Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Advertisements

Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Ha a karácsonyi vásárlásban ellopták a hitelkártyád,…
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
PéPéeS A 710-ES ALKATRÉSZ PéPéeS
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Alkudozás.
A prezentáció művészete
Interaktív táblák Bevezetés.
Élménybeszámoló június 15-én kezdetét vette az osztálykirándulásunk. Még alig szálltunk fel a vonatra, de már korgott is a gyomrunk. Elővettük.
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar” ELTÉRÉSEK ÉS HASONLÓSÁGOK A PTC OLDALAK KÖZÖTT.
TOLL, SZÍN ÉS VASTAGSÁG.
Kedves kolleganők, kedves kollegák, ahogy minden évben cégünk vezetősége meghívja Önöket a Húsvéti szabadságolásra. ( Fürdőruha nem szükséges, tulajdonképpen.
Álom Kedves kolleganők, kedves kollegák, A cég vezetősége ahogy minden évben, úgy az idén is gondoskodik róla, hogy szabadságukat kellemesen töltsék.
Eltérések és hasonlóságok a ptc oldalak között A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”
4 négyzetes kérdés Készen vagy? B A
Ezúton szeretném meghívni minden kedves barátomat egy 3 napos látogatásra új otthonomba.
VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
XXIII. Nemzetközi Karbantartási Konferencia június 6-7. Veszprém
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Hidrogeológiai beszivárgásmérő- mintavételező berendezés STandard-Team Kft Komárom, Széchenyi u. 19. Tel:
Kedves kolléganők, kedves kollégák! Ahogy minden évben cégünk vezetősége meghívja Önöket a nyári szabadságolásra! ( Fürdőruha nem szükséges, egymás.
Jól vigyázz kicsi kéz, mit teszel…
Árnyékoló fóliák összehasonlító mérése
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Los Angeles-típusú, London-típusú
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
A bőr színe…..
Webdesign I - Oldaltervezés alapelvek. I. Tartalom-elhelyezés az oldalon ALAPELVEK 1.Mindig értékes és érdekes tartalom jelenjen meg az oldalon! 2.A tartalom.
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
HŐCSERE (1.) IPARI HŐCSERÉLŐK.
© Kozsik Tamás Csomagok. © Kozsik Tamás A program tagolása Típusdefiníciók (osztályok, interfészek) Metódusok Blokk utasítások Csomagok.
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Passzívház Török Krisztián Kovács Kornél
Miből lesz a cserebogár??? Avagy a gyengébbek kedvéért: Miből mi lesz… By: Dotty Baby.
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Csokoládé Múzeum Budapest - Árpádföld
Következik a Z-bozonnal történő részletes ismerkedés. Ez lesz a délutáni méréseik tárgya is ! Most igazán tessék figyelni és bátran kérdezni is ! Lesz.
Most pedig jöjjön a mai napunk sztárja: a J/  részecske!
Versek
Colors allowed R 0 G 90 B 140 R 0 G 0 B 0 R 221 G 221 B 221 R 255 G 255 B 255 R 187 G 8 B 28 R 96 G 152 B 183 R 6 G 54 B 79 R 191 G 214 B 226 R 95 G 95.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Merkúr a Naprendszer legbelső és legkisebb bolygójaNaprendszerbolygója a Nap körüli keringési ideje 88 napNap a Merkúr a Földről nézve fényesnek látszik,
Bemutatjuk a híres/fontos W  és Z 0 Bozonokat Sheldon Glashow Steven WeinbergAbdus Salam Ők jósolták meg elméletileg. Nobel díj: 1979 Ők pedig felfedezték.
Mit tennél, ha te is ilyen helyzetben élnél, mint a képeken látható gyerekek és felnőttek? Gondolkozz el ebben a pár percben, hogy te milyen szerencsés.
VII. Szalvéta bemutató Hol töltsd az idődet. Kezdetben az időd 100% - át emberek szponzorálásával kellene töltened. Igaz, hogy az első néhány hét.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Mi így gyűjtjük a szemetet
Pazar képek Szöveget magyarra fordította: BeTurk.
Objektum orientált programozás 3. Függvények Nagy Szilvia.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Néhány jótanács prezentációk készítéséhez
Grado jól ismert hely a magyar turisták előtt is, Turriacohoz közel van, egyik vasárnap oda kirándultunk, „családilag”;) Cervignano is Turriacohoz közeli.
Egy csokorra való állat;) Olaszországban sokféle állattal találkoztunk, néhányat meg is örökítettünk, elsősorban ezeket is vejem;) Egy kis csokorra való.
Egy katona kérelme Küldi: Katona, harctér Kapja: Jézus Krisztus Vezérkari Főnök, Lelki Fegyveres Erők Tárgy: Áthelyezés.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Veszprémi EgyetemGépszerkezettanGéptan Tanszék Vegyipari készülékek és tartályok elemei.
Medve-barlang.
JÓ REGGELT !.
Csővezetékek.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
VÁKUUMTECHNIKAI LABORATÓRIUMI GYAKORLATOK Bohátka Sándor és Langer Gábor 11. CSIGAVONALAS (SCROLL) SZIVATTYÚ TISZTÍTÁSA TÁMOP C-12/1/KONV
2016 Nagyleállás előtti vállalkozói fórum Viszóczki István Tiszaújváros.
A nyomatéknak ellenálló kapcsolatok viselkedésének jellemzése
Előadás másolata:

Kedves csoptársak, az alábbi néhány kép egy üzem karbantartási munkái során készültek. Talán azok számára lesz érdekesebb, akik nem találkoztak még hőcserélőkkel.

Hogyan zajlik egy nagyleállás: Az összes vezetéket lezárják, ami az üzembe befut, majd kigőzölik a csöveket és a készülékeket. A készülékek nyitása előtt még lezárják azokat, úgynevezett beszállási blindekkel, hogy a még esetleg a vezetékekben maradt szén-hidrogén ne juthasson be. A készülékeket szétszerelik Elvégzik a méréseket, vizsgálatokat A vizsgálatok kiértékelése után elvégzik a javításokat, ha szükséges. A készülékeket összeszerelik, majd jön a tömörségi és a szilárdsági nyomáspróba Visszanyitják az alapanyagokat az üzembe és kezdődik a visszaindulás.

Elég komoly daruigénye van egy-egy leállásnak.

Szétszerelés előtt álló hőcserélő előkamrája

A lebontott előkamra belső oldala

Az előkamra levétele után láthatóvá válik a csőköteg kötegfala. Ez egy nagynak számító, 400m 2 felületű hőcserélő.

Ezután levételre kerül a hátsó fordítókamra, (ami jelen esetben ugyanúgy néz ki mint az első, csak belül hiányoznak a terelőlemezek, erről sajna nincs képem) majd a közte és a csőköteg között lévő úszófej (a képen), ami két félgyűrűvel a van a csőköteg hátsó kötegfalához erősítve.

Mindez után kihúzásra kerül a csőköteg, ami után csak az üres köpeny marad. Ezeken aztán ultrahangos falvastagság mérést és egyéb vizsgálatokat hajtanak végre-

A kihúzott csőkötegeket aztán tisztítják, majd ezeket is megvizsgálják. A kijukadt csöveket ledugózzák, vagy nagy mértékű lyukadás esetén újracsövezik.

Egy hőcserélő szétszerelése általában nem a legtisztább munka. 

Előkamrák és csőkötegek várnak rá, hogy mosóplaccra szállítsák őket.

Ezen a tartályon jól meg lehet figyelni a nyereg típusú rögzítést és a tartály leürítő csonkját.

Egy tartály digitális szintmutatója. Sajnos a szigetelés és bádogozás miatt nem sok minden látható.

Egy kolonna és kinyitott búvónyílásai. Ezekben saválló anyagú tálcasorokon csapódnak ki a különböző anyagok, amiket aztán külön- külön elvezetnek.

Egy másik előkamra típus. A kialakítása nem mélydomború, hanem síkfedeles. Itt is látszik a vakkarimával lezárt leürítő.

Beálványozott hőcserélősor.

Köszönöm a figyelmet, Remélem érdekes volt a bemutató és tudtam egy kicsit segíteni a készülésben!

THE END