A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1. A kommunikáció fogalma, fajtái folyamata
Advertisements

Információ, adat, kommunikáció
A kommunikáció.
Pár szó a digitalizálásról
Informatikai alapfogalmak
Az információszerzés.
Információ és közlemény
Kommunikációs stratégiák
Bevezetés az informatikába
Informatikai alapfogalmak
Bevezetés az informatikába
A VEZETŐI KOMMUNIKÁCIÓS HATÉKONYSÁG
Hálózati ismeretek 4 Az adatkapcsolati réteg
Kommunikáció.
A kommunikáció általános modellje
Adatábrázolás, algoritmusok
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Digitális Aláírás ● A rejtjelező algoritmusokon alapuló protokollok közé tartozik a digitális aláírás is. ● Itt is rejtjelezés történik, de nem az üzenet.
Az információ és kódolása Kovácsné Lakatos Szilvia
Számítógépes hálózatok I.
19. Tétel Tevékenységünk alapja a kommunikáció
Szám - számrendszer 564,2 = 5* * * *10-1
Kommunikációs politika Összefoglaló feladatok
A marketingkommunikáció
BLK:NEM VERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ 1 Nem verbális kommunikáció.
Az információ-technológia alapfogalmai
Alapismeretek Számítógépes adatábrázolás
Kommunikáció.
A kommunikáció nem nyelvi kifejezőeszközei
A kommunikációs folyamat funkciói és tényezői
Adatok és információk Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT.
A kommunikáció eszközei Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT A televíziós adás-vétel elve.
Adatábrázolás, kódrendszerek
Hálózati ismeretek Az OSI modell.
Balaton Marcell Balázs
MARKETING-KOMMUNIKÁCIÓ
A kommunikáció.
Jelek, jelrendszerek.
Tárolók és háttértárak A legkisebb tárolható egység 8bit = 1byte (szó) Tárkapacitás = tárolható adatmennyiség byte-ban Szorzók: kilo-, mega-, giga-, terabyte.
Az informatika alapjai
Információ ... Számítógép: Információ:
Alapismeretek Számítógépes adatábrázolás
Az alapvető kommunikáció
Fekete Vivien Galambos Edit
Címlap Bevezetés az információelméletbe Keszei Ernő ELTE Fizikai Kémiai Tanszék
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 AlapfogalmakAlapfogalmak Hardver, szoftver Bit, bájt.
Számítógép-hálózatok alapjai
Hibajavító kódok.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
A kommunikáció értelmezése
A z o n l i n e m a r k e t i n g l e h e t ő s é g e i SZAKDOLGOZAT.
Kommunikáció Mátyás Viktor KOMMUNIKÁCIÓ Az emberek közti interakció nagyrészt üzenetek szabályozott cseréjéből, azaz kommunikációból áll. Kommunikáció:
Az információ (vázlat)
Kommunikáció.
Adat és információ. Információ, tudás  A latin informatio = felvilágosítás, tájékoztatás, oktatás szóból  Minden, ami megkülönböztet  Új ismeretté.
A kommunikáció alapjai. Nem lehet nem kommunikálni Többcsatornás: verbális, nonverbális Többszintű: információközlés, viszonymeghatározás. Körkörösen.
Kommunikáció Boda Klaudia 12.c. Mi a kommunikáció? A kommunikáció tájékoztatás, információk cseréje közlése valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Az alaplap AZ ALAPLAPON TALÁLHATÓ A PROCESSZOR /CPU/, A MEMÓRIA, A VEZÉRLŐ KÁRTYÁK CSATLAKOZÓI ÉS A PERIFÉRIÁK CSATLAKOZÓI.
A kommunikáció tényezői és funkciói
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Számábrázolás.
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
A KOMMUNIKÁCIÓ FUNKCIÓI A SZERVEZETBEN
Az informatika alapfogalmai Adatok tárolása Adatok továbbítása
Hálózatok.
Kommunikáció. Mi a kommunikáció? Jelentése: 1. Tájékoztatás, hírközlés 2. Hírinformációk közlése és cseréje valamilyen erre szolgáló eszköz, jelrendszer.
Kommunikáció típusai.
Dr. Rozgonyi Tiborné Debrecen 2010.
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
Előadás másolata:

A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről szó van ). Közege a csatorna. Ez lehet levegő, telefon, írásbeli kommunikáció esetén papír, toll, internet. Kódolás az a folyamat amikor a továbbítandó üzenetet megfogalmazzuk, a dekódolás viszont azt jelenti, hogy a vevő által felfogható jelekké alakítja vissza.

Egyirányú kommunikációk: Kétirányú kommunikációk: Statikus weblap: információt csak közöl, de nem kér Interaktív weblap fórummal, szavazással, stb

Online kommunikáció Offline kommunikáció Fórumok, levelező listák, újságok

A kommunikáció A zaj minden olyan jel, amely a kommunikációs csatornában található, és zavarja az információ-átadás folyamatát. pl: túl gyors, vagy túl lassú az üzenet. Tényleges zajos, háttérzajos, elektromos zajos, látható jelek esetén láthatatlan, stb. Védekezés a zaj ellen: zajszűrés, szigetelés. Például a hang esetében hangszigetelés, elektromos jel esetében elektromágneses szigetelés. Cél a jel/zaj arány növelése Digitális jel esetén: hibajavító eljárásokat és ellenőrző bitek használnak. Általában redundanciával lehet védekezni, hibákat javítani. Redundancia: a terjengősség mértéke. A redundáns közleményben a zaj hatása kevésbé károsítja az információt. Pl.megismételünk egy üzenetet, kiemeljük a lényeget.

A kommunikáció VERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ : a szóbeliségen alapuló kommunikáció NONVERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ : a beszélgetést kísérő jelek csoportja (pl: szemkontaktus, az arckifejezés, a testtartás...) Hogyan tudják megváltoztatni a nonverbális jelek a verbális közlést?

A kommunikáció Az információ értelmezhető, új ismeretet jelent. Az adat rögzített információ. Bit: az információ elemi egysége. Ha az új ismeretről meg tudjuk állapítani, hogy igaz vagy hamis, akkor az ismeret egy bit információnak felel meg.  Számítógépes megjelenítése: 0 v. 1. Byte: a gyakorlati információkezelés legkisebb egysége. Egy karakter (számjegy, betű, írásjel stb.) számítógépes ábrázolása egy byte-on történik.   1 byte=8 bit   1 Kbyte=1024 byte   1 Mbyte=1024 Kbyte 1 Gbyte=1024 Mbyte