készítette: Lévai Gabriella 11.m

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ajtóstól az Élet kapuján át? Képzeld el, hogy van egy hely…
Advertisements

Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
A M E R C É D E S.
Igaz történet karácsony előttről
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
Szegénység-sírás-nevetés a krajcárkeresés történetében
A Királyok Királyának élete. Sok - sok évvel ezelőtt élt egy király. Nem volt egy átlagos király. Más volt, mint a többiek. Miért? A legtöbb király palotában.
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
A pillangó és a virág.
Mese az erdőről Wass Albert.
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
Tedd fel a kérdést magadnak, miután elolvastad a levelet!!! “Elfussak ?"
Készítette: a Dalai Láma
Zsikazsu Emlékkönyve.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
A bőr színe…..
Legyen szép napod! 1.
Feltétel nélküli szeretet
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… 10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon… Kattints a folytatáshoz.
Istenem mit tettem? Egy csaj története. Szuszi,ne szomorkodj ezen a szép napon!
A találkozás Egy csaj élete.
Az elveszett testvér? Egy csaj története.
A tengerparton Egy csaj története. Nataniellel azt beszéltük meg hogy a tengerparton találkozunk.És így is volt.
TRÉFÁK 6. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Névnapodra Szeretettel!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
A GÖDÖR.
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad a levelet!!!
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Ne sírj, apám! – Don’t Cry Daddy! Apám meg én a kisszobában, csendes esti félhomályban, béke van, ő mégis sír. Én nézem, nézem meglepetten, szégyelli,
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Elég.
A pillangó és a virág Zene: Enya, Waterfall Click.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás, átképzés)
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Tedd fel a kérdést magadnak: “Elfussak ?" Miután elolvastad ezeket a gondolatokat!
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
All we love, we left behind
Zene: Gerdesits Ferenc - Könnycsepp az arcodon Égi balett.
A kommunikáció tényezői
Horoszkóp teszt!.
Barát Müller Péter.
Volt egyszer egy sziget,ahol emberi érzések éltek:
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Miért aggódsz?.
Az elátkozott krumpli-s mese
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
A Jókedv, a Bánat, a Bölcsesség.... és sok más között a Szeretet.
Tedd fel a kérdést magadnak: Elfussak ? Miután elolvastad a levelet!!!
Madarak.
Csodálatos madárvilág
Menedzser Lecke - 1 Hirtelen feltűnt egy tigris, ráugrott a nyúlra
Szeretet szolgálat Joli néninél
A pillangó és a virág.
Madarak rendszere.
Előadás másolata:

készítette: Lévai Gabriella 11.m

Feketerigónak A feketerigó fénylő fekete volt. A feketerigónak sárga csőre, ragyogó cipőgomb szeme volt, és persze fekete volt mint a szurok. Ezért is hívják: Feketerigónak Sokféle fekete van. Kékesen fénylő fekete. Puha fekete. Éjfekete. Játékos fekete, és ki tudja, hogy még hány. A feketerigó fénylő fekete volt. És nem tetszett neki a fekete szín.

Bár lehetnék: vörösbegy gyurgyalag kócsag papagáj

Kellene nekem egy barát. Egy kisfiú érkezett a ligetbe. Kellene nekem egy barát. Egy madár barát. Aki reggelenként megkocogtatná az ablakomat, és minden nap megajándékozhatnám kenyérmorzsával meg kölessel.

A búbos vöcsöknek a bölömbika. A barázdabillegetőnek a szőriszarka… A madarak legtöbbjének volt már barátja. A búbos vöcsöknek a bölömbika. A barázdabillegetőnek a szőriszarka… A gyurgyalagnak a szalakóta… A gólyának a kanalas gém…

Én szívesen lettem volna a kisfiú barátja. Nagyon szeretem a kenyérmorzsát és a kölest. És a kisfiút is nagyon szeretem. Éppen én kellenék neki… csúnyán, FEKETÉN?

A rigónak eszébe jutott, hogy lakik a közelben egy festő öregúr. Így beleugrott a legközelebbi festékesdobozba, ami zöld volt, és befestette magát zöldre, mint amilyen a zöldküllő. Gondolta, hogy így jobban fog tetszeni a kisfiúnak, ha majd egy hét múlva visszajön.

Majd én leszek a barátod, kisfiú! Egy hét múlva a „feketerigó” megjelent talpig zöldben. Majd én leszek a barátod, kisfiú! UBORKAMADÁR! UBORKAMADÁR! UBORKAMADÁR! Mondta a rigó elváltoztatott hangon. Hirtelen egyik madár se tudott szóhoz jutni, de később…

Sajnálom, de én nem ilyen madárra gondoltam!

Hát te miféle szerzet vagy? Sajnálom, de nem terád gondoltam! Gólya vagyok nem látod? Hát te miféle szerzet vagy? Sajnálom, de nem terád gondoltam! Még, hogy te gólya! Ha, ha, ha. Inkább golyhó! Ha, ha, ha, ha, ha, ha Egy hét múlva a feketerigó úgy gondolta, hogy ha gólyává festi magát, akkor kelleni fog a kisfiúnak.

Csaknem fél év telt el, a rigó próbálkozásai óta. Kérték is, hogy füttyentsen, de az nem akart. Ugyanis a sárgarigó ki tudja fütyülni, hogy: Csaknem fél év telt el, a rigó próbálkozásai óta. Huncut a bíró! Fütyül a rigó! Majd eszébe jutott, hogy a sárgarigó, milyen gyönyörű madár. Így sárgarigónak festette magát, és biztosra ment, hogy a kisfiúnak tetszeni fog. A kisfiú, csak ámult mikor meglátta a kismadarat. A feketerigó meg csak annyit tud, hogy: T I U T U

Ne haragudj! Te tényleg szép madár vagy, de akit én keresek, az nem volt ilyen tarka mint te, de nekem ő kell BARÁTNAK! Az a madár fénylő fekete volt, csak a csőre volt sárga. Azt hiszem, úgy hívják, hogy: FEKETERIGÓ! A rigó keservesen sírni kezdett, merthogy ő volt az a feketerigó!

Ha a madár nem pingálta volna magát, akkor már fél éve lenne barátja! A madár könnye lemosta a festéket, és a tollán ott voltak a zöld, fehér, és más színű festéknyomok.