Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra 2014. FEBRUÁR 4.- RÁKELLENES VILÁGNAP.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
A homeopátia alkalmazása a rákos betegségek kiegészítő kezelésében
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
Mennyi mindenre képes a fahéjas Méz ?!?
Az emberi szervezet legfontosabb része Készítette: Skultéty István
Készítette: Falusi Renátó Adu Róbert
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
Százalékszámítás.
Bioélelmiszerek Készítette: Sorbán Sarolta
Az egészséges táplálkozás irányelvei
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
A légzőszervrendszer betegségei
Mozgás, pihenés, egészség
A helyes táplálkozás.
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
A-VITAMIN Készítette: Malinovszki Dárius.  A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen egy él ő lény számára.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Egészséges Táplálkozás
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Nano Silver.
A radioaktív sugárzás biológiai hatása
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A helyes táplálkozás.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Készítette: Nyúl Bettina
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
A savas eső következményei
Testi - lelki egyensúly
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
Biyovis Egészség Koncepció a napi gyakorlatban A Biyovis összegyűjtötte az Ön számára, a modern tudományt, medicinát, és a múlt tapasztalatát amelyet ötvözött.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Egészséges táplálkozás
A TÁPLÁLKOZÁS HATÁSAI SZERVEZETÜNKRE
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Caracalla udvarában Kalandjáték 7.
Nikken PiMag Waterfall®
Pulyka az egészséges táplálkozásban
TIENS KANGLI.
Előadás másolata:

Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra FEBRUÁR 4.- RÁKELLENES VILÁGNAP

Mi a rák? A rák gy ű jt ő fogalom: több száz különböz ő szövettani típusú, különböz ő biológiai viselkedés ű és különböz ő szervekre lokalizálódó megbetegedést (kóros sejtburjánzást: daganatot) fed. Fél évszázada a rosszindulatú daganatokkal diagnosztizált betegeknek csak 20 százaléka volt megmenthet ő, ma körülbelül felük meggyógyul.

Mi a rák? A rák a leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. A rákos sejtek kiszabadulnak a szervezet szabályozó tevékenysége alól, így szinte önálló életet élve, mértéktelenül szaporodnak. A rosszindulatú daganatos sejtek mer ő ben különböznek az ép szövetek sejtjeit ő l. Általában nagy, sötét magvú értéktelen sejtek ezek, amelyek között az összetartó er ő kicsi, ezért a daganatból könnyen kiválnak, és többnyire a nyirok, máskor a véráram útján a szervezet más helyeire is eljutnak, s ott bel ő lük áttétes daganatok alakulhatnak ki. A rákos burjánzás-amennyiben nem kezelik- a szervezet senyvedéséhez, pusztulásához vezet.

Szűréssel megelőzhető A rákban elhunytak fele megmenthet ő lenne, ha az elváltozást, a daganatot idejében felismernék és megfelel ő en kezelnék. Felvilágosítással és sz ű r ő vizsgálatokkal az esetek egyharmadát lehetne megel ő zni, egyharmadát gyógyítani, a betegek fennmaradó egyharmadát pedig megfelel ő életmin ő ség-javító kezelésben részesíteni.

A ráksejtek táplálékai A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukor helyettesít ő k, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukor helyettesít ő k, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.

A ráksejtek táplálékai A tej a szervezetet nyálkaképz ő désre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenved ő k számára.ényszerülnek.

Egyéb táplálkozási tanácsok A 80%-ban friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes ki ő rlés ű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat f ő tt ételekb ő l, köztük a babot is tartalmazóból. A friss zöldséglevek biztosítják az él ő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és er ő sítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges él ő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségb ő l készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségb ő l, ideértve a babcsírát!). Azon kívül naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.

Egyéb táplálkozási tanácsok Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz csak tisztított, sz ű rt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

A testmozgás is segít… A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethet ő a ráksejtek elpusztítására.