A Palló információs rendszer bemutatása www.felnottkepzesinfo.hu.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése „Tudásdepó-Expressz” BÁCSALMÁS.
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2008.
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Felsőoktatási változások hallgatói szemmel Miskolczi Norbert.
Életpálya-építés fiatalkorban
A projekt a TÁMOP /2 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
Készítette: Madaras László János ÜK/N/III.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
PALLÓ Az élethosszig tartó tanulás információs, felkészítő és segítő hátterének biztosítása a közművelődési intézményekben A projekt a Nemzeti Fejlesztési.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
A központi EIPEN portál bemutatása Készítette: Polgár Tibor.
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
Felnőttképzési konzulens tananyag és képzés a Budapesti Művelődési Központban
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Mit kínál a CompLex CD Tűzvédelem a gyakorlatban?
IKT ÉS ISKOLAFEJLESZTÉS
ILIAS keretrendszer használata az LSI Informatikai Oktatóközpontban
Szakmai fórum BMK, szeptember 19. PALLÓ – segítség a felnőttkori tanuláshoz A segítő szolgáltatás lehetőségei a közművelődési intézményekben.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
EUROPASS.
A HONLAP FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Készítette: Deák Lilla.
Az internetes keresési módszerek
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az Országos Képzési Jegyzék és a szakmai és vizsgakövetelmények Bruckner László.
AVI PORTÁL (blog) Webes megjelenés fő helyen Egy oldal az anyagvizsgálók érdekében SzakMap.
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Történetünk  Nemzeti Pályainformációs Központ – 1999 óta  Euroguidance Hungary, Euroguidance hálózat tagja  Európai Bizottság: Leonardo Da Vinci >
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
A különböző eszközök egymáshoz való viszonya IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az ismeretszerzés módjai, különös tekintettel az internetes információszerzésre Előadó: Kiss Gábor Budapesti Művelődési Központ Információs osztály
Dr. House is hasznosnak találná – az MD Consult online referensz-rendszere Előadók: Agnieszka Wlaszczyk, Mikulás Gábor Elsevier Health Sciences.
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – nemzeti életpálya-tanácsadó rendszer kialakítása Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető.
Jogászvilág Felelős szerkesztő: Vajda-Fejes Melinda

Előadás másolata:

A Palló információs rendszer bemutatása

Az információs rendszer célja tájékozódási pontként szolgáljon a felnőttkori tanulás iránt érdeklődők számára, segítve –az egyén élethelyzetének megfelelő képzés, támogatási lehetőség kiválasztását –a munka világába történő be / vissza-kapcsolódást –az önálló tanulást –a témakörhöz kapcsolódó szerteágazó információk egy helyről történő elérését –az aktualitásokról történő informálódást

Témakörök: felnőttképzés önálló tanulás támogatások pályázati lehetőségek magyarázatok fogalomtárak képesítések képzések pályaorientáció jogszabályok szabályozás segédletek szervezetek követelmények munkakörök e-learning speciális helyzetben

A honlap felépítése A tartalom Interaktív lehetőségek, hasznos gyűjtemények kulcsszavas kereső regisztráció, belépés Gyorsmenü, gyorselérés

A hírek menüpont a felnőttkori tanulást érintő minden fontosabb információt tartalmazza. A hírlevélre feliratkozva kéthetente postaládájába érkeznek a legfontosabb hírek és új linkek.

A "Szabályozás" menüben jogszabályokat érhet el. A"Magyarázatok, fogalomtárak" almenüben a törvények értelmezését segítő, összefoglaló weboldalakat talál. A "Támogatás, finanszírozás" almenü alatt a tanulásához igénybe vehető támogatások, pályázati lehetőségek között válogathat.

A "Képesítések, képzések" menüben a különböző szintű oktatási tartalmakat ismerheti meg, valamint az azokat kínáló szervezetek listáit megnyitva választhat közülük. A "Munka" menüben megismerheti az egyes foglalkozások ismertetőit, álláslehetőségek között kereshet, vagy a munkaerőpiac tendenciáiról olvashat.

A kereső a weboldal jobb felső részén található. –élethelyzet –jogaim –képzési terület –képzésszervezés –munkakör –nemzetközi –tanácsadás témakörökben nyújt gyors segítséget a honlapon történő eligazodáshoz.

1.2.3.

Felnőttképzési konzulensek számára segítség a tanuláshoz, a (leendő) szolgáltatás működtetéséhez információk összegyűjtve, keresés kulcsszavak segítségével, fogalomtár, tudásbázis véleménycsere fórum, az információforrásokról (linkekről) véleménynyilvánítási lehetőség, hír- és linkküldési lehetőség

Az információs rendszer szolgáltatásai csak konzulensek számára: csak szakemberek számára elérhető linkek település-specifikus információk feltöltésének lehetősége, ezáltal közös tudásbázis létrehozása területi mutáció létrehozása mint saját weboldal (az országos információkat készen kapja)