MEXIKÓI KONYHA
Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles) Nincs főzelék, leves = nincs mélytányér Nincs kenyér, csak bagett
Ételek Tortilla: Kukoricalisztből készült töltött lepény Rengeteg elkészítési mód Változatai: Tacos – a vendég tölti meg a lepényt Quesadilla - sült, sajttal töltött tortilla Salsa szósz: chili, avokadó, hagyma, paradicsom
Ételek Torta: óriási szendvics hússal, zöldséggel töltve Pastes Sült tészta sós (hús) és édes (alma, ananász) töltelékkel Péksütemények óriási választékban
Italok Vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas!!! 2 féle palackozott víz: palackozott ásványvíz (aguamineral), tisztított víz (agua purificada) Sör – könnyebb alkohol Tequila - agave kaktuszból készül
Források Miért is olyan fantasztikus a Mexikói konyha? Varázslatos ízvilág Amit Mexikóról tudni kell 1001 Mexikói étel Google.com/hu
Készítették Szabó Panna Zsin Ági Sztripszky Hanna Andaniczky Károly Unkver Klára