Kombinatorika Gyakorló feladatok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.
Advertisements

A magyar felsőoktatás.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Kombinatorika és VALÓSZÍNŰSÉG SZÁMÍTÁS
Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.
Kamatszámítás.
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Eseményalgebra, kombinatorika
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
Programozási alapismeretek 13. előadás. ELTE Érdekességek - kombinatorika  Az iskola bejáratánál N lépcsőfok van. Egyszerre maximum K fokot tudunk lépni,
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
Dominók és kombinatorika
MATEMATIKA e-tananyag 9. osztály
Matematika: Számelmélet
Feladatok mértékegységek átváltására
permutáció kombináció variáció
Permutáció, variáció, kombináció
Statisztika Érettségi feladatok
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Van-e Euler vonal az alábbi gráfban?
Eseményalgebra, kombinatorika
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
Programozás C# - ban Feladatsorok.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Félévi típus feladatok
Kombinatorika összefoglalás
Kombinatorika és gráfelmélet
Kombinatorika Véges halmazok.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.
A KOMBINATORIKA TÁRGYA
Ültetési rend Jelzések:
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
n! = n(n-1)! Definíció szerint: 0! = 1
VARIÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
Algoritmus gyakorlati feladatok
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Halmazok. Legyen A={a; a=4k 2 -2k+1; kЄ N} – Legyen B={b; b=(8m 3 +1)/(4m 2 -2m+1), m ЄN} – Adja meg az A halmaz elemeit k=1,3,5,7-re, a B halmaz elemeit.
Binomiális eloszlás.
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
H U M O R a bíróságon (Bokrétás András).
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
2006. január 20. Telefonos feladat Néhány (2-nél több) dobókockát feldobtunk és véletlenül minden kockával ugyanazt a prím- számot dobtuk. A dobott számok.
TMBONKIKRAOAI ANTMOKIKRAOBI MONKBIIKRATOA BIOMKANAKTOIR OMKBNRAITOIKA
Témazáró dolgozat Kiegészítések.
XIX. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
Készítette: Kiss István
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
A természetes számok, A Venn-diagram
KÉSZÍTETTE: KOVÁCSICS KRISZTIÁN
Számok világa.
Bemutató óra
78. óra Prímszámok Röp: 1. Az osztó definíciója. 2. Dönts el és indokold: a.) osztható-e 125-tel? b.)
Testnevelés munkaközösség
Statisztika Érettségi feladatok
OK Könnyű Közepes K nehéz
Milyen matematikai fogalmak szerepeltek az előadásban?
Kombinatorika Érettségi feladatok
Statisztika Érettségi feladatok
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

kombinatorika Gyakorló feladatok

5 tanuló sorba áll a büfénél 5 tanuló sorba áll a büfénél. Hányféle sorrendben szolgálhatják ki őket, ha egyszerre csak egyet szolgálnak ki? 8 csapat indul egy bajnokságon. Hányféleképpen alakulhat a végeredmény, ha nincs holtverseny? Egy tanulónak az egyik nap 6 különböző órája van. Órarendje ezen a napon hányféleképpen alakulhat? A CD-re 9 zeneszám fér. Hány összeállítás készíthető?

A matematika szó betűiből hány különböző „szó” alkotható, ha minden betűt pontosan egyszer használhatunk fel? 3 db 100Ft-os és 2 db 50Ft-os érmét hányféleképpen lehet bedobni az automatába, ha az azonos értékűek között nem teszünk különbséget? Egy tanulónak egyik nap van 2 matematika, 2 testnevelés, 2 idegen nyelv, és egy fizika órája. Órarendje ezen a napon hányféleképpen alakulhat?

12 lány és 10 fiú sorba áll. Hány féleképpen állhatnak sorba, ha elől állnak a lányok? 3 Beethoven, 5 Mozart, 4 Brahms CD hány előadói sorrendbe rendezhető? Egy moziba 10 fő egymás mellé leül. 3 barát egymás mellett szeretne ülni. Hányféleképpen lehetséges ez? Egy 12 fős társaság sorba áll. Ha Sanyi és Pisti nem állhat egymás mellett, hányféleképpen alakulhat a tornasorrend?

Egy 5 fős család kerekasztalhoz ül le. Hányféleképpen ülhetnek le? Egy 15 fős csoport egy asztalhoz ül le. Hányféleképpen ülhetnek le? Egy 5 fős család kerekasztalhoz ül le. Hányféleképpen ülhetnek le, ha az anya és az apa egymás mellett ülnek? Egy 5 fős család kerekasztalhoz ül le. Hányféleképpen ülhetnek le, ha az anya és az apa egymás mellett ülnek, és az apa jobb oldalán ül az anya?

Mennyi az alábbi kifejezések értékei?

Egy szépségversenyre 20 jelentkező van Egy szépségversenyre 20 jelentkező van. Hányféleképpen alakulhat az első három helyezett díjazása? 32 futó közül hányféleképpen alakulhat a dobogós sorrend? Hány 3 jegyű szám képezhető prímszámokból úgy, hogy minden számjegye különböző prímszám? A 0;1;3;4;5 számok közül mindegyik egyszeri felhasználásával hányféle 3 jegyű páros szám alkotható?

A sakkfigurák közül, hányféleképpen tudok 4 db-ot kiválasztani? 4 személyes liftbe 7-en szeretnének beszállni. Az első körben hányféleképpen szállhatnak be, ha megtöltik a liftet? Egy 11 fős focicsapat találkozik. Hány kézfogás történik, ha mindenki pontosan egyszer fog kezet mindenkivel? Egy kézilabda csapat ünnepel, a csapat 15 tagja egymással koccint. Hány koccintás történt?