CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos 2008.11.20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Családi Kasszasikerek Pénzügyi Öngondoskodás Program
Advertisements

1 Nem fizethető ki az osztalék előleg devizában,
Megújuló forrásokból előállított villamos energia támogatása
HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Modellezés a számvitelben
Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből.
Aktív bankműveletek. Hitelezés, a hitelek fajtái.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
A MOL és a nagyvilág - a vállalati alkalmazkodás pénzügyi eszköztára Előadó: Szabó László, Group Treasurer, MOL Csoport Treasury Club, november 18.
Sub - Heading GABONAFINANSZÍROZÁS A BANKOK SZEMÉVEL HARKÁNY Papp Dániel – Trade Finance/ Raiffeisen Bank.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
JVSZ KKV konferencia Ha eljön a változás szele, van aki falat épít, van, aki szélmalmot. (Kínai közmondás) Székely András.
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Készítette: Matukovics Gábor,1 Honlap:
Banki szolgáltatások közbeszerzése önkormányzatok részére
Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete GÉMOSZ KONFERENCIA május 21.
A befektetési környezet
Devizahitelezések es helyzet 1,7 millió magyar háztartásnak van deviza alapú hitele -> 60 % -a CHF alapú MNB meglátás: kockázatos Simor András jegybankelnök:
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Jegybanki eredmény Magyar Nemzeti Bank,
Szeged, Magán „vétkek” – köz terhek HUF kamat > devizakamat Euro kamat Kamat tőkeáramlás – fizetési mérleg Növekedés ( adósságszolgálat ) Foglalkoztatás.
Magyar államadósság és a kötvénypiac
1 „Integrált helyi fejlesztési akciók ösztönzése” c. 2002/2003. évi területfejlesztési Phare program A kifizetések során alkalmazott árfolyamok Helgert.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
Amiről szégyenlősen nem beszélünk korrupció és árverseny Korrupció, kiváltó okok, következmények és azok hatása a kereskedő és az importőr piacára. A felhozott.
Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, május.
Az aktuális autófinanszírozási piaci folyamatok elemzése Mészáros György alelnök Magyar Lízingszövetség.
Az AutoCarma Zrt. megalakulása avagy a koncentráció megállíthatatlan… Gémosz konferencia november 20.
Márkakereskedői eredményesség változása (trendek)
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
A devizahitelek kockázatáról május. A devizahitelek aránya gyorsan nő, és a teljes belföldi hitelállomány több mint felét éri el. A mikrovállalkozásoknak.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
Számlaösszesítők használata
? Államadósság Jól állunk-e vagy sem? Nagy a jólét, vagy éppen ellenkezőleg, romlik az élet minősége? Dübörög-e a gazdaság, vagy éppen ellenkezőleg, válság.
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
1 Magyarok a piacon II. Hogyan hat a pénzügyi válság a KKV- szektorra? Király Júlia (MNB) A prezentáció készítésében közreműködtek a Pénzügyi Stabilitási.
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Mesterségem címere: Pénzügyi vezető
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Részvények.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Készletekre adott előlegek/1. feladat December 5.
Költségvetés ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE. Költségtervezési alapfogalmak A kedvezményezettek finanszírozási funkciói –Költség- és forrástervezés –Pályázat kidolgozása.
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
A kormány finanszírozási mozgástere 2010-ben. 2 Fő kérdések: 1.Nettó kibocsátás 2010, tények és tervek 2.A nemzetközi hitelcsomag szerepe a finanszírozásban.
  Az adósságkezelés célja és alapelvei AZ ADÓSSÁGKEZELÉS CÉLJA hosszútávon alacsony költségszint mellett egységes szemléletben megvalósított adósságkezelés,
Mérlegképes kötelező továbbképzés SZÁMVITEL 2015 Mérleg és eredménykimutatás összeállításának egyes kiemelt tételei – különös tekintettel az elmúlt időszak.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Az új pénzügyi szabályozás hatásai az autófinanszírozás területén Lévai Gábor - főtitkár Magyar Lízingszövetség Gépjármű finanszírozás változásai Konferencia.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Származtatott termékek és reálopciók
Mikro- és makroökonómia
Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről
Előadás másolata:

CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos

Cégfinanszírozásról Devizahitel kinek jelent kockázatot - banknak vagy a márkakereskedőnek? Hitelek konverziója - devizáról forintra????????? Nem, most nem!!!!! Készletek finanszírozásának kockázatai! Van optimális megoldás és jó példa! Beruházási hitelek optimalizálási lehetőségei! Autós szakma - bankjaink szemével!

Példa egy ideális készletfinanszírozásra Hitelkeret multicurrency jelleggel – HUF-EURO Hitellehívás mindig az erős devizanemben a készletfinanszírozótól! Most pl. EURO A teljes hitelkeret lehívása Forint banki óvadéki számlára A készletfinanszírozó az igényelt gépjármű készletfinanszírozására kiengedi a készletfinanszírozás összegét Ft alapon Gépjármű eladásakor kereskedő az óvadéki számlára befizeti a korábban lehívott összeget és megkapja az eladáshoz az okmányokat

Elért eredmény: A készletfinanszírozás devizaalapú lehet kedvező kamatozással – pl. 3,25+1%=4,25% Az óvadéki számlán a FT 10% felett kamatozik és pénzügyi eredményt termel Ha jól időzítve hiteldevizanemet váltunk, jelentős árfolyamnyereségre is szert tehetünk Nem kell egyes autók eladásánál konverziós veszteségeket realizálni+árfolyamveszteséget A hitelkeret és hitel lejárata a márkakereskedő és a finanszírozójának minőségi kapcsolatán múlik Ha legalább egy év vagy hosszabb a hitelkeret az árfolyamkockázat minimalizálható vagy akár nyereségre váltható

Költséghatékonyság: Kapcsoljunk takarékra - magas energiaárak kockázatai! Elektromos költségeink optimalizálása Gázszámlánk csökkentése! Tartsuk bent a meleget – légtechnika, szigetelés! Épületfelügyelet, gépészeti vezérlések eredményessége. Kommunikációs költségeink csökkentése.