 legkisebb mértékűvé kell szorítani a képződő hulladék mennyiséget és veszélyességét!!!!  Sokan az életszínvonal emelkedésével magyarázzák a sok szemét.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A civil szervezetek véleménye A csomagolási hulladékok gyűjtésének európai és hazai megoldásai valamint tapasztalatai február 24. Szilágyi László.
Advertisements

környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakértő
A globális felmelegedés és az üvegházhatás
E-hulladék *Koca Elit*. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladék közé dobni? Felgyorsult világunk egy.
A Hulladék Torma Sándor Szabolcs XI.B.. Megváltozott fogyasztói szokásaink, de főleg az ipar fejlődése következtében egyre több olyan anyaggal találkozunk.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
XI. Országos Hulladékgazdálkodási Konferencia,
A laskagomba termesztés és a biogáz hasznosítás komplex, egymásra épülő termelő és biohulladék hasznosító rendszerének bemutatása Hotel.
A Főváros települési szilárd hulladék
Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók.
Kémia 6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Veszélyes anyagok és készítmények kezelése és használata 2.
Szekszárd klímastratégiája Légszennyezettség
A rákospalotai hulladékhasznosító mű
A hulladék szerepe az ember életében
© Michel Roggo / WWF-Canon 1 Vállalati autóflották környezettudatos használata Benkő Dániel WWF Magyarország október 17. Zöld flotta program.
Solar rendszerek környezeti hatásai Ifj. Filó György.
Globális problémák Kialakulásuk okai:
Légszennyezőanyag kibocsátás
Légszennyező anyagok hatása a környezetre
A MEGSEBZETT FÖLD.
A fölgáz és a kőolaj.
A víz globális környezeti problémái
Természeti erőforrások védelme
KÖRNYEZETVÉDELEM A HULLADÉK.
Újrahasznosítása, ártalmatlanítása vagy szemét hegyek
Hagyományos energiaforrások és az atomenergia
Felelősséggel a környezetért!
E-hulladék Csipet-csapat. Elektronikai hulladékok a háztartási hulladék között Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak,
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
Licencdíj és termékdíj, miért alternatíva?
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
Antropogén eredetű éghajlatváltozás A globális átlaghőmérséklet eltérése az átlagtólÉvi középhőmérséklet Pécsett 1901 és 2001 között.
A HULLADÉKOK A hulladék fogalma: minden olyan gáznemű, folyékony vagy szilárd anyag, amely a keletkezése helyén haszontalan vagy felesleges, zavarja az.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Fenntartható fejlődés és energetika.
Globális problémák.
Magyar jogszabály évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról Forrás:
Kecskemét május 9 – 10. Ligetvári Ferenc DSc Debreceni Egyetem EGYETEMEK, FŐISKOLÁK KÖRNYEZETVÉDELMI OKTATÓINAK V. ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A KÖRNYEZETVÉDELEM.
Földgáz és Kőolaj Szücs Tamás 10.c.
Hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás.
E-hulladék Négy évszak. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással.
Környezeti problémáink A hulladékfelhalmozódás. Adatok Magyarországon évente közel 114 millió tonna hulladék keletkezik. Megközelítőleg 3,5 millió tonna.
Egy világváros gondjai
Az NKP II. ( ) hulladékgazdálkodási céljainak megvalósulása Markó Csaba Környezetgazdasági Főosztály.
Áttekintés a magyar hulladékgazdálkodásról Dr. Hornyák Margit
Környezetgazdálkodás 1.
A veszélyes hulladékok kezelésének általános szabályai
Polimerek újrahasznosítása
Készítette: Kincses László
LÉGSZENNYEZÉS SAVAS KOMPONENSEINEK SZABÁLYOZÁSA es Oszlói jegyzőkönv 1999-es Göteborgi jegyzőkönyv kén-dioxid kibocsátás mennyiségéről rendelkezik.
LEVEGŐTISZTASÁG-VÉDELEM
Szalai Luca és Horváth Viktória előadásában
Kőolaj és földgáz Oroszi eszter 10.b.
Levegőtisztaság- védelem 11. Hulladéklerakók okozta légszennyezés.
Környezetgazdálkodás 1.
A hulladékok környezeti problémái
Az EU körkörös gazdaság koncepció Hartay Mihály MTVSZ hulladékgazdálkodási szakértő.
Rendszerszemléletű hulladékgazdálkodás ZÖLDEK Klaszter – a megújuló energia jövője a Közép-Dunántúli régióban 2013 szeptember Varsoft Kft. H-Solymár.
Környezetvédelem: olyan tevékenységek és intézkedések összessége, amelynek célja a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzése,
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.. Magyarország egyik legnagyobb hulladékgazdálkodással és köztisztasággal foglalkozó vállalata, amely mintegy két millió.
Szalai Luca és Horváth Viktória előadásában
Globális környezeti problémák
Szelektív hulladékkezelés, Újrahasznosítás
A FÖLDGÁZ ÉS A KŐOLAJ.
3. óra Belépés a részecskék birodalmába
Belépés a részecskék birodalmába
Globalizáció.
Előadás másolata:

 legkisebb mértékűvé kell szorítani a képződő hulladék mennyiséget és veszélyességét!!!!  Sokan az életszínvonal emelkedésével magyarázzák a sok szemét keletkezését. Még ha sikerülne a hulladék mennyiségét csökkenteni, akkor is gondoskodni kell a képződött nagymennyiségű szemétről!!!!

 A létesítmény feladata, hogy termikusan ártalmatlanítsa a Budapesten keletkező települési szilárd hulladék mintegy 60 százalékát. A hulladékártalmatlanítás távlati megoldása céljából 1976-ban született döntés szemétégető mű létesítésére, amely állami nagyberuházásként valósult meg a XV. kerületben, Rákospalotán. Kapacitása évi 350 ezer tonna volt.

 Dioxin!!  Rák  Klór  Szén-hidrogén  Jód

Dioxidok -> zsírszövetben és az anyatejben, tehéntej feloldódnak-távoznak-> megmérgezik a tejtermékeket ->hormonrendszer zavarása, rosszindulatú daganatok kifejlődése->megnöveli fejlődési rendellenességeket az emberi szervezetben

Légszennyezés Salak, pernye és egyebek Egészségügy i problémák Társadalmi-gazdasági károk Hulladékgazdálkodási problémák

 Mára bizonyított az égetők káros hatása!  Brit vizsgálat 70 égetőre 14 millió emberre  égetők és gyermekkori rák  születési rendellenességek

- Savas esők keletkezése - szén-dioxid-> globális felmelegedés Szerves anyagok égetésekor keletkező szénhidrogének-> élőlények bőrére,szervezetébe,tüdejébe jutva rákot okoznak és génkárosító hatásuk van

☼Ökodizájn ☼Környezetszempontú vállalatirányítás ☼Környezeti könyvelés ☼Életciklus szemlélet ☼Fogyasztói szükségletek ☼Tartós és javítható termékek ☼reklámstop! ☼a „csomagolástakarékos” termékeket forgalmazó boltok, piacok ☼a helyi újratöltő rendszerek

 Köszönjük a figyelmüket!!!!  Huszti Norbert,Katona Dorothy, Léber Dániel