A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
„Együttműködés határok nélkül” Magyar - Horvát Foglalkoztatáspolitikai Szakértői Akadémia kialakítása Szőke István szakmai igazgató Harkány, június.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat A és a szolgáltatásai Budapest, február.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Tehetségpont létrehozása
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
H-M Szakért ő i Akadémia Tematikus fejlesztésére Pécs – 9. szeminárium.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
EKOP Elektronikus levéltár
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
INNOAXIS IPA HUSRB/0901/2.1.3 APPLICATION ID: HU-SRB/0901/213/028 PROJECT TITLE: The borderline as an axis of innovation LEAD BENEFICIARY: Centre for Regional.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A „Fenntartható Innovációs Technológiai Centrum” (FITC) céljai és tevékenysége A TÁMOP /1/KONV projekt nyitókonferenciája Gyöngyös,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása 3.6. alprojekt Pécs, február 28. TÁMOP kiemelt projekt

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg kiemelt projekt és a 3.6 alprojekt kiemelt projekt és a 3.6 alprojekt 3.6. alprojekt célja 3.6. alprojekt célja 3.6 alprojekt eddigi tevékenységének rövid ismertetése 3.6 alprojekt eddigi tevékenységének rövid ismertetése 3.6 alprojekt jelenleg, 2011-ben 3.6 alprojekt jelenleg, 2011-ben 3.6 alprojekt folytatása – 2012-től 3.6 alprojekt folytatása – 2012-től Témák

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg – 3.6 kapcsolata Szolgáltatásfejlesztés Munkáltatói kapcsolattartás Munkáltatói kapcsolattartás Közvetítés Közvetítés Kutatások Kutatások Stratégia Stratégia Eljárásrendek egységesítése Eljárásrendek egységesítése Munkatanácsadói hálózat Munkatanácsadói hálózat Pályainformációs rendszer korszerűsítése Pályainformációs rendszer korszerűsítése Minőségirányítási rendszer bevezetése Képzés és humánerőforrás fejlesztés (belső) Infrastruktúra fejlesztés Informatikai fejlesztés Integrált rendszer Integrált rendszer Adattárház Adattárház Nemzetközi együttműködések Állásügynök és roma referens pilot

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az alprojekt célkitűzése az országok közötti munkaerő mobilitás támogatása a foglalkoztatást elősegítő határon átnyúló, komplex munkaerő-piaci szolgáltató hálózat együttműködési feltételeinek támogatása

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A 3.6 alprojekt céljai Tanulmányok révén: közös tudásbázis létrehozása a helyi sajátosságoktól az országos szintű jó gyakorlatokig. Disszemináció révén: a közös tudás megosztása, tevékenységek ismertetése; munkatársak, projektek egymásra találása, legjobb gyakorlatok azonosítása, alkalmazásukra bevezetési módszertan kidolgozása a módszertan átadása képzés formájában

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Eddigi tevékenységek Tanulmánykészítés o Helyzetfelmérő tanulmányok a határ menti régiókról o Bevezetési javaslat a határokon átnyúló regionális modellek országos szintű alkalmazására Képzések, workshop

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 3.6 alprojekt

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A megvalósítás menete I. Megvalósult tevékenységek A. Helyzetfelmérő tanulmányok készítése a határ menti régiókról 1.Gazdasági, munkaerő-piaci helyzet, Munkaerő-piaci szolgáltatási kapacitások 2.Összefoglaló tanulmány a foglalkoztatás növelése érdekében alkalmazott jó gyakorlatokról

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Megvalósult tevékenységek B. Országos bevezetési javaslat a régiós felmérő tanulmányok alapján, a jó gyakorlatok országos szintű modellezése C. Munkaerő-piaci szolgáltatási adatbázis létrehozása, értékelése D. Workshop A felmérési eredmények és a jó gyakorlatok megosztása, további közös projektcélok meghatározása A megvalósítás menete II.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg E. Módszertan kidolgozása a munkaerő-piaci szervezetek dolgozói számára F. Tréning A határmenti régiókban használható eszközök egységes alkalmazásának elősegítésére tréning a munkaerő-piaci szervezetek dolgozói számára. Jelenlegi tevékenységek

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg január 31-ig - A foglalkoztatási szolgálat intézményrendszerének fejlesztése a nemzetközi projektfejlesztés terén: A nemzetközi tapasztalatok és bevált gyakorlatok vizsgálata Megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása, Disszemináció a szervezet szakmai főosztályai számára: a nemzetközi pályázatokon való indulás lebonyolítása, jogi, pénzügyi vonatkozások ismertetése, projektmenedzsmenti tudnivalók átadása. Jövőbeni tevékenységek

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg január 31-ig - A határmenti régiók esetében a határokon átnyúló együttműködés támogatása a foglalkoztatás területén: Határon átnyúló Szakértői Akadémiák kiépítésének és működtetésének megalapozása a hét magyar határszakasz delegáltjaival, Határmenti régiók közötti együttműködés, a munkaerő- piaci intézmények (munkaügyi központok és szolgálatok, civil szervezetek, szociális partnerek, képző intézmények stb.) együttműködésének intenzívebbé tétele Jövőbeni tevékenységek

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg január 31-ig - A munkaerő-piaci mobilitást elősegítő, határokon átívelő munkaerő-fejlesztési rendszer létrehozása: felnőttképzés fejlesztési szakértői és szakoktatói adatbázis készítése a kárpát-medencei régióiban az egészségipar, a zöld gazdaság, a hálózati gazdaság és a tudásgazdaság területén. A határmenti munkaerő-piaci mobilitás elősegítésére képzés a határmenti kirendeltségek számára, a létrejött adatbázis ismertetése. Jövőbeni tevékenységek

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az NFSZ fejlesztése kiemelt projekt nemzetközi és határ menti együttműködés területén eddig körvonalazódó tevékenységek: Szakértői Akadémiák működtetése Nemzetközi pályázatokon való részvétel, azok támogatása Határmenti információáramlás támogatása – informatikai fejlesztés január 31 után