VII. Nevelésügyi Kongresszus 2008 4/2 szekció vitaindító I Karcosan: „Elviszik-e az iskolát a kutyák?” (Csoma) Vagyis: a posztmodern tudástársadalom Ady.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A KÖNYVTÁR – KAPU A VILÁGRA Kilenc fontos mondat.
Advertisements

A tanári munka értékelése
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Hercegh Mária MSZOSZ Női Választmány elnök
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT március 26. © Baráth László.
A jelenléten alapuló fejlesztés Az előadás menete A fejlesztés szükségessége, fogalma A probléma lényege A javasolt modell.
A gyógypedagógus-képzés a bolognai folyamat tükrében
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
VII. Nevelésügyi Kongresszus 7. Szekció
Szabó Miklós Az oktatás szerepe a társadalomban. Az oktatás filozófiai alapja „A helyes cselekvéshez és megértéshez szükség van a jó tudására.” (Platón)
Az ökoiskola kritériumrendszer megújítása Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója Budapest 2009 OKM OFI Szontagh Pál.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Magyar Pedagógiai Társaság Szomatikus-nevelési Szakosztály
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Történelemdidaktika. I. A történelemtanítás általános kérdései Dr
Készítette: Hajdú Julianna
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Keretrendszer az egész napos iskola nevelési-oktatási programjának fejlesztéséhez.
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
2004 tavasz dr.SzaD Innováció és Technológia Menedszment Tanszék TEAM…. dehogy ! TEAM, de hogy ?
Készítette: Soós Roland igazgató ÉRÁK 2007 Összdolgozói értekezlet december 8.
A felnőttoktatás gazdasági, társadalmi és oktatási kapcsolatrendszere két alföldi nagyvárosban Petrás Ede MTA RKK Miklósi Márta DE BTK Változás.Válság.Váltás.Hu.
1. A fogyasztói társadalmak átalakulása az utóbbi fél évszázadban.
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
Az intézményvezetők szerepe az oktatási intézmények fejlesztésében
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
A közművelődés és az egész életen át tartó tanulás Nevelésügyi Kongresszus Budapest, augusztus 26.
Falus Iván 7. Nevelésügyi Kongresszus Budapest Augusztus 26.
A szakképzés jelene és jövője 7. Nevelésügyi Kongresszus augusztus 27. Dr. Szenes György főtitkár.
Szakmai profilok a differenciálódó iskolavilágban (vitaindító) VII. Nevelésügyi Kongresszus, Pedagógus szekció Brezsnyánszky László.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Esélyek teremtése gödrén
Iskola-forradalmak.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Történelemtanítási stratégiák a nemzetközi történelemdidaktikai koncepciók tükrében F. Dárdai Ágnes
Bevezető előadás Történelemdidaktika Dr. habil. Dárdai Ágnes /I.szem.
eMagyarország Program
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
VII. Szervezeti kultúra
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Erdei barátaink – Szakács Sándor.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Szakértelmek és tudások integrációja Horváth Zsuzsanna Budapest 2013.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
Példa egy ppt prezentációhoz
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Új képzési eszköz. Teknikcollege - Munkához kötött emelt szintű műszaki képzés Teknikcollege új fajta regionális kompetencia központ az ipari/műszaki.
A BIZALMI VAGYONKEZELÉS TÁRSADALMI LÉTJOGOSULTSÁGA
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
Barcsák Marianna KPSZTI
Értékek.
Tanulásszervezés By the PINK csoport.
Iskolai egyesületeket és iskolákat jelenleg foglalkoztató kérdések Európában Budapest, Hungary , 8 and 9 May
Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója
Előadás másolata:

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító I Karcosan: „Elviszik-e az iskolát a kutyák?” (Csoma) Vagyis: a posztmodern tudástársadalom Ady („pusztuljatok, bilincses iskolák”) és Ilich („deschooling of society”) nyomán Ilich („deschooling of society”) nyománkiiktatja a modernizáció kiszolgált (megavasodott) intézményét?

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító Szelídebben A tudásközvetítés és értékátadás más intézményei, szervezetei és szolgáltatásai nem hozzák-e új (változási) helyzetbe a tradicionális iskolaintézményt? Funkciója átalakul Funkciója átalakul Monopolhelyzete megtörik Monopolhelyzete megtörik Csak a rendszer integráns elemeként marad legitimitása Csak a rendszer integráns elemeként marad legitimitása

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító Partnerek árnyalt, gazdag együttműködése javuló koordinációban javuló koordinációban nem nélkülözve a verseny elemeit sem nem nélkülözve a verseny elemeit sem az értékekhez és tudáshoz való sokcsatornás, szabad hozzájutás elvén az értékekhez és tudáshoz való sokcsatornás, szabad hozzájutás elvén

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító És mi van, ha a XXI. századi Magyarországot csak korlátozottan tekintjük posztmodernnek? Súlyos esélyegyenlőtlenségek és társadalmi dezintegráció, melyet a tudás- és értékközvetítő rendszer jelenleg inkább fokoz, mint kompenzál!

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító A szekcióülés konstrukciója (a vita tételei) Az iskolából kivezető utak Az iskolából kivezető utak Iskolán kívüli tudás-, és értékközvetítő intézmények, szolgáltatások, kezdeményezések Iskolán kívüli tudás-, és értékközvetítő intézmények, szolgáltatások, kezdeményezések Az iskolán túl… Az iskolán túl… Az iskolába visszavezető utak Az iskolába visszavezető utak Az előre tervezett hozzászólások e dramaturgiát követik

VII. Nevelésügyi Kongresszus /2 szekció vitaindító Tartalmas vitát kíván Trencsényi László