Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE 2004. 22,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK 2004. március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Regionalizáció alulnézetből szeptember 15. Pécs Dr. Zongor Gábor főtitkár főtitkár Települési.
Advertisements

Területi államigazgatási szervek
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
TERÜLETI SZEMPONTBÓL VERSENYKÉPES ÉS KIEGYENLÍTETT MAGYARORSZÁGÉRT Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter.
Pályázatírás az Európai Unióban Tóth Ákos Lehetőségek a csatlakozás után  Strukturális Alapok  Kohéziós Alap.
MTA Regionális Kutatások Központja A HATALOM TÉRBELI MEGOSZTÁSÁNAK DILEMMÁI Regionális reform-forgatókönyvek Pálné Kovács Ilona, MTA Regionális Kutatások.
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Nizák Péter Az intézményi fejlesztés kérdése a civil szektorban Budapest, november 29. Táncsics Alapítvány, Friedrich Ebert Stiftung.
Belügyminisztérium Belügyminisztérium dr. Bitay Márton Önkormányzati Stratégiai Főosztályvezető Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért A települések fejlődéséért Az önkormányzatok évi új céltámogatása.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
A területfejlesztés szereplői és intézményei Magyarországon
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
AZ ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSÉI TERV (NSRK 2007–2013) KÉSZÍTÉSÉNEK NÉHÁNY VITAPONTJA Dr. Faragó László MTA RKK 44. Közgazdász vándorgyűlés, Nyíregyháza.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Nyugat-dunántúli Régió
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Controlling a gyakorlatban Dr. Szegvári Péter kormány-főtanácsadó Magyar Controlling EgyesületMiniszterelnöki Kabinet Uniós körkép - Az európai regionális.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális fejlesztéspolitika régiók nélkül? Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Közelebb az emberekhez november 2.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
RÉGIÓK ÉS REGIONÁLIS KÖZIGAZGATÁS EURÓPÁBAN Horváth Gyula.
Régió, megye, járás (kistérség): múlt- jelen- jövő Pálné Kovács Ilona MTA KRTK, Regionális Kutatások Intézete Pécs,
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A költségvetés készítésének és elfogadásának folyamata
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Kormányszóvivői tájékoztató. A fejlesztéspolitika új intézményrendszere Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos július 7.
Eszköztelenül? Területfejlesztés új helyzetben Szaló Péter.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Hajdú-Bihar megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Kiss Gábor ügyvezető igazgató.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Regionális operatív programok ma és holnap Lunk Tamás ügyvezető Vitál Pro Kft.
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Közigazgatási jog 4. Európai közigazgatás, 2. előadás szeptember 21. Témakörök: 2. Az EU központi közigazgatása 2.1. Az EU központi szervei, avagy.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
G YŐR M EGYEI J OGÚ V ÁROS adó- és gazdaságpolitikája Nagy Tamás Gazdálkodási Főosztályvezető Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Győr, 2016.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
TOP vas megyei aktualitásai
Társadalmi vitára kész a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia
Európai Uniós ismeretek
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Előadás másolata:

Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató

DÖNTÉSEK HELYBEN- SAJÁT FORRÁSBÓL! Erősödő régiók Magyarországon! Kormányszóvivői sajtótájékoztató Az Európai Unió alapelve szerint az emberek életét érintő döntéseknek hozzájuk a lehető legközelebb kell megszületni. A kormány ennek szellemében döntött arról, hogy 2004-ben összesen mintegy 22,3 milliárd forint központi - minisztériumi kezelésű - fejlesztési forrást már teljes egészében a régiók oszthatnak el. A régióknak átadott források növelésével el kell érni, hogy 2006 és 2013 között minden régió felkészüljön a saját fejlesztési programjának elkészítésére, így közvetlenül hívhasson le támogatást az Európai Unió strukturális alapjaiból. A pénzek elosztásának felügyelete a Regionális Fejlesztési Tanácsok hatáskörébe kerül. A források decentralizációjával párhuzamosan a forrásokhoz kapcsolódó feladatokat is a régiók fogják ellátni. A Regionális Fejlesztési Tanácsok szerepe ezzel tovább erősödik, a fejlesztéspolitika és felzárkóztató politika letéteményeseivé válnak. A területfejlesztés intézményrendszerének megszilárdulása gördülékenyebbé teszi a közigazgatási reform megvalósulását.

DÖNTÉSEK HELYBEN- SAJÁT FORRÁSBÓL! Új munkamegosztás a kormány és a régiók között! Kormányszóvivői sajtótájékoztató A régióknak átadott feladatokra épülő tematikus pályázatok az alábbi három téma köré csoportosulnak: 1. Vállalkozóvá válást, a vállalkozásokat segítő szolgáltatás fejlesztését, munkahelyteremtő- és megőrző, a vállalkozások versenyképességét növelő beruházások támogatása; 2. Az önkormányzatok, önkormányzati társulások termelőinfrastruktúra és környezetvédelmet, beleértve a kisebb települések szennyvízelvezető rendszereinek kiépítése; 3. A humánerőforrás fejlesztését szolgáló beruházások és képzési, továbbképzési programok támogatása.

DÖNTÉSEK HELYBEN- SAJÁT FORRÁSBÓL! Új munkamegosztás a kormány és a régiók között! Kormányszóvivői sajtótájékoztató A korábbi években számos törekvés indult el hazánkban a regionalizmus fejlesztésére. Szükségességét és indokoltságát senki sem vitatta, azonban attól a legtöbb szaktárca tartózkodott, hogy ilyen célra pénzügyi forrásokat különítsen el. Jelenleg az egyes támogatási előirányzatok felhasználásáról különböző helyen és különböző időpontban döntenek. Ez a tény és a pályázatok nagy száma gyakran azt eredményezi, hogy az egyik előirányzat által támogatásban részesített fejlesztés hatékonyságát nagyban rontja, hogy egy másik közvetetten kapcsolódó beruházás forrás hiányában nem kap támogatást. A regionális szintű döntés esetében ezek a összefüggések könnyen felismerhetők és így lehetőség nyílik arra, hogy a támogatott projektek egymás hatását erősítve a támogatási források felhasználásának a hatékonyságát növeljék. Az új modellben erősödik a Kormánynak és szerveinek a felelőssége az ágazati-szakmai koncepciók, stratégiai irányok kimunkálásában és az ehhez társuló szabályozás kialakításában. Továbbra is megmarad a közvetlen szerepük és befolyásuk az adott ágazat országos jelentőségű programjainak megtervezésében és lebonyolításában.

DÖNTÉSEK HELYBEN- SAJÁT FORRÁSBÓL! A kormány a helyi közösségekért! Kormányszóvivői sajtótájékoztató A Kormányprogramban kiemelt hangsúlyt kap a túlzottan központosított kormányzati hatalom ésszerű lebontása. A területfejlesztési és a közigazgatási reform eredményeként hármas tagozódással (települési önkormányzat, kistérségek, regionális önkormányzat) hatékonyabbá tehető a közigazgatás rendszere. A feladatok és a források egy részének átadása a területi döntéshozó szerveknek új alapokra helyezi a munkamegosztást a Kormány és a területi döntéshozó szervek, testületek között. A Kormány fontosnak tartja, hogy a kormányzati beavatkozások köre a minimálisra csökkenjen, a döntések egy inkább helyi és regionális szintre kerüljenek és ezzel együtt a pénzügyi források átadása megtörténjen.” Mindezt úgy kívánjuk megvalósítani, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek ne éleződjenek tovább és ne termelődjenek újra, az ország egyes térségei közötti fejlettségbeli különbségek mérséklődjenek.