Roland és Horváth Gergely és implementálása.
Web alapú humán lekérdező rendszer
ILIAS ILIAS OpenSource e-Learning keretrendszer Előadó: Baranyi Tamás IRM Oktatási Főigazgatóság
Ábrahám Péter (ESEVND) Köszöntöm a vendégeinket! Hamarosan kezdünk.
GANZINV ALKATRÉSZ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER Kovács Magda-díj 2015/16. Kimmel Gábor Mérnökinformatikus szak MI2013N.
A diag.duf.hu oldal fejlesztési terve Fehér Mátyás Hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztése a Dunaújvárosi Főiskolán TÁMOP-4.2.2/B-10/
Internet tudományos használata Skultéti Attila 2015.
Lente Tamás Méliusz Juhász Péter Könyvtár
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Web-Grafika Linuxon?!? Gödöny Péter.
Novell+Hálózat Szekció
DRUPAL Előadja: Nagy Nikoletta :05.
Online szabadságtervező, jóváhagyó, nyilvántartó rendszer
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

hálózati megosztás http://www.mommo.hu

Előadóról Név: Zumpf Tamás (mr.baker@blogter.hu) Blogter fejlesztésvezető Főbb projektek: Blogter (http://www.blogter.hu) Videobomb (http://www.indavideo.hu) Linkter (http://www.linkter.hu) Origo hozzászólások (http://origo.blogter.hu)

Mi is az a mommo? Képmegosztó szolgáltatás Közösségi, hálózat építő oldal Minden képről lehet helyben beszélgetést folytatni Játék Ingyenes Nem kell regisztráció Jelenleg egy állapota a végleges mommo-nak

Technikai adatok PHP MySQL Smarty PEAR komponensek AJAX Apache, mod_rewrite Trimpath JS template kezelő

Logikai terv

Template kezelés PHP modulok építik fel az oldalakat, minden modulnak megvan a saját template-je Modulok sorrendje szabadon módosítható Modulok kimenete HTML Az összegyűjtött HTML-ek kiíratásra kerülnek Még részletesebb részekre lehet bontani Elkerülhetők a redundáns kódok Egy egyes modulokat ki lehetne szervezni akár külön szerverre is (pl. feltöltés)

Böngésző specifikusság Főbb eltérések: Design definíciók Javascript parancsok Megoldás: Korrekciós CSS állományok Korrekciós JS állományok Menete JS esetében: létre lehet hozni egy olyan fő osztályokat ami még nem specifikus a specifikus osztályokat származtatni kell a fő osztályokból Vizsgálni a böngésző verziót, majd betölteni a korrekciós állományokat

Képkezelés GD libarary segítségével Egy képnek több mérete van Eredeti kép GD libarary segítségével Egy képnek több mérete van Méretarányos kicsinyítések Thumbnail esetén vágás (crop), majd arányos kicsinyítés Külön képszerverre helyezhető A szerveren külön helyi érték szerinti könyvtárstruktúrába kerülnek tárolásra, egy könyvtárba így max 999 kép lehet Így több képszerverre is kihelyezhető helyi értékek szerint Minden képhez tartozik egy egyedi hash, amit a file neve is tartalmaz Thumbnail

Kép ajánlások Címkék, dátumok mentén a kategórián belül Ha nincsen releváns találat, akkor a friss képek közül választunk véletlenszerűen Statikusan vannak adatbázisban eltárolva (ID-k) Scriptek gyűjtik be időközönként Csak előmoderált képek kerülnek ajánlásra

Felhasználói doboz Bármelyik felhasználóról lekérhető Dinamikusan előre meghatározott szabályok mentén lehet a stylust és a tartalmat megadni Embed kód segítségével lehet kirakni: Javascript ami egy PHP modult hív meg PHP kiírja az eredményt a képernyőre JS parancsokban (document.write) Mivel nincsen regisztráció ezért a felhasználóknak egyedi hash kódjuk van (névazonosság is lehet) Előregenerált dobozok

Közösségi funkciók Képek feltöltése Játék, szavazás a képekre Képek küldése ismerősöknek E-mail értesítések Képnél beszélgetés esetén Új kép feltöltés esetén Az e-mailekbe található képeket csatolmányként tesszük a levélbe nem hivatkozásként Hozzászólások az egyes képekhez Felhasználó képeiről box

Csatornák Egy kód, nincs duplikátum Frontend-en külön design állományok PHP kezeli le a csatornák tartalmait Adatbázisban megvannak különböztetve a csatorna képei Apache-ban nem kell külön aldomaineket megadni Sablonokban smarty parancsokkal van lekezelve

Jövőkép Megosztásra fókuszálunk Network és csoportképzés Saját tartalmak csoportnak való megosztása Több jogosultság a saját tartalmak felett Pluginok