1 A CSOPORT NEHÉZSÉGEK KEZELÉSE A csoportmegbeszélés alatt, figyelj fel hogy mikor kezdenek a tagok eltávolodni a kijelölt témától. Egy csoport tag elkezd.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KISCSOPORTOK FEJLŐDÉSÉNEK ALAPELVEI
Advertisements

Kis történet kedves embereknek!.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Sikeres emberek.
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
2. osztályos példa Bubernik Eszter
az áldozatokért és a tettesekért
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
Eltérések és hasonlóságok a ptc oldalak között A ptc oldalakról egy rég tanult bölcsesség jut eszembe: „nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar”
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH képzés Jövőképek, szcenáriók készítése közös gyakorlat Kulcsszavak: coach, coachee,
3 X 7 CSODA.
TURIYAM Téma: Önmagunk mibenléte
Húsvét az élet ünnepe.
Tények Szíriából Angliába való hazautazása közben utazik Poirot az Orient Expressen. Második éjjel, mialatt a vonat egy hófúvásban megreked, meggyilkolják.
Albert Einstein idézetek.
Az Élet Vonata.
Te vagy az, akiből élet árad,
A szabadítás öröm-e? (az idősebb tékozló fiú) Lukács 15,25-32
Szeress úgy, mintha Téged még soha senki sem bántott volna meg!!!
Bár az idő soha meg nem áll, és folyton-folyvást változik, a Karácsony áldása időtlen időkig megmarad, a béke, az öröm és a szeretet örök ígéretének.
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Készítette: Fergéné Mészáros Éva Törökné Beke Ida
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Albert Einstein idézetek.
Az ülő Buddha okos gondolatai:
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Minőségbiztosítás a gyógyszerészetben Zelkó Romána Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
„Irodalom és bölcselet” november 21. Réz Anna Miért felelős Oidipusz király?
Minőségügy a gyógyszerészetben Zelkó Romána Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet.
AUTOMATIKUS VETITÉS ! A bőlcs öregkor akkor jön el, amikor annyira egyedül vagy,hogy csak magaddal tudsz vitatkozni.
Vírus típusú csaj: Észre sem veszed, és beköltözött a lakásodba, mindent kisajátít. Internet típusú csaj: Fizetned kell, hogy hozzáférjél.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Lelkész-presbiteri konferencia Miskolc, április 12.
Az erőszakmentes kommunikáció technikája
Vicces, hogy milyen könnyű levegőnek nézni Istent, és csodálkozni, hogy a világ pokollá válik.
Életige október.
Megkértem Istent, hogy vegye el a büszkeségemet, de Ő azt mondta: NEM!
Mosolyod nem kerül pénzbe, mégis sokat ér testvéred szemében.
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
A pálya 5 mezőnyjátékos és 1 kapus lehet maximum a pályán egy csapatból. Ha egy csapat leviszi a kapusát, akkor helyette egy mezőnyjátékos jöhet fel.
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
ismétlődő (azonos vagy hasonló) tevékenységek megvalósítására szolgál
Mosolyod nem kerül pénzbe, mégis sokat ér testvéred szemében.
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
A tanatológia oktatásának kihívásai
Michal Snunit A lélekmadár
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
A H I T M I N D E N D E N K I É Dévényi Erika.
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
ELŐZMÉNYEK Év Szakmai Napjai. Első félév Korrekciós csoport 10. csoport 6. csoport 5. csoport 4. csoport.
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Kis történet kedves embereknek!.
Automata defibrillátor használata
Bölcsességek, aforizmák
NA ÉS ? ? ? HOGYAN VISELKEDIK AZ IGAZI FŐNÖK ? Ha főnök vagy, olvasd, mennyire illik rád, ha azt szeretnél lenni, figyelj jól, és legyél jó vezető ! !
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Csörömpölj a cukorkáért!. 1. A pedagógusnak tanulmányai során miben NEM kell fejlesztenie önmagát? a) a választott szakterület tudományos igényű ismeretében.
1 „Még korunk szélhámosainak is tudósnak kell magukat színlelni, mert különben senki sem hinne nekik.” C.F. Weizsacker.
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Kommunikáció szerepe a kapcsolattartásban
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Te vagy az akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban, szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, hajnalcsillag vagy.
Gyakorló óra 5/12.
Demens gondozás (Kommunikáció) Készítette: Jónyer Lajosné
Meghívunk, hogy legyél az
Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Előadás másolata:

1 A CSOPORT NEHÉZSÉGEK KEZELÉSE A csoportmegbeszélés alatt, figyelj fel hogy mikor kezdenek a tagok eltávolodni a kijelölt témától. Egy csoport tag elkezd beszélni az egész csoportnak, ilyeneket mondva: “Mi mindannyian tudjuk azt…” vagy “Senki sem hiszi azt hogy...” Ha a csoport egyik tagja feltett egy kérdést. De a csoport tovább megy anélkül, hogy azzal foglalkozott volna.

2 AAAA csoportnak tizenkét tagja van, mégis csupán négy ember vesz részt aktívan a beszélgetésben. AAAAz egyik csoporttag verbálisan lebénul, egy másik csoporttag javaslata miatt. KKKKét csoporttag hevesen vitatkozik. EEEEgy bizonyos csoporttag hajlamos minden kérdésre válaszolni és megjegyzéseket fűzni minden témához.

3 KKKKét barát mindig egymás mellé ül és megtalálja a módját a beszélgetésnek. EEEEgy csoporttag, az összejövetel alkalmával bármely helyzetben képes megtalálni a humort és abban részeltet mindenkit. HHHHárom találkozás telik el amíg egy átlagos aktivitású csoporttag igazán aktivizálódik.

4 AAAA csoporttagok között nincs egyetértés a javasolt csoport célokkal kapcsolatban. NNNNem figyel a témára, ez a csoporttag mégis képes a beszélgetésre odafigyelni amint az ő dédelgetett vágyairól, vagy problémáiról esik szó. AAAA csoport dühös lesz arra a tagjára, aki állandóan mindent kommentál, és az emberek attitűdjeit és hozzájárulását folyamatosan értékeli.