UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Életkor és diszkrimináció
26. § (1) A Hivatal a köznevelési intézmény és fenntartója ellenőrzésére jogosult szervek számára a KIR honlapján zárt rendszert biztosít annak érdekében,
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Az iskolai szociálismunka
az általános iskolákban
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
ÓVODÁK MŰKÖDÉSE 2013.
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Tehetségpont létrehozása
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
A Víz Világnapja Március 22..
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Az új klasszifikációs ajánlás Szilády Szilvia Tudományos munkatárs Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztály szeptember.
Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon
Startolj Reggelivel! iskolareggeli program
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
Javaslat az ÁVF számára Etikai Kódex elkészítésének szempontjai
Humán TISZK TÁMOP projekt 2012/13-as tanév Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola.
A 2012-es év eseményei. 1, Olvasás népszerűsítő program Alsomocsolád 2012-ben hét alkalommal tartottak könyvklubot, alkalmanként fő részvételével.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
Nemzetközi szolidaritás. Gazdagok kontra szegények Életszínvonal.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
AZ ÓVODA- ISKOLA ÁTMENET TEMATIKUS SZAKMAI MŰHELY MUNKATERVE Készítette: Garai Zoltánné műhelyvezető.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
MIT TUDUNK AZ IFJÚSÁGPOLITIKÁRÓL? Kvíz. ISTEN HOZOTT BENNETEKET EGY RÖVID KVÍZBEN, MELY SOK MINDENRE VONATKOZIK, AMI A FIATALOKAT ÉRINTI...
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
Fiatalok Lendületben Program Youth in Action Tineret in Acțiune.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor.
Az UNESCO Asszociált Iskolák Mintaiskolájaként végzett jó gyakorlatok.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Hazai pályázati lehetőségek a vállalkozások innovációs törekvéseinek segítése érdekében Jámbor Anita, pályázatkezelési koordinátor Szekszárd,
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
And what else?... Leszakadó gyerekek.
A magyarországi nemzetiségek és támogatásuk rendszere
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Előadás másolata:

UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012 http://www.unicef.hu http://www.unicef.sk

Az UNICEF küldetése: az UNICEF, az ENSZ Közgyűlésének megbízásából,1946 óta a gyermekek jogainak védelmében tevékenykedik közreműködik a gyermekek alapvető szükségleteinek kielégítésében, valamint a képességeik kiteljesítéséhez szükséges lehetőségek megteremtésében

Az UNICEF küldetése: az UNICEF tevékenységét a Gyermek Jogairól szóló Egyezmény rendelkezései vezérlik arra törekszik, hogy a Gyermekjogi Egyezményben foglaltak etikai normává váljanak az élet minden területén

Az UNICEF küldetése: az UNICEF munkáját a pártatlanság és a megkülönböztetéstől való mentesség jellemzi működése során elsősorban a leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekeket és a legrosszabb helyzetű országokat támogatja

Az UNICEF szervezeti felépítése: az UNICEF az ENSZ része az egyetlen olyan ENSZ szerv, amelynek kizárólagos célja a gyermekek helyzetének javítása, jogaik védelme önálló költségvetése és saját programja van

Az UNICEF szervezeti felépítése: az élén főigazgató áll, akit az UNICEF Végrehajtó Bizottságával történő egyeztetést követően az ENSZ főtitkára nevez ki 5 évre 2010. május 1-től az amerikai Anthony Lake áll az UNICEF élén

A GYERMEKEK MINDENEK ELŐTT! Az UNICEF jelszava: A GYERMEKEK MINDENEK ELŐTT! Gyermekek Jogainak Világnapja - November 20. Az Emberi Jogok Napja - December 10.

UNICEF GYERMEK SEGÉLYHÍVÓ VONAL 116 111

Tudod, hogy… 9 millió gyermek hal meg évente olyan betegségekben, amelyek nagyrészt elkerülhetők vagy kezelhetők lennének

Tudod, hogy világszerte… 93 millió gyermek nem jár iskolába Az Írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja - Szeptember 8.

Tudod, hogy világszerte… 150 millió gyermek szenved krónikus alultápláltságban, ¼-ük 5 évnél fiatalabb Élelmezési Világnap - Október 16. A Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja - Október 17.

158 millió gyermeket kényszerítenek világszerte gyermekmunkára Tudod, hogy… 158 millió gyermeket kényszerítenek világszerte gyermekmunkára Gyermekmunka Elleni Világnap - Június 12.

Tudod, hogy világszerte… 900 millió ember nem jut egészséges ivóvízhez A Víz Világnapja - Március 22. A Föld Napja - Április 22.

A gyermek jogai: ez a dokumentum az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének rendelkezéseit foglalja össze az egyezmény szó egy olyan országok között létrejött megállapodást jelöl, ami biztosítja, hogy minden országban ugyanazokat a jogszabályokat tartsák be http://www.gyermekjogok.hu/

A GYERMEKBARÁT ISKOLA KONCEPCIÓJA

Cél: Feltétel: a „Gyermekbarát iskola” programjának ismertetése: a gyermekek jogainak ismertetése toleranciára és szolidaritásra nevelés a tanulók bekapcsolása önkéntes rendezvényekbe a „Gyermekbarát iskola” programjának ismertetése: az iskola minden alkalmazottjával Iskolatanáccsal 2. faliújság készítése 3. a gyermekjogok kiemelése az IOP-ban 4. az UNICEF által meghirdetett rendezvényeken való részvétel 5. lehetővé tenni a tanulók önálló kezdeményezéseit, önkéntes tevékenységeit

AZ UNICEF SEGÍTSÉGE: 90 perces találkozó az UNICEF nagyköveteivel KÉK GOMB, KARÁCSONY, ISKOLÁK AFRIKÁÉRT segédanyagok iskolázás rendszeres kapcsolattartás bizonylat az UNICEF GYERMEKBARÁT ISKOLA cím viseléséhez

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!