Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A MAGYARORSZÁGI PPP-PROJEKTEK FELTÉTELRENDSZERÉNEK JAVÍTÁSÁRÓL
Advertisements

PPP Projektiroda Antalóczi Zoltán Irodavezető Sportcélú PPP projektek megvalósításának tapasztalatai időszak: június – november Sport szakállamtitkárság.
Prof. emeritus, Dr. Knoll Imre, MTA doktor a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke MLBKT Kongresszus Siófok, november 6. Logisztikai befektetések vállalatgazdasági-
Roncz Gábor vezérigazgató
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
A Délegyházi Napköziotthonos Óvoda komplex fejlesztése KMOP-4.6.1/B
Helyi beruházások a gazdasági visszaesés időszakában Péteri Gábor
A kritikus infrastruktúra védelem nemzetközi háttere és a magyar nemzeti program kialakítása, az ebből fakadó szakmai feladatok Balatonföldvár, március.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
Romhányi Balázs Költségvetési Felelősségi Intézet ügyvezető igazgatója.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
A kormányzati stratégiai tervezés módszertana
Egészségpolitika.
1 Logisztika Szakirány—II. 5.téma Logisztika Szakirány—II. 5.téma Az állam és a magánszféra kooperációja PPP – Public Private Partnership Prof.Dr.,Dr.hc.Knoll.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
Pénzügytan II. – február 23. Dr. Farkas Szilveszter
MNB felügyeleti integráció
A Lisszaboni Stratégia célja 2000-ben ambicionáltuk: « a világ legversenyképesebb és dinamikus tudás alapú gazdaságává válni, amely képes a fenntartható.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot érintő vállalati önszabályozás perspektívái Verseny és Szabályozás MTA KRTK Közgazdaság-tudományi.
TIME TO DECIDE ÉS MAGYAR KÖZLEKEDÉSPOLITIKA Fleischer Tamás MTA Világgazdasági Kutatóintézet
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Tartalom  Infrastruktúra meghatározása  Infrastruktúrák osztályozása  Kritikus információs infrastruktúrák  Információs infrastruktúrák támadása és.
Távmunka a területfejlesztésben
KARBON ALAPOK, BEFEKTETÉSI RENDSZEREK Dr. Fogarassy Csaba SZEI Egyetemi Klímatanács Főtitkára.
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Dr. Báger Gusztáv A PPP: az állami és magánszektor együttműködésének tapasztalatai és ellenőrzése.
Államháztartási reform Egerekről és emberekről Draskovics Tibor
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
„Stratégia az intelligens közlekedési rendszerek hazai fejlesztéséhez” május 17. Dr.-habil. Lindenbach Ágnes egyetemi magántanár.
„Stratégia az intelligens közlekedési rendszerek hazai fejlesztéséhez” Budapest, szeptember 27. Dr.-habil Lindenbach Ágnes egyetemi magántanár.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
1 A LIBERALIZÁLT ENERGIAPIAC HATÁSA A GAZDASÁG FEJLŐDÉSÉRE Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Hatvani György helyettes államtitkár.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Új agrárlogisztikai trendek és a bővített ellátási lánc
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 2.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az operatív programok rendszere CIVILIÁDA 2006 Budapest, október 18. Kelemen Balázs, főosztályvezető-helyettes.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Államháztartási alapismeretek
2008. március 12. KÖZÚTI VAGYONGAZDÁLKODÁS Dr. Gáspár László kutató professzor Út- és Hídügyi Tagozat.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
1 OTTHON EURÓPÁBAN A Nemzeti Lakásprogram bérlakásépítési koncepciója, a bérlakásépítés támogatása május 20. Csabai Lászlóné kormánymegbízott.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
A liberalizáció tapasztalatai
Menedzsergyakorlatok a gazdasági vezetők szemszögéből
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Kormányzati szektor a vegyes gazdaságokban
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Pénzügy szigorlat Közösségi gazdaságtan
A szolgáltatási szféra és az infrastruktúra
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program

Kormányszóvivői tájékoztató A kormány átfogó célja a hatékonyságjavítás és a befektetési aktivitás növelése a PPP konstrukciók meghonosításával A Public Private Partnership (PPP) az állam közfeladatainak egy ellátási módja Az állam a szükséges létesítmények létrehozásába, fenntartásába és üzemeltetésébe versenyeztetés útján bevonja a magánszektort A beruházáshoz kapcsolódó feladatokat a magánszféra végzi az állam által fizetett szolgáltatási díj fejében hosszú időtávon

Kormányszóvivői tájékoztató Alkalmazási területek Közúti és vasúti infrastruktúra Kormányzati ingatlanfejlesztések Büntetés-végrehajtás Sportlétesítmények Egészségügy Oktatás Honvédelem

Kormányszóvivői tájékoztató A PPP konstrukciók számos előnnyel bírnak a hagyományos állami beruházásokhoz képest Előnyök Optimális érdekeltségi rendszer Költséghatékonyság Kockázatok optimális megoszlása Költségvetés időben elosztott terhelése Állami kiadások hosszú távú tervezhetősége Multiplikatív, növekedést serkentő hatás Szükséges Megfelelően rugalmas jogszabályi környezet Több kormányzati periódusra kiterjedő jogi biztosítékok Pénzügyi és intézményi háttér Szakmai és szervezeti feltételek A potenciális előnyök legjobb kiaknázása érdekében a kormányzat a szükséges jogi, pénzügyi, intézményi feltételeket megteremti

Kormányszóvivői tájékoztató Tárcaközi Bizottság PM, IM, GKM, MEH, KSH Feltételek megteremtése Projekttervek véleményezése Előnyök és hátrányok kommunikálása Információ áramlás biztosítása a közigazgatáson belül GKM Befektetési Főigazgatóság PPP Titkárság Tárcaközi Bizottság munkáját támogatja A Tárcaközi Bizottságot elnöklő GKM-en belül – koordinál – kommunikál – szakmai titkári feladatokat lát el A PPP konstrukciók megvalósításához szükséges speciális szaktudás koncentrálása érdekében a Kormány kialakítja a megfelelő szervezeti hátteret

Kormányszóvivői tájékoztató Átláthatóság A felállítandó ellenőrző intézmények és mechanizmusok az esélyegyenlőséget és a tiszta versenyt biztosítják Hatékonyság MegfontoltságRugalmasság Verseny és piacbarát PPP beruházások