SZAKMAI PROGRAM 2010. január – 2010. június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A TELEPÜLÉSI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS MINIMUM KÖVETELMÉNYEI
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Emberi Erőforrások Minisztere alapította,
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
DUNATÁJ Egyesülés Nyugat-Bácska fejlesztéséért Készítette: Pelt Ilona
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Budapest, december 9. 1 A könyvvizsgálói közfelügyelet szerepe és a Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége ben Fekete Imréné.
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Partners Hungary Alapítvány A Partners for Democratic Change International tagja Civil stratégia előkészítő kerekasztal november 5. Szolnok.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Határtalan Civil Nap Pestújhely Menyhért Péter Demokrácia kellék– társadalmi harmónia: 10 éves a csepeli civil együttműködés Ötlet megszületése:
főigazgató-helyettes
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.

Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Pályázó: Nők-háza Egyesület Nagykanizsa Pályázati azonosító: IFJ-GY-ND-09-A/B0043 Pályázat címe: Kistérségi Ifjúsági Fórum – 2009.
Muzeológiai szakfelügyelet
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
EGY PÁLYÁZAT HÁZIGAZDÁJA KÖSZÖNTŐ ÉS ÉRTÉKELŐ. Szakmai területek: Képzések,pályázatokÉrtékmegőrzés Közösségsegítő Ifjúsági közművelődés Civil szervezetek.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
„KÖZMŰVELŐDÉS A MINDENNAPOKBAN” - kistérségi szakmai nap - Bozsok, május
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
A 2013-as munkajelentés elkészítése
főosztályvezető-helyettes
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
2018/2019 tanév.
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Előadás másolata:

SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE A BUDAPESTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZÉSÉBEN A program támogatója: az Oktatási és Kulturális Minisztérium

Programnyitó tanácskozás a közművelődési szakfelügyeletről a Budapesti Művelődési Központban január 19. Tájékoztató és igényfelmérés

A törvényesség helyreállítására felszólító, a közművelődési feladatellátást segítő: - szervezeti, - a feltételrendszert, - humán erőforrásokat, - szakmai, tartalmi kérdéseket érintő javaslatok, ajánlások. A közművelődés országos szakfelügyelete által 2006–2009. évben, Budapest tizenegy kerületében vizsgált önkormányzatok és a feladatellátó intézmények számára megfogalmazott kötelezettségek és javaslatok típusai:

A leggyakrabban ismétlődő javaslatok: - helyzetelemzés alapján kulturális koncepció készítése, - stratégiai tervezés szükségessége, - közművelődési rendelet pontosítása, általánosságok helyett a helyi sajátosságok figyelembe vétele, - alapító okiratok, SZMSZ aktualizálása, pontosítása, - részletesebb és szakmailag megalapozottabb beszámolókra építő munkatervek és azok testületi megtárgyalása, - reklám- és marketingmunka fejlesztése. Leggyakrabban ismétlődő ajánlások: - javaslatok közművelődési megállapodások kötésére, - helyi pályázatok kiírására, - civilekkel való kapcsolattartás módozataira, - koordinációs ötletek: civil iroda, kerületi közművelődési fórum, - a közművelődési tevékenység finanszírozására (pl.: a rezsiköltségek 100%-ban történő biztosítása).

Tapasztalatok:  a program kínálta szolgáltatásokkal az érintett kerületek 80%-a élt,  a budapesti nagy önkormányzatok a hierarchia alacsonyabb szintjein kívántak foglakozni a programmal,  legtöbb helyen a jelentéseket a testületek, (többnyire bizottságok) tárgyalták meg,  több kerületben az önkormányzat nem juttatta el a jelentést az érintett intézmények számára,  sok volt a személyi változás, a tapasztaltok, információk átadása töredezett, esetleges,  több kerületben közvetlenül a szakfelügyeletet követően került sor jelentős összevonásokra, átszervezésekre.

A javaslatok tartalmi elemzése és az igényfelmérés alapján szervezett Szakmai fórumok és műhelyfoglalkozások: – február 16. – Fórum a statisztikáról (Közös nevező címmel) – március 10. – Fórum a évi tervezést, gazdálkodást érintő főbb jogszabályváltozásokról és a szakfeladatrend gyakorlati alkalmazásáról. – március 23. – Workshop Közművelődési koncepció és rendelet, Alapító Okirat és SZMSZ készítés szakmai kritériumai. Gyakori hibák és jó példák.

– április 20. Reklám- és marketingeszközök a közművelődés szolgálatában – május 4. – Tréning: Kommunikáció – május 11. – Tréning: Tárgyalástechnikák – Programzárás: június 1. (A workshop és a tréningek nyilvántartásba vett felnőttképzéseknek megfelelő dokumentációval.)

KÖSZÖNJÜK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST! A programszervezők nevében: Margittai Katalin