MEXIKÓI KONYHA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Táplálkozási alapfogalmak
HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
Vásárlás és szendvics készítés
Wellness by Oriflame Your blood sugar level controls your mood, performance, behaviour and your food choices. It is important to control it. Otherwise,
Angol – amerikai projekt hét
Helyes táplálkozás.
Acorn Cafe A sajátos nevelési igényű tanulók integrációjának jó gyakorlata az angliai Devonban: Acorn Cafe 1.
KERÁMIA SERPENYŐ SZETT
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Kedvenc ételem Timler Nikoletta 9.b. Spagetti Spagetti hozzávalók 1 csomag spagetti 60 dkg cukkíni 1 fokhagymagerezd 1 fej hagyma 1 ág friss rozmaring.
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A táplálkozás rendje.
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Az ókori sumér étkezési szokások
Pontok (ön) ? 40 pont!!! 38 Pont!! 34 Pont!!!31 Pont!!! 17 Pont!
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
Változások az utóbbi évtizedekben
Az egészséges táplálkozás irányelvei
Az észterek.
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
Étkezés szokások az ókori Mezopotámiában
Startolj Reggelivel! iskolareggeli program
ALKALMAZÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK Dr. Fekete András egyetemi tanár BCE Élelmiszertudomány Kar Fizika-Automatika Tanszék.
Italfelszolgálás alapelvei
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Lengyelország.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
SALSA BÜFÉ ÉTLAP Pizza 28cm: Minden PIZZA: 950 Ft Köret Savanyúság
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testünk építőkövei – a vitaminok
Római étrend,étkezés.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Lakóhelyem Gasztronómiája Szentgotthárd és az őrség.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Klikk a folytatáshoz!. A szénhidráttartalmú ételeket újabban aszerint csoportosítják, hogy milyen mértékben emelik a vércukor szintjét. Ezzel új fogalom.
Tápanyagaink.
Ausztrália mezőgazdasága. Keresők 5-6%-a Kivitel 25%-a ! Specializált árutermelő mezőgazdaság Jellemzői: - földbőség – több ezer hektáros birtokok (városok.
A pékipar feladatai a só bevitel csökkentése érdekében. Werli József főtitkár Magyar Pékszövetség.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Cserépfalui főzőkonyha ajánlata
Vendéglátás Akadémia, Baktalórántháza 2016
Erzsébet királyné étrendje és edzésterve
Élelmiszer lábnyom.
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
TERÜLJ, TERÜLJ ASZTALKÁM!
Étlap olyan űrhajós számára, aki folyton ideges és csontritkulása van
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Cserépfalui főzőkonyha ajánlata
ASIAN Asian Line Portfólió Várszegi Zsolt 19/10/2017.
Élelmiszer lábnyom.
Ökológiai lábnyom számítás: gyakorlati alkalmazások
Előadás másolata:

MEXIKÓI KONYHA

Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles) Nincs főzelék, leves = nincs mélytányér Nincs kenyér, csak bagett

Ételek Tortilla: Kukoricalisztből készült töltött lepény Rengeteg elkészítési mód Változatai: Tacos – a vendég tölti meg a lepényt Quesadilla - sült, sajttal töltött tortilla Salsa szósz: chili, avokadó, hagyma, paradicsom

Ételek Torta: óriási szendvics hússal, zöldséggel töltve Pastes Sült tészta sós (hús) és édes (alma, ananász) töltelékkel Péksütemények óriási választékban

Italok Vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas!!! 2 féle palackozott víz: palackozott ásványvíz (aguamineral), tisztított víz (agua purificada) Sör – könnyebb alkohol Tequila - agave kaktuszból készül

Források Miért is olyan fantasztikus a Mexikói konyha? Varázslatos ízvilág Amit Mexikóról tudni kell 1001 Mexikói étel Google.com/hu

Készítették Szabó Panna Zsin Ági Sztripszky Hanna Andaniczky Károly Unkver Klára