Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán 2010. október 13. Bevezetés helyett: Az olvasás csupasz gyönyöre: „...valami nagy dolog történt” Miért.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Iskolai Könyvtári Világnap
Advertisements

Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Dr. Kerekes Pál PhD, c. egyetemi docens
Szeretem a könyvtáram!.
Tíz éves a Filozófiai Kert
Lean klub Budapest. Szabályismertetés 1.Kötetlen öltözék 2.Reklámmentesség 3.Tegeződés.
Könyvtárismeret Könyvtárak.
Tájékoztató a licenszdolgozattal kapcsolatban
Internet és szerzői Szerz ő i Akadémia, Irodalom és Internet Dr. Fodor Klaudia Franciska március 29.
Mit olvas az utca embere – Mit olvasunk mi?. Bevezetés  Az én személyes kíváncsiságom  Szövegértési kompetencia fejlesztése az 5-8. évfolyamokon (TÁMOP.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
ELTE Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszék
A fejhallgatók története
Dr. Kührner Éva a MATARKA 10 éves jubileumi rendezvénye Budapest, október 5.
Online Katalógus aleph.nyf.hu.
Nemzetközi Könyvajándék Nap Bethlen Gábor Általános Iskola Székelyudvarhely.
T HE G ALLUP O RGANIZATION 1 „Bulisofőr” reklámkampány vizsgálat a HAFRAC számára két hullámban 2007.
Készítette: Takács Krisztina
Mérés és adatgyűjtés 7. Óra
Európa és a magyar könyvtári jogszabályok Dr. Kenyéri Katalin NEMZETI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG MINISZTÉRIUMA Könyvtári Főosztály INFORMATIO MEDICATA október.
 A nyelv megismerése mint  Kommunikációs eszköz  A tanulás eszköze  Árnyalt és reflexív ismeretek a nyelvről  A társadalom belső kohéziójának.
Olvasóvá nevelés – de mivel, kivel?
Az olvasás helye és megítélése az általános iskola felső tagozatában
A baloldali kék egyenesnek melyik a folytatása? Nézd különböző távolságokból!
Feladatok - BAR K+F Vámossy Zoltán 2010 Summer School on Image Processing (SSIP) nyári egyetem feladatai és saját ötletek alapján.
A könyvtárak és a könyvek osztályozása
A szakértők lehetséges szerepe a helyi fejlesztésben A részvételi akciókutatásban rejlő lehetőségek Bajmócy Zoltán – Málovics György Szegedi Tudományegyetem.
Németh Nóra Veronika Debreceni Egyetem
 Matematika a tudományokban és a művészetekben.  Egy nyúlpárnak havonta egyszer születik kölyke, egy hím és egy nőstény. A kölykök születésük után 2.
1 1 1.
OSZK - Tudományos Ülésszak, 2002 Nemzeti könyvtárak - archiválás, Internet - ? Országos Széchényi Könyvtár Tudományos ülésszak december 9. Renkecz.
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
Az elektronikus könyvtárak jelene és jövője
The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) megjelenés: 2010 Dan Brown -
Szakkönyvtári teljesítménymérés Hegyközi Ilona - Fazokas Eszter Székesfehérvár május 8.
Tanulásmódszertan Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan c. könyve alapján
Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe Baráth Tibor SZTE Neveléstudományi Tanszék Közoktatási Vezetőképző Intézet Baráth Tibor SZTE.
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium könyvtára
ÜDVÖZÖLJÜK a Térségi Konferencia résztvevőit november.
Hol keressünk tudományos munkákat kutatásunkhoz?.
KÖNYVTÁRISMERET.
„Ó, mondd, Te mit választanál…” A tanár felelőssége és lehetőségei a kötelező olvasmányok kiválasztásában Gombos Péter Kaposvári Egyetem HUNRA.
ELŐADÁS, REFERÁTUM KÉSZÍTÉSE
Az olvasóvá nevelés (tév)útjai Jó és rossz példák iskolákból, könyvtárakból Gombos Péter Kaposvári Egyetem április 28.
Munkamánia – „Kényszerelem” a munkahelyen
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Köszöntjük vendégeinket!. „A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Digitalizált információk rendszerezése. A publikus hozzáférés biztosítása az Internet segítségével. Dokumentumkezelés, információ digitalizálás OMA konferencia.
Könyvtárhasználat, tájékozódást segítő eszközök
Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár Kézdivásárhely Olvasási és kölcsönzési szokások 2006, 2014 Vántsa Judit Szentendre,
Bölcsész Hefop tananyag- fejlesztési zárókonferencia szept ELTE BTK.
Online sajtó- és médiafigyelés hatékonyabban avagy Magyar Telekom sikersztori Csuri Csaba.
Könyvtárismeret Segédanyag az informatika tanulásához Templom Téri Általános Iskola Pilisvörösvár Készítette: Kárpát József.
Kötelezőbiztosítás Kötelezőbiztosítás Olvasás és irodalom a digitális bennszülöttek korában Gombos Péter május 4., Szentendre Olvasmányok, amelyek.
Dokumentumtípusok. Dokumentum Fizikai egység - lejegyzett, rögzített információ tudás ismeret gondolat történet esemény.
Köszöntelek Benneteket! Tanár neve. Osztály órarendje 8:20 - 8:45 Tanítás kezdete, névsorolvasás 8:45 - 9:30Olvasás és írás 9: :15Helyesírás és.
A SZÖVEGSZERKESZTÉ S ALAPJAI I. KÉSZÍTETTE: TÓTH MIKLÓS OKTÓBER 30.
A szövegértés változásai a PISA 15 éve alatt
Health Education in Secondary Schools – Activity Book
Elektronikus szótárhasználat
A szövegszerkesztés története
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
Készítette: Juhász Judit
(SZIE MY-X, ELTE TTK, ELTE IK, BME GPK)
Üdv, tanulók! Tanár neve.
A KLM modell története és jövője az e-tanulás erősödésének szempontjából Szekció: Digitális tanulási környezetek Vallomások Dr. Pitlik László, Nemes.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13. Bevezetés helyett: Az olvasás csupasz gyönyöre: „...valami nagy dolog történt” Miért szeretjük a paperback-et?

Nyilvánosan olvasni: Borító vs e-könyv Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

Az alexandriai könyvtár Minden létező tudást Másolás és másolat Kódex előtt: volumen Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A fekete művészet hatása a tudományra Először reprodukálható Arisztotelészi vs. modern tudomány Hányadik oldal? Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A Wikipédia példája Ha más közegbe helyezzük... Aktuális, populáris, folyamatos működésű Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A három hullám: Pontosan rekonstruálni Pontosan mérni Pontosan feldolgozni Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A nyomtatás hatása a demokráciára Nem önjáró a betűszedés! Timothy Ferris: a demokrácia laboratóriuma Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

Példa: a mennyiség k.: Havonta helyett hetente 19. sz.: sztárszerzők 1820 után: niche-műfajok Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

Az olvasás célja Erkölcsi épülés és tájékozódás Szórakozás és eszképizmus Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A tudomány és az irodalom jövője dr. Galántai Zoltán május 22. Szabadművelődés Háza, Székesfehérvár Az olvasás és az absztrakció Hangos olvasás Nem a fülnek (tartalomjegyzék) Matematika

Az agyam én vagyok Greenfield: valaki agy akárki agy senki agy Az olvasás, a regény és az új tudatosság Két forgatókönyv: Az olvasás: mint a matematika Az olvasás: mint a kódex Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13.

A harmadik hullám: e-book? Nyomtatás hatása a könyvre Textuális stabilitás és szerző? Gutenberg használná

Gutenberg is e-könyvet olvasna? Dr. Galántai Zoltán október 13. Köszönöm a figyelmet!