SOMATI KFT CSEH KÖZTÁRSASÁG MINŐSÍTÉS. A SOMATI KFT termékek minősítési ellenőrzését végzi európai uniós szabványok alapján, miáltal a minősített termékeket.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Balatonalmádi, szept A Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége, célkitűzései, különös tekintettel a közérdeklődésre számot tartó.
Advertisements

MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Szerencsére nem vagyunk egyedül
MINŐSÉGMENEDZSMENT 11. előadás PTE PMMK MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK
Az építési termékekre vonatkozó európai szabályozás és az új építési termék rendelet CPD CPR Az építésügyi szabályozás változása a CPR tükrében Soltész.
részesedés a csehországi piacon Jelen vagyunk a piacon Több mint.
Tudnivalók a CPR kapcsán
Az új épületenergetikai szabályozás
Minőségtanúsítás és tájékoztatás a minőségről
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
A MIBÉTS szerinti értékelőlaborok
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei Kitekintés  Kötelező továbbképzések  könyvvizsgálók  orvosok  gyógyszerészek  tanárok  Az ügyvédi képzés.
Az internetes gyógyszervásárlás veszélyei
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Minőségbiztosítás és megfelelőség az ingatlanfejlesztésben
A hazai építési termék szabályozás tartalma és összefüggései
Az Európai Unió nyelvpolitikája
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Az egyes termékek kiegészítő oltalmára vonatkozó európai közösségi szabályozás (SPC) és annak hazai végrehajtása dr. Kiss Marietta Magyar Szabadalmi Hivatal.
Munkavédelmi előírások rendszere
Előadó: Dr. Bánky Tamás PTE Pécs, május 20. Az építési termékek megfelelőség-igazolása, a CE-jelölés alkalmazásának szabályai.
Az orvostechnikai eszközök piacfelügyelete
Gazdasági kihívások az egészségiparban; Budapest, január Csatlakozás az Európai Unióhoz: iparjogvédelmi hatások az egészségiparban Ficsor Mihály.
A jogszerű megfelelőség- igazolás dokumentumai
GTE-TSZVSZ Országos Tűzvédelmi Konferencia
Beépített tűzoltó berendezések-előírás tervezet
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
A tűzmegelőzési tevékenységek végzésének egységes szabályairól
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Munkahelyi egészség és biztonság
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Fontos élelmiszerjogi szabályok KKV szemszögből. Szabályok a mindennapokra Ami egy KKV-nak nehezebb – Címkézés – Állítások – Fogyasztóvédelem – Nyomonkövethetőség.
A veszélyes áruk vasúti szállításának szabályozása
MUTATVÁNYOS BERENDEZÉSEK PIACFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSE
Vasútszabályozási Osztály
Problémák az interoperábilis közlekedésre alkalmas vontatójárműveknél Dr. Márkus Imre vezérigazgató 1.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
Vállalkozások a minőségszabályozás útján – az önkéntes minőségtanúsítás hazai és nemzetközi versenyelőnyei TÜV Rheinland - nemzetközi tanúsítás.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
1169/2011/EU jelölési rendelet
Szemléletváltás a tűzvédelmi műszaki életben
A kémiai biztonságról közérthetően
MEEI Kft. member of TÜV Rheinland Group 1 Megújuló energiaforrással működő készülékek vizsgálata A hőszivattyútól a tüzelőanyag-celláig. A megbízható napkollektor.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET Az információ szükségessége Piaci verseny (piacra jutás, piacon maradás, piacbővítés) Alkalmazkodás, feltételek.
BERENCSI Vezetési Tanácsadó és Szolgáltató Iroda – avagy, a Rendszer- és Terméktanúsítás kapcsolata BERENCSI BENCE ügyvezető, tanácsadó TERMÉK-
20. Mutassa be a minőségbiztosítás szerepét a laboratóriumi munkában! Ismertesse a szabványok fajtáit, jelentőségét, használatát a laboratóriumi munkában!
1. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Informatikai iratkezelő rendszerek minősítése, tanúsítása, az iratkezelő szoftverek jogszabályi.
7. fejezet Fogyasztóvédelem az élelmiszergazdaságban
Bogos Csaba GAZEK Safety Expert Ügyvezető - Tulajdonos
Dr. Pauliny Zsuzsanna Országos Epidemiológiai Központ
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
EU-ETS hitelesítő szervezetek akkreditálása
Fogyasztóvédelem Vevőszolgálati előadás 2017 Előadó: Lehotkai Péter.
Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
Tananyag fóliák Építési célú anyagok megfelelőség igazolása és a termékek minőségi átvétele Előadó : Papp Imre okl. faipari mérnök Építésügyi Minőségellenőrző.
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
okl. hegesztő szakmérnök TÜV Rheinland InterCert Kft.
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
Červinka - P6Če tűzoltó készülék – visszahívási eljárás
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Megfelelőség értékelés a jogi szabályozása, terméktanúsítás kijelölés alapján HTE Informatikai terméktanúsítási szakosztály - DMS Labor április 25.
A csomagolással összefüggő hazai és nemzetközi szabályozások
Az ügyvédi továbbképzés alapelvei
A védőkesztyűk új szabályai
Előadás másolata:

SOMATI KFT CSEH KÖZTÁRSASÁG MINŐSÍTÉS

A SOMATI KFT termékek minősítési ellenőrzését végzi európai uniós szabványok alapján, miáltal a minősített termékeket elismerik az Unió egész területén A végtermék SOMATI EURÓPAI AJTÓK

Tapasztalatok a Csehországi vizsgálatok nyomán : hEN CE ETAG European Technical Approval Guideline ETAG NEMIGEN NEM Koexisztens időszak Vége Minősítés Da Országos vagy CE minősítés Országos minősítés NU IGEN

Tapasztalatok a Csehországi vizsgálatok nyomán : Füst- és tűzállóság, mechanikai követelmények, stb. EN alapján Például: EN 1634, EN 12605:2002, EN 12445:2002 Vizsgálat Osztályozás Füst- és tűzállóság, mechanikai követelmények, stb. EN alapján Például: EN 13501, EN 14600:2006 Minősítés Minden országnak megfelelő jogszabályok alapján történő minősítés (CZ, SK, H, PL, RO …) EN szabványok Országos jogszabályok!

Más feltételek a cseh minősítés megszerzésére A gyártó, aki egyaránt érdekelt a minősítés megszerzésében, a következő követelményeket kell teljesítse: Minőségirányítás végrehajtási rendszere : ISO Időszakos ellenőrzések, a minősítő cég felhatalmazott szervei által

Az ES minősítésű hatóságok kiállítják a megfelelőségi tanúsítványt (CE) : CZ - e.g. NB 1391 PAVUS SA ex.cfm?fuseaction=country.notifiedbody&cou_id=203 SK - e.g. NB 1399 FIRES SRL ex.cfm?fuseaction=country.notifiedbody&cou_id=703 BE - e.g. NB 0749 BCCA ex.cfm?fuseaction=country.notifiedbody&cou_id=56

A kompetens szervek kiállítják az országos minőségi bizonyítványt (CCZ) : Csehországban például AO 204 TZÚS

Példa a Csehországban kiadott CE minősítésre – füstsorompó (például a Promatect H – ból - CE folyamatban) hEN (EN ) az EU minden tagállamában érvényes ez a szabvány Figyelem! – A nemzeti előírásokban a termékekre más követelemények is megjelenhetnek az EN be, melyeket teljesíteni kell Abban az esetben, ha azx illető országban nincsen egyéb követelmény, A terméket be lehet szerelni az épületbe

Példa olyan termékekre, melyek az EU más tagországaiban (nem CZ) jelennek meg: Nem lehet akadálya a termék értékesítése – forgalmazható és eladható Az épületekbe való beépítéshez a CZ-ban érvényes viszgálati eljárás követelményeinek megfelelően kell kitölteni a kérvényeket (főleg a tűzállósági teszteknél) CZ-ban a PAVUS kiállíthat egy “Megfelelőségi tanúsítvány az épületekbe való beépítéshez” Megvan ez a rendszer HU és RO is ??? kölcsönösség

A termékek szabad áramlása és forgalomba hozatala az EU-ban Az Európai jognak megfelelően illegális bármilyen akadályoztatása a termékek szabadon áramlásának az EU-n belül

A termékek szabad áramlása és forgalomba hozatala az EU-ban Például Franciaországban a hazai szabványok érvénytességi ideje 3 év

A termékek szabad áramlása és forgalomba hozatala az EU-ban Például Németországban, a "Baueregeliste" az építkezési irányelv része. Ezekben a "Baueregeliste" le van írva, hogy a tűzállóságot a DIN 4102 szerint kell végezni, mely egy akadály a az EU-n belüli szabad forgalmazásra.

KÉRDÉS A KÖZÖNSÉGHEZ Egészen meddig érvényesek az Önök hazai szabványai? Magyarországon meddig? Romániában meddig?

Köszönöm megtisztelő figyelmüket