Az uniós Magyarország új kelet- európai szomszédság-politikája és a Selyemút újjáélesztése Előadó: Németh János, a Külügyminisztérium szakmai tanácsadója.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Regionális politika
Advertisements

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Készítette: Kiss András – Kerekes Tímea KEMAFI – Szabocs-Szatmár-Bereg megyei Civil Információs Centrum.
Záhony térsége gazdaságfejlesztési „zászlós program” Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott.
A növekedés gyorsításának esélyei és lehetőségei Burány Sándor államtitkár Tiszteletbeli Konzulok IV. Konferenciája Budapest, május 27.
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
Az uniós csatlakozás után, Schengen előtt
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Nemzetgazdaságunk ágazati megoszlása a GDP%-ában
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
A környezetjog elvei.
Magyar szakértők és tudásexport az EU szolgálatában - magyar cégek regionális terjeszkedésének lehetőségei Dobozi Sándor, vezérigazgató XXI. Vezérigazgatói.
Csillagok, határok, magyarok Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszék Témavezető: Dr. Löffler Tibor tudományos munkatárs.
Európai Politikai Integráció A Kormány Európa-politikai stratégiája ( Budapest, augusztus 1.)
A Magyar Köztársaság euro-atlanti csatlakozásának politikai vonatkozásai. A magyar diplomácia további feladatai az európai politikai integrálódás folyamatában.
Nyugat-Balkán 2009: A stabilizáció és a konszolidáció politikai tényezői MeH-MTA kormányzati fórum, március 16.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Az EU szomszédságpolitikája A Keleti Dimenzió. A bővítés utáni helyzet május 1-je után tíz új tag (az EU eddigi legnagyobb bővítése) május.
Geopolitikai kihívások az Európai Unió külső határai mentén Nyíregyháza március 29. Prof. Dr. Süli-Zakar István (DSc.) Tanszékvezető egyetemi tanár.
Magyarország észak és dél között – régiós fejlesztések március 29. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
A települési együttműködés szerepe a régiók fejlődésében Előadó: Csabai Lászlóné polgármester.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
Előadó: Rigó Zoltán logisztikai szakértő Záhony Kereskedelem-logisztikai központ SWOT elemzés.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
„KIÚT” TÉRSÉGFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4625 ZÁHONY, ADY ENDRE ÚT 37/B. TEL: MOBIL: FAX:
Nemzeti Fejlesztési Terv II december 15. Dr. Veres János pénzügyminiszter.
Az intermodális logisztikai szolgáltatások fejlesztési programja Szűcs Lajos főosztályvezető Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Stratégiai.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – egy nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Az ÉARFT és ÉARFÜ élő regionális kapcsolatai. 2 Nemzetközi projektek célja A régiós szervezetek gazdasági kapcsolatainak erősítése A régió lobbi-erejének.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
PARP Planning and Review Process Busa Krisztián őrgy. Honvédelmi Minisztérium.
Csengersima Község Önkormányzat Primăria Comunei Csengersima „Határmenti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítése és összehangolása a Szatmár régióban.
Intézményesített határon átnyúló együttműködési lehetőségek az INNOAXIS régióban - CESCI - Intézményi háttér - Térszerkezeti háttér.
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
COACH BioEnergy A biomassza energetikai célú hasznosításának erősítése és népszerűsítése Közép-Európában – nemzetközi információs és tanácsadói hálózat.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
AZ ÉSZAK - ALFÖLDI RÉGIÓRÓL Gadus István Társelnök Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
Nemzetközi feladatok Kovács Péter
Dr. Iván Gábor, Külügyminisztérium, szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza – szeptember KÖZGAZDÁSZ VÁNDORGYŰLÉS Nyíregyháza.
Románia és az EU-s csatlakozás. Problémafelvetés Visszatekintés Rendszerváltás utáni gazdaságpolitika A csatlakozás folyamata A csatlakozás után.
A Tisza szerepe és fontossága Kárpátalja szempontjából
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Európai és regionális integrációs folyamatok magyar szemszögből
Európai pénzügyi intézményrendszer
Tágabb, mint a kereskedelmi szerződések köre
Közép-Európa társadalom-földrajzi vonásai
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
„Szegénységcsökkentési programok Afrikában –
Európai Uniós ismeretek
Lisszaboni Szerződés tükrében
Előadás másolata:

Az uniós Magyarország új kelet- európai szomszédság-politikája és a Selyemút újjáélesztése Előadó: Németh János, a Külügyminisztérium szakmai tanácsadója

Köszöntöm a konferencia minden résztvevőjét! Gratulálok a rendezvény szervezőinek, kezdeményezésük hozzájárul a régió országai együttműködésének elmélyítéséhez.

Előzmények Ukrajna közelmúltbeli „narancsos forradalma” Kedvező magyar fogadtatás - Magyarság nemzeti érdekei - Uniós szomszédság-politika Az EU és a NATO bővítésével párhuzamosan gyökeres társadalmi átalakulások Perspektíva a szomszédság-politika keretei között

Magyar szomszédság-politika a „tágabb Európa” keretei között Három fő iránya: 1.Románia – uniós tagsága 2.Nyugat-Balkán stabilitás, demokratizálás 3.Ukrajna demokratikus fejlődése, társadalmi-gazdasági reformok

Magyar külpolitika Világos üzenet Magyar álláspont: a bővítés sem térben, sem időben nem lehet zárt folyamat. A kiválasztás a tényleges uniós követelmény teljesítésére épüljön. Átjárhatóság a szomszédság és tagjelöltség között Európai perspektíva

Magyar kezdeményezések az euroatlanti értékek társadalmi beágyazódását erősítő demokrácia építésére Szegedi folyamat 3.Korábbi régiók újjáélesztése 2.EU-források kihasználása 1.Nemzeti tervek összehangolása Szerepük: Nyíregyházi kezdeményezés

Közös stratégiai fejlesztések Csap-Záhony eurázsiai logisztikai központ A Felső-Tisza-vidék ökológiai védelme és energetikai hasznosítása Tisza-melléki járás – magyar-ukrán beregi kistérség gazdasági megerősítése

Európa legdinamikusabb régiója Magyar vállalkozók fokozódó aktivitása Kereskedelmi forgalom Tőkeexport

Nemzetközi fejlesztési együttműködési politikánk Fő irányai: Kelet- és Dél-Kelet-Európa A KüM ennek jegyében támogatta a mostani konferenciát is, remélve, hogy hozzájárul az egykori Selyemút mentén élő népek közeledéséhez. A NEFE-tevékenység erősítése a régióban és a Selyemút mentén – Belső-Ázsiában is.

Köszönöm a figyelmet!