1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok új feladatairól, kihívásairól, céljairól Seszták Oszkár, a Sz-Sz-B.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
általános főig. helyettes
A környezetvédelem intézményrendszere
Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás SÁSD, június 28.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Gaálné Vörösmarty Éva Veszprém Megyei Közgyűlés tagja
A Nemzeti Környezetügyi Intézet működése
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A stratégiai tervezés történeti háttere
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
A területfejlesztés szereplői és intézményei Magyarországon
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
Ugrás az első oldalra ÚJ TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA október Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
SZECSKAY Ügyvédi Iroda CEBC – XXI. Vezérigazgató Találkozó Lobbizás európaiul március 31. Budai Judit.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Az ÚMVP intézményrendszere
Távhőszolgáltatás és fogyasztóvédelem dr. Balku Orsolya főosztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Távhőszolgáltatási Konferencia és KiállításPécs,
Nyugat-dunántúli Régió
2005. június éves a Magyar-Osztrák Területrendezési és Tervezési együttműködés dr. Tompai Géza főosztályvezető Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
A járási rendszer megújítása
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
Távmunka a területfejlesztésben
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A területfejlesztés A törvényi keretek 2004-szeptember.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Dr. Gordos Tamás programiroda vezető Budapest,
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer területi tervezést, elemzést támogató térinformatikai alkalmazásai Eger, 2017.
Nemzeti Energetikusi Hálózat
A széchenyi Programiroda szerepe a régióban
Előadás másolata:

1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól. Kovács Sándor, a Sz-Sz-B Megyei Önkormányzat Alelnöke Nyíregyháza, 2012 február 28.

2 I. ELŐZMÉNYEK  évi CLIV. tv. a megyei önkormányzatok konszolidációjáról…  258/2011. (XII.7.) Kormányrendelet (MIK)  évi XXI. tv. a területfejlesztésről és területrendezésről a törvény módosítása értelmében:  megszűntek az RFT-k, MFT-k  a feladatok a megyei önkormányzatokhoz kerültek  RFÜ-k állami tulajdonba kerültek

3 II. A MEGYEI ÖNKORMÁNYZATOK KÉT LEGFONTOSABB FELADATA  megyei szintű területfejlesztés  területrendezés → 2012-től a megyei önkormányzatok vették át a megszűnt RFT-k és a MFT-k területrendezéssel összefüggő feladatait is.

4 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 1. Tervezés  A. TERÜLETFEJLESZTÉS  elkészíti a megye területfejlesztési koncepcióját  részt vehet operatív programok tervezésében  részt vesz a területfejlesztési programok végrehajtásának nyomon követésében és értékelésében  előzetesen véleményezi a térségi területfejlesztési koncepciókat, programokat  véleményezi az államigazgatási szervek megyét érintő fejlesztési elképzeléseit és pályázatait  együttműködik más megyei önkormányzatokkal tervezési feladatokban

5 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 1. Tervezés  B.TERÜLETRENDEZÉS  elkészíti a megye területrendezési tervét (melyet el is fogadott)

6 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 2. Döntés  A. TERÜLETFEJLESZTÉS  elfogadja a megye területfejlesztési koncepcióját és programját  dönt térségi fejlesztési tanács létrehozásáról, abban való részvételről  dönt külföldi régiókkal való együttműködésről, nemzetközi programokban való részvételről  együttműködik az önkormányzatokkal, területi államigazgatási szervekkel, társadalmi és szakmai szervezetekkel, gazdasági szereplőkkel

7 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 2. Döntés  B. TERÜLETRENDEZÉS  elfogadta a megye területrendezési tervét  területrendezési tervek összehangolása (megyei jogú városok és érintett települések)

8 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 2. Döntés  C. EGYÉB  akcióterv és operatív program - módosításokat terjeszthet elő  ellátja az átvett hazai támogatási szerződésekkel kapcsolatos feladatokat (döntés, végrehajtás)  projektgyűjtés, projektfejlesztés, projektgenerálás

9 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 3. Koordináció, együttműködés  A. TERÜLETFEJLESZTÉS  segíti a területfejlesztési önkormányzati társulások szerveződését, és a területfejlesztési önkormányzati társulások és térségi fejlesztési tanácsok munkáját (tervezés, döntés előkészítés)  válsághelyzetek kezelése (vis major alap)  gondoskodik a partnerség elvének érvényesítéséről (civil szervezetek, vállalkozások feltérképezése, együttműködés hazai és határon túli partnerekkel, kapcsolatok építése, javítása)

10 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 3. Koordináció, együttműködés  B. TERÜLETRENDEZÉS  a településrendezési terv és a megyei területrendezési terv közti összhang megteremtése  a területet érintő területrendezési tervek előzetes véleményezése

11 III. A FELADATOK HÁROM FŐ CSOPORTJA 3. Koordináció, együttműködés  C. EGYÉB  megyei és regionális területfejlesztési konzultációs fórum titkársági feladatainak ellátása (megegyezés szerint)  közreműködik a Területi Információs Rendszer működtetésében  együttműködik adatgyűjtésekben (pl. KSH)  együttműködés az Új Széchenyi Terv eredményeinek egységes kommunikációjában (projektindítás, beruházások átadása)

12 IV. A FELADATOK ELVÉGZÉSÉNEK STRUKTÚRÁJA  A megyei önkormányzat képviselő-testülete: a KÖZGYŰLÉS  A megyei önkormányzat bizottsága(i) - Területi tervezési és értékelési bizottság - Területfejlesztési koordinációs bizottság  A megyei területfejlesztési konzultációs fórum  A regionális területfejlesztési konzultációs fórum

13 V. A FELADATOK ELVÉGZÉSÉNEK LEHETSÉGES FORRÁSAI  a megyei önkormányzatok feladatainak ellátásához fedezetet főként a központi költségvetésből, saját bevételből és uniós forrásokból találnak  a megyei önkormányzatokhoz delegált új feladatok függvényében még hatékonyabban kell fókuszálni a rendelkezésre álló uniós forrásokra és más, határon átnyúló együttműködéseket segítő lehetőségekre  a megyék közvetlen brüsszeli érdekképviseletét a KIM a H-4 Iroda létrehozásával kívánja megoldani, mely a közvetlen brüsszeli forrásokról közvetít információkat

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! 14