A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hulladékudvar hatása a pápai gyűjtőkörzet hulladékgazdálkodási helyzetére Készítette: Kanozsai Gábor 2013.
Advertisements

Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Hulladékgazdálkodás állami irányítása Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
A hulladékgazdálkodás eredményei és jövőképe Magyarországon
A papír hulladékként is érték
Dr. Romhányi Gábor előadása
A megvalósult regionális hulladékkezelő rendszerek összegző elemzése – ISPA, KA.
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
A Főváros települési szilárd hulladék
Készítette: Dr. Szabó Péter Főosztályvezető
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
A gazdaságfejlesztés jelentősége a települések és a térségek megélhetése és életben maradása szempontjából Az önkormányzatok működési és beruházási költség.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A vízjog időszerű kérdései
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
A DÍJKÉPZÉS SZERKEZETE TEKINTETTEL AZ EU ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁSOKRA, A TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSBEN FOGLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE Szabó IstvánnéMAVÍZ Közgazdasági.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
A környezetvédelem intézményrendszere
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Hungarian Energy And Public Utility Regulatory Authority
Zalaegerszeg december 13.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1 Hűtőközeg, hűtőberendezés ártalmatlanítás A kötelezettek teljesítési fegyelme KvVM workshop Zoltán Attila.
A magyar csomagolási hulladék kezelési modellje
Önkormányzati vagyongazdálkodás Kundi Viktória PhD hallgató november 19.
Családi napközi.
KÖRNYEZETVÉDELEM A HULLADÉK.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Mi is az igazi cél? Különféle díjak a megelőzés szolgálatában Szilágyi László civil munkacsoport Termékdíjas workshop január 21.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
A hulladékgazdálkodás aktuális feladatai
1 A hulladékgazdálkodás szabályozásának eszközrendszere Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
A KÉTTÉNYEZŐS TELEPÜLÉSI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSI DÍJ Előadó: Kneifel Ferenc ügyv. igazgató Gyulai Közüzemi Kft.
A közszolgáltatási díj meghatározásának szempontrendszere Dr. Hornyák Margit hulladékgazdálkodási szakértő c. egyetemi docens XX. Nemzetközi Köztisztasági.
Az önkormányzatok közszolgáltatásokkal kapcsolatos feladatai egy gyakorló polgármester szemével dr. Németh Kálmán polgármester Répcelak TÖOSZ Vas megyei.
A hulladékkezelési közszolgáltatás néhány neuralgikus pontja
Ö NKORMÁNYZATI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KUTATÁS 2011.
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
VII. Nevelésügyi Kongresszus VII. Szekció Intézményfenntartás, irányítás és finanszírozás A közoktatás finanszírozása nem önkormányzati fenntartók esetében.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás jelene és jövője
Kovács József elnökhelyettes Településszolgáltatási Egyesület Hajdúszoboszló, október 13.
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Magyar jogszabály évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról Forrás:
TÁMOP A távhőszolgáltatás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
TÁMOP H ulladékgazdálkodás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Az OHÜ évi tapasztalatairól és az idei feladatairól dr. Wégner Krisztina Főosztályvezető, Koordinációs főosztály január 24. Szombathely.
A HULLADÉKGAZDÁLKODÁS FEJLESZTÉSE Farkas Endre Projekt Iroda vezető.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Kellenek-e hulladéklerakók Magyarországon?
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 2.
Áttekintés a magyar hulladékgazdálkodásról Dr. Hornyák Margit
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Jegyzői értekezlet szeptember 8.. Jegyzői értekezlet 2011 szeptember 8. Helyi lakásfenntartási támogatás Jogalkotási kötelezettség: Szoc tv. 38.
Mérlegen a koordináló szervezetek Hartay Mihály ÖKO-Pack Kft.
Vagyon : az önkormányzat közigazgatási területen lévő ingatlanok,
A hulladékok környezeti problémái
Hulladékgazdálkodás – veszélyes hulladékok szállítása
A magyar önkormányzati rendszer bemutatása OSLO április 22
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
Családtámogató ellátások
Változások az áramforrások területén Schmidtka Gábor október 13.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
Önkormányzat és állam.
SZÁMVITEL.
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Épület-üzemeltetési tagozat
SZÁMVITEL.
Pénzügy 1. oldal „Jó gyakorlatok” konferencia, „Fókuszban: az önkormányzati gazdasági társaságok.” Az önkormányzati vállalatirányítás Előadó Horváth Tamás.
Előadás másolata:

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szervezése, működtetése az önkormányzatok szempontjából Hosszútávon csak a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatok lehetnek sikeresek!

Az önkormányzatok a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátói Az önkormányzatok a haza jogszabályi kötelezettségeknek megfelelve biztosítják a feladatukká tett /ötv.8§(3), hgt.21§(1), stb/ hulladékkezelési közszolgáltatás megszervezését és fenntartását, sok esetben vállalják a szelektív hulladékgyűjtés fakultatív feladatát a többlet terhek mellett is úgy hogy nincs újra hasznosításnak jelentős bevétele Jogszabályi kötelezettségeik teljesítése érdekében komplex hulladékgazdálkodási rendszerek létrehozására társultak. ( Szerencsés lépés volt ? )

A hulladékgazdálkodás önkormányzati erőpróbái A hulladékgazdálkodási rendszerek műszaki és szerződéses problémái Átláthatatlan a Gazdasági társaságok működése Közszolg. szerződések alapján piaci egyeduralom Nincs egységes hulladékhasznosítási jövőkép Szabályozási problémák A hatályos jogszabályok túlzott általánosítása a kötelezettségek meghatározása terén. A nem jogkövető magatartások kétséges jogszabályi kezelése. §

Mit szeretne az önkormányzatokon keresztül a lakosság Piaci árak bérekhez való igazítása Rugalmas szállítási paraméterek ( évszakokhoz való gyűjtés,szállítás,ártalmatlanítás ) Szolgáltatási díj egységes csomagtartalma ( kommunális,zöld,lim-lom ) Árak felügyelete valamint összehasonlítása Szabályozás igazságosabbá tétele ( szennyező elv jobb betartása )

Mit szeretnének az önkormányzatok Szerződéses kiszolgáltatottság megszüntetése Díjak meghatározására nagyobb időintervallum Költségtényezők jobb átláthatósága Beruházóként nagyobb beleszólás Kötelező eredményszemléletű kimutatás a lakossági és a közületi díjtételek között ISPA rendszerek felülvizsgálata

ISPA beruházások probléma körei Beruházáshoz kapcsolódó problémák A kivitelezés időbeli elhúzódásból eredő költségnövekedés  Üzemeltetés kiadása a magánszektor irányába A komplex rendszerek költség növelő elemei: amortizációs költségek megtérülése rövid időn belül szabályozások folyamatos változtatása ( 8 éve még lerakók !) nagyobb szállítási költség. fedezeti pont feletti árdrágulás

ISPA beruházások probléma körei Üzemeltetési tevékenységből eredő problémák Ipari hulladékok lerakása a lerakókba kerülő háztartási hulladék 1/3-át teszi ki hamarabb telítődő lerakók ami újabb beruházást indukál eszközökkel való bánásmód szabályozási hiányossága a közületek csak előnyöket élveznek újabb lerakók létesítésére csak az önkormányzat a kötelezett ! A haszon egy jelentős része az üzemeltetőé!!!!

ISPA beruházások probléma körei Tulajdonosi viszonyok rendezése: Csak társulásos forma! A közszolgáltatási szerződések: közös üzemeltetés egy gesztori megállapodásával vagy az önkormányzat egyedi megállapodásával. Díj képzés kialakítása során: profit maximalizálásra törekvés vagy 100%-os megtérülésre törekvés.

Törvényi és Rendeleti Szabályozási problémák A hatályos jogszabályok túlzott általánosítása a kötelezettségek meghatározása terén JAVASLAT: a szolgáltatási díj pontosabb és részletesebb meghatározása, költségtételek bekorlátozása a díjképzésben 16/2002. (IV.10.) EüM rendelet felülvizsgálata Maximum 5 éves közszolgáltatási szerződés Ne legyen új szabályozás és adó a lerakásra !!!!

Szabályozási problémák üzemeltetői részről A nem jogkövető magatartások jogszabályi kezelése Elmaradt szolgáltatási díjak: nagy a közszolgáltatási díjból származó kintlévőség, amit adók módjára lehet behajtani, a behajtás lassú és sokszor adatvédelmi problémákat is felvet, így a díjak tovább emelkednek. Javaslat a kintlévőségek kezelésére: törlesztő részletek kialakítása mindennemű jövedelemre, bevételre vagyis a segélyekre is, rendeleti szabályozásban.

A jövőbeni szabályozás mellett is legyen életképes!!!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Schmidt Jenő a TÖOSZ elnöke