Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Tisztelettel köszöntöm
GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
Az iskolai szociálismunka
Szociálpedagógia szak (BA). A képzés célja: • olyan szociálpedagógusok képzése, • akik képesek a gyermek és ifjúsági korosztály • tanulási, szociális.
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Hivatalos programoldal: /hirek/666-coaching-fezstival-2013.html.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
El ő adó: Kiszner Levente.  Melyek azok a legfontosabb társadalmi rétegek, amelyek valamilyen szempontból speciális helyzetben vannak?  Milyen nehézségek.
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
általános főig. helyettes
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
A közrend és közbiztonság helyzete, a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr - főkapitányság évi tevékenysége.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Legyen jobb a gyermekeknek!
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
1 A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programtól a Legyen jobb a gyerekeknek Nemzeti Stratégiáig MEH–MTA 2006–2007. évi kutatások beszámolója május.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
A Társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája
A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája és végrehajtása Pályázói Szakmai Nap november 28. Budapest
Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság
A Magyar Köztársaság Rendőrsége
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
A BŰNÖZÉS KIHÍVÁSAI Dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány
Nemzeti stratégia a bűnmegelőzésről összeállította: Finszter Géza
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Munkahelyi egészség és biztonság
Aaa. Nők és családon belüli erőszak elleni lépések  től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (jogelődje ICSSZEM)és a civil szervezetek egyeztetése.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
Gyermekjogok és ombudsmanok Európában
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
Kormányszóvivői tájékoztató Tájékoztató a Népesedési Kormánybizottság munkájáról.
Szarvák Mónika Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya
- A Magyarországon észlelt áldozatok eljárásjogi helyzete
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
Az emberkereskedelem kérdései az áldozatok szempontjából Gál Eszter Európai Együttműködési Főosztály október 21. Belügyminisztérium.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
A TÁMOP kiemelt projekt nyitókonferenciája
„LÉLEK„ - Program Lakhatási , Életviteli , Lelki – egészségnyújtási , Egzisztencia – teremtési , Közösségi.
TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZÓBELI KIEGÉSZÍTÉS
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm. határozat A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája céljainak végrehajtásával kapcsolatos kormányzati feladatokról. 1

Kormányszóvivői tájékoztató 2 Jelentés az Országgyűlés részére Az OGY határozat értelmében a Kormánynak minden évben be kell számolnia a stratégia és a cselekvési program végrehajtásáról 2

Kormányszóvivői tájékoztató 3 A jelentés számba veszi:  A kormányzati szervek és a civil-, valamint a szakmai szervezetek intézkedéseit,  A bűnözés helyzetét, a bekövetkezett változásokat. 3

Kormányszóvivői tájékoztató 4 A regisztrált bűncselekmények százalékos változása( ) 4

Kormányszóvivői tájékoztató 5 A regisztrált bűncselekmények átlagának változása az uniós országokban és Magyarországon 5

Kormányszóvivői tájékoztató 6 A cselekvési program felépítése: I.Általános rendelkezések II.Intézkedések a stratégia prioritásai szerint III.Jogalkotási feladatok 6

Kormányszóvivői tájékoztató 7 7 A gyermek- és fiatalkori bűnözés csökkentése érdekében például: Jogismeret, jogtudat fejlesztése az alap-és középfokú oktatási intézményekben. Oktatási, szakképzési és szabadidős programok támogatása az iskolából kimaradtak, valamint a munkanélküli fiatalok számára. Kortárs-segítő programok támogatása. Felvilágosítás a felnőttek számára a gyermekek elleni erőszak elkerüléséért

Kormányszóvivői tájékoztató 8 8 A városok biztonságának fokozása érdekében például: A városi önkormányzatok önálló közbiztonsági feladatvállalásának támogatása. Lakással, hitelezéssel kapcsolatos csalások megelőzése érdekében az új kutatási eredmények gyakorlati hasznosítása. A városi szegregátumokban élők szociális integrációs programjának kiegészítése a közösségi bűnmegelőzés szempontjaival.

Kormányszóvivői tájékoztató 9 9 A családon belüli erőszak megelőzése érdekében például: Országos, ingyenesen hívható telefonsegély szolgálatok rendszerének kialakítása. Krízis szálláshelyek fejlesztése. Ambuláns kríziskezelő központok és biztonságos menedékházak hálózatának kialakítása. Sport és szabadidős tevékenységek támogatása a családon belüli erőszak környezetében nevelkedő gyermekeknek, fiataloknak.

Kormányszóvivői tájékoztató 10 Az áldozattá válás megelőzése érdekében például: Komplex megelőzési és áldozatvédelmi programok támogatása. Biztosítani kell a bűncselekmények erkölcsi és anyagi kárának enyhítését, a természetbeni jóvátételt, az áldozat és a megsértett közösség kiengesztelését.

Kormányszóvivői tájékoztató 11 A bűnismétlés megelőzése érdekében például: A szabadságvesztés tartama alatt oktatási és szakképző programok szervezése a társadalmi integráció elősegítése érdekében. A közérdekű munka büntetés szélesebb körű alkalmazási feltételeinek megteremtése. A javítóintézetből szabadulók integrációjának segítése, családi kapcsolataik erősítése.

Kormányszóvivői tájékoztató 12 A évre szóló pályázati felhívás elérhető lesz az OBmB honlapján: 12

Kormányszóvivői tájékoztató 13