Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Ha bejön, akkor bejössz
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
ALTERNAIV Nagybajom Város Önkormányzata TÁMOP / Pirka Mátyás Ifjúsági referens
TÁMOP / kiemelt projekt. A büntetés-végrehajtási szervezet feladata •Munkáltatás •Oktatás •Szabadidős tevékenység Cél Reintegráció.
„Az ifjúság társadalmi integrációjának segítése a Szekszárdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.5/B-10/
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
Fekete Olga D119-HUNGARY Magyarországi Lions Szövetség Lions Szülőszállás projekt bemutatása.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
Szociális és gyermekjóléti szolgáltatások koordinátora
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Eredmények II. • kreatív foglalkozás: 10 alkalom, 63 fő résztvevő • Police Klub: 11 alkalom, 95 fő • önismereti foglalkozások: 4 alkalom, 39 fő • partneri.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
„Utca helyett iskola” A Vajda Péter Ének-zene Testnevelés Tagozatos Általános Iskola bűnmegelőzési modellprogramjáról.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „Veled-Érted” program
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Kortárs-segítés, egészségfejlesztés, prevenció
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ 2010.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület SzínStér Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
Gyerekszegénység Elleni Nemzeti program Szécsényi Gyerekesély programja Az alternatív vitarendezés lehetőségei és multiplikációja a programban.
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Győr Pláza Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület „SzínStér” Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr.
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Előadás másolata:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió Egyesület Nyugat-Dunántúli Régió www.maltai.hu

„VELED – ÉRTED” PROJEKT

„VELED – ÉRTED” PROJEKT 2008/2009. Célcsoport: a szabadidejüket a győri a plázákban, vagy azok környékén töltő 12-18 éves fiatalok Partnerek (13 szervezet, 13 projektkontakt) Győr Pláza GYMSM RFK Bűnmegelőzési Osztály Gyermekjóléti Központ ÁNTSZ SZE, NYME ATIF Gyermekek Háza Árkád Győr Iskolák (1 ált., 4 közép)

„VELED – ÉRTED” c. PROJEKT Közös cél: a célcsoport hasznos szabadidő eltöltésre való ösztönözése, ezáltal a gyermek – és fiatalkorú bűnözés előfordulásának csökkentése, szorosabb, hosszú távú együttműködés a projekt partnerei között.

Előkészítés A projekt a kortárs segítők toborzásával indult a rendőrségi projektkoordinátor és az ifjúságvédelmi felelősök bevonásával (5 iskola), dec. 11.: felkészítő tréning, 42 fő, egyetemisták tájékoztatása: szakmai gyakorlatok előkészítése az egyes tanszékeken, tájékoztatás: szórólapokkal, sajtótájékoztatóval, nyitó rendezvénnyel.

Kortárs képzés - 2008. december 11.

Megvalósítás/ I. Információs pult létrehozása: 2009. január 12-től, célcsoport megfigyelése: Pláza, Árkád, közösségi tér kialakítása február 6-tól (SzínStér - Győr Pláza): a bevásárló központ területén szabadidős tevékenységek megvalósítása önkéntes segítők és szakemberek irányításával , Nyitva tartás: hétköznap 14 és 19 óra között, szombat 14:00-18:00, A SzínStérben: csoportfoglalkozások police szakkörök önismereti foglalkozások kreatív foglalkozások karaokee filmklub.

Megvalósítás/ II. Egyéb programok, tevékenységek: Sportnapok Március 28. Nádorvárosi Közoktatási Központ Április 18: Győr Pláza kéthetente partneri egyeztetés szupervízió a kortárs segítők számára folyamatos adminisztráció