E-cherry adománybolt, adományboltok Magyarországon

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
© 2012 NESsT. w.nesst.org NESsT Társadalmi Vállalkozások.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Adománybolt hálózat Bemutatót készítette: Boda Kitti március.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
KLENEN, Werle Rita Topten Egy nemzetközi projekt az energiahatékony termékekért KLENEN Mátraháza március 8. – 9. Werle Rita Topten International.
NYF-”VEKTOR” Versenyképes Kutatás, Technológia, Oktatás a Régiónkban c. projekt nyitókonferenciája június 27. Badak Béla okl. könyvvizsgáló
Közösségben újra hasznos!
Közösségben újra hasznos! TÁMOP A DOMÁNYBOLT, MINT A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ESZKÖZE Átfogó Célok • Foglalkoztatás • Környezetvédelem • Anyagi fenntarthatóság.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
CSERITI-Adományháló a jótékonyság új dimenziója
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
KAPOSVÁR ÉS AZ AKADÁLYMENTES TURIZMUS. A „Tapintható város” Szociális és Munkaügyi Minisztérium 1.4 M Ft ( 70%-30%) Vakok – és gyengénlátók számára.
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Ezek a lyukak nemcsak elképesztőek, de akad köztük félelmetes is.
Nemzetek közötti kommunikáció Bevezetés Kulcsszavak definiálása.
Learning Villages Grundtvig project Magyarország Március
Családi napközi.
Új törekvések a logisztikaiközreműködésben
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Hírek május 30. Shanghai - Purple Mountain Hotel Az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete (UNIDO) ülést tartott az együttműködés elősegítése és az új.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR projekt 1 A NÖVEKEDÉS ÉS A VERSENYKÉPESSÉG REÁLGAZDASÁGI TÉNYEZŐI Chikán Attila egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája
Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete – 2008, az első öt év
kiemelt projekt bemutatkozása
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Az emberi tőke vizsgálatának lehetőségei társas vállalkozások körében Kutatási terv Pótó Zsuzsanna.
Az ADOMÁNYHÁLÓ adománybolt-modellje A charity-kultúra meggyökereztetésétől az önfenntartásig avagy Hálózzuk be együtt Magyarországot a hétköznapi jótékonyság.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
BUDAPEST FŐVÁROS TELEPÜLÉSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA Foglalkoztatás politika Előadó: Koltai Luca FKFSZ Kht. Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az országos egyenlőbánásmód-referensi hálózat.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
Közfoglalkoztatás Budapesten Adatok* budapesti országosLakónépesség: Munkanélküliségi ráta : 3,5 % 7.8 % Magát munkanélkülinek.
Kissné Bencze Katalin Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 18.
INNOAXIS A HATÁR, MINT INNOVÁCIÓS MEGÚJULÁSI TENGELY Fejsztámer Róbert, ICR igazgató Szabadkán, november 16. konferencia.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Civil Európa – civilek Európában
Miért vagyunk sikeresek? Közösségi Szociális Szövetkezet Vízkelety László – E-cherry adományboltok szakmai vezetője Alakulás: 2010 Indulás: 2011-ben egy.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Kézenfogva Alapítvány módszertani újdonságok 2009 november, Nyíregyháza 1.Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért! - pályázat 2.Európai Gondozási.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Nemzetközi ökoiskolai helyzetkép Varga Attila
CSEREHÁTI UTAK A SZOCIÁLIS GAZDASÁGBAN Nonprofittól a forprofitig.
BT bemutatkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Kooperatív délután
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
TÁMOP /2/A SZOCIÁLIS KÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE, SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE, TOVÁBBKÉPZÉSE ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉSE, VALAMINT A HELYI FEJLESZTÉSI.
Társaság a Lakásépítésért Egyesület
Projektbemutató - Debrecen
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Előadás másolata:

E-cherry adománybolt, adományboltok Magyarországon 2011. decemberében nyitotta meg a Közösségi Szociális Szövetkezet első adományboltját Budapesten.

Adományboltok a világban Az első adománybolt több mint 60 éve nyílt meg Angliában. Ma Nagy-Britanniában több mint 6 000 adománybolt működik és ez a modell jellemzően az angolszász országokban terjedt el. Német nyelvterületen illetve a Benelux államokban az ún. Reuse-centerek az jellemzőbbek. Magyarországon az angolszász modell kezd elterjedni. Nálunk az első ilyen üzlet 2009. őszén nyílt meg és jelenleg 15-20 adománybolt működik az országban.

Miért hasznos az adománybolt? Forrásteremtés az üzemeltető non-profit szervezet részére Környezeti fenntarthatóság (újrahasználás) Munkahelyteremtés Közösségi tér, közösségépítő Széles körű, pozitív társadalmi kommunikáció lehetősége

1125 Budapest, Alkotás utca 39/a. Nyitva: hétfő-péntek 10-18 óra. E-cherry Adománybolt 1125 Budapest, Alkotás utca 39/a. Nyitva: hétfő-péntek 10-18 óra.

Közösségi Szociális Szövetkezet 1077 Budapest, Wesselényi utca 13. www.koszsz.hu

Látogasson el hozzánk!