Lekérdezések Páll Boglárka 2009-2010. A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Adatbázis-kezelés.
Advertisements

Tananyag: konzultáció
© Kozsik Tamás Adatbáziskezelés •Relációs adatbáziskezelők •Noha a Java objektum-elvű, egyelőre nem az objektum-elvű adatbáziskezelőket támogatja.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Microsoft Access Általános ismeretek.
Ismétlés Adatbázis alapfogalmak és Ms. Access
Adatbázisok SQL. TARTALOM Szijártó M.2 Témakörök  Az SQL tulajdonságai  A műveletek fajtái  Objektum-műveletek  Lekérdezések Tulajdonságok és műveletek.
Elmaradás.  0 Számjegy. Ebben a pozícióban egyetlen számjegyet kell megadnia.  9 Számjegy. Ebben a pozícióban egyetlen számjegyet lehet megadni, nem.
Microsoft Access Lekérdezések.
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés DCL – Adatvezérlő nyelv.
Adatbázisokat és Adattáblákat kezelő FoxPro parancsok és utasítások Páll Boglárka
Delphi programozás alapjai
Adatbázis kezelés. Hierarchikus modell Legrégebbi modell, ma már nem használatos. Az adatokat fákban tároljuk, ahol minden pont a szegmens adatokat, és.
5. GYAKORLAT SQL CREATE TABLE, aktualizálás. S QL Structured Query Language A relációs adatbáziskezelés szabványos nyelve Nem algoritmikus, de beépíthető.
– SQL 2: Adatok kezelése – Tarcsi Ádám, január 30. Adatbázis gyakorlat.
– Adattáblák & adatok kezelése – Tarcsi Ádám január Adatbázis gyakorlat.
megismerése, mintaadatbázis létrehozása
INSERT INTO Egy vagy több rekordot ad hozzá a táblához. Egyetlen rekordot hozzáfűző kifejezés: INSERT INTO cél_tábla (mező1,mező2,…) VALUES (érték1, érték2,
Adatbáziskezelés Microsoft Access.
RIPORT (JELENTÉS) TERVEZÉSE, KÉSZÍTÉSE
Adatbázis rendszerek II.
Adatbázis kezelés Lekérdezések Készítette: Maradics Zoltán.
Adatbázis-kezelés.
az MSAccess programmal
Adatbázis-kezelés ACCESS program:
Delphi programozás alapjai Nagyváradi Anett PTE PMMK MIT.
Folytassuk… (2.).
Oktassunk adatbázis-kezelést! Micskei Zoltán Microsoft Referencia Iskola.
Ferenci László És Viniczai Zsófia Előadásában.  A vizsgázónak tisztában kell lennie az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal, és.
Nézettáblák létrehozása, módosítása és törlése
SQL.
Az SQL nyelv alapjai.
Térkép. Mi az adat? Minden információ, amit tárolni kell. Minden információ, amit tárolni kell.  szám  szöveg  dátum  hang  kép, stb.
Statisztika, kutatásmódszertan I.
Jelentések Tábla vagy lekérdezés nyomtatásban alkalmas megjelenítése.
Többtáblás adatbázisok
1 Informatikai Szakképzési Portál Adatbázis kezelés Alapfogalmak.
Alprogramok a Pascal nyelvben
Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka.
Relaciós adatbázisok Páll Boglárka Ismétlés Meghatározás: Adatbázis alatt adatok rendszerezett együttesét értjük. Az adatokat táblázat formájában.
Microsoft Visual FoxPro 9.0
Adatbázisokat és Adattáblákat kezelő FoxPro parancsok és utasítások
Adatok Frissítése az Adatbázisokban Páll Éva Boglárka.
2012. tavaszi félév Vitéz Gergely. A diasor ismerete nem helyettesíti a tankönyvet, és a példatárat. A diasor ismerete szükséges, de nem elégséges feltétele.
Adatbázis-kezelés SQL-lel
SQL DDL DATA DEFINITION LANGUAGE. Táblák létrehozása CREATE TABLE táblanév ( oszlopnév1 típus(méret) /DEFAULT érték/ /NOT NULL/, oszlopnév2 típus(méret)
Készítette: Tóth Ervin
Nézzük, mit tudunk…. Mire gondoltam? Megjeleníti az adott adatbázishoz kapcsolódó összes objektumot : adatbázis ablak.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
APEX BMF, II. félév.
SQL-Structured Query Language. Parancs(utasítás) csoportok CREATE - táblák létrehozása ALTER – táblák módosítása DROP – táblák törlése DDL –Data Definition.
Adatbázis kezelés. Az adatbázis tágabb értelemben egy olyan adathalmaz, amelynek elemei – egy meghatározott tulajdonságuk alapján – összetartozónak tekinthetők.
Adatbázis kezelés.
Adatbázis-kezelés Probléma: az excel kezelhetetlen túl sok adat esetén
– SQL 3: SELECT - 1. – Tarcsi Ádám, január 31. Adatbázis gyakorlat.
– SELECT - 2. – Tarcsi Ádám március Adatbázis gyakorlat.
Adatbázisok gyakorlat
5. gyakorlat Fleiner Rita.
Többtáblás lekérdezések, hierarchikus lekérdezések, allekérdezések
Adatbázis-kezelés. Középszint: –1-2 tábla –SQL-nyelv és lekérdező-rács használata –Űrlap és jelentés készítés Emelt szint: –több tábla (kapcsolatok) –több.
– SELECT - 1. – Tarcsi Ádám január Adatbázis gyakorlat.
 Adatbázis:  Valamilyen szempont szerint rendszerezett adathalmaz.  Adatbázis kezelés:  Adatok tárolása  Műveletek végzése az adatbázison; (Adatok.
Lekérdezések feldolgozása és optimalizálása. Haladó adatbázisokLekérdezések feldolgozása és optimalizálása2 Definíciók Lekérdezés feldolgozása –lekérdezés.
ACCESS ALAPOK Alapfogalmak
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Módosító lekérdezések
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Lekérdezések.
Logisztikai projekt - gyakorlat Adatbázis-elmélet
az MSAccess programmal
Előadás másolata:

Lekérdezések Páll Boglárka

A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen egy az adatbázisnak feltett kérdés Pl: Mely kliensektől vásárolt a cég 1500 lej értéken felül az elmult három hónapban?

A lekérdezések segítségével végezhető műveletek: Adott mezők kiválasztása Adott feltételnek megfelelő sorok kiválasztása Táblák összekapcsolása Sorok rendezése Adatok csoportosítása

Lekérdezés típusok Kiválasztó lekérdezések (Select Query) – Segítségével adott mezőket és adott feltételnek megfelelő sorokat választhatunk ki. – Eredménye mindíg egy új tábla, amely a kiválasztott adatokat tartalmazza

Lekérdezés típusok Adatmódosító lekérdezések A táblák bejegyzéseinek módosítására szolgálnak: –Hozzáfűző lekérdezés (Append Query) –Frissítő lekérdezés (Update Query) –Törlő lekérdezés (Delete Query) –Táblakészítő lekérdezés (Make-Table Query)