Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TANKÖNYVSZÁMLÁZÓ Rövid bemutató. Tanulók adatainak importálásához az xls fájlba rögzítjük az adatokat majd mentés másként csv fájltípusként.
Advertisements

Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
Mire jó a DÖK?.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
Az EGSZB a térképen Az EGSZB helye az intézmények között EGSZB EURÓPAI BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT TANÁCS.
Az ENSZ klímatárgyalások Kiss Veronika OTDK április
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Logika Érettségi követelmények:
12.4 A választási rendszer. A helyi önkormányzatok feladatai, szervezetei és működésük. Középszint A választójog: az általános, egyenlő, közvetlen és titkos.
IPPI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZILÁGY MEGYE
EU KÖLTSÉGVETÉS MEGÁLLAPÍTÁSA ÉS SZERKEZETE. IDŐZÍTÉS Április 1-ig: tervezett összegek Július 1-ig: becslések Szeptember 1-ig: előzetes költségvetési.
Magyarország felkészülése a 2011-es EU-elnökségre - értékelés a cseh soros elnökség tapasztalatai alapján Oláh Eszter Jelige: soros elnök.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Mint a plenáris ülésen. Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.Módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre.
Európai Gazdasági és Szociális Bizottság. Mi az Európai Unió (EU)? 28 tagállam 508 millió lakos Tagjelölt országok: Izland, Törökország, Szerbia, Macedónia.
Kreatív Iparágak a Digitális térben Új Széchenyi Terv konzultációs konferencia és eFestival Gála Digitális stratégia Közérdekű és kulturális adatok és.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
Az országonkénti kibocsátási ráták meghatározása, ellenőrzése, a nemzetközi kibocsátási kvótakereskedelem első tapasztalatai Kontó Sándor.
Csoportindítás Az első csoportülés megtervezése 0. szakasz - Felkészülés cél meghatározása módszer kiválasztása keretek meghatározása a környezettel való.
„Erős pillérek – javuló közlekedésbiztonság” c. konferencia ORFK, Budapest, október 20. 1/19 Közlekedésbiztonsági trendek az Európai Unióban és Magyarországon.
A SZAKDOLGOZAT CÍME (ARIAL 32 pt)
Olcsóbb és több demokrácia II. A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség javaslatai a választások állami költségeinek csökkentésére.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Elektronikus eljárás a polgári perben
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
2014. szeptember 12.. A 4 FŐSZEREPLŐ : Az Európai Unió Tanácsa Az Európai Bizottság Az Európai Unió Bírósága Az Európai Parlament.
mint ami mások szerint szükséges!
Energiahatékonysággal a vállalkozások költségcsökkentéséért Nagy Judit Külkapcsolati munkatárs Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Környezettan BSc Diploma előtt
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Foglalkoztatottság 1.A foglalkoztatási ráta Magyarországon EU átlagban alacsony, a V4- ek között a legalacsonyabb. 2.A válság előtt egyedül Magyarországon.
Mi az Európai Unió (EU)? 28 tagállam Több mint 500 millió polgár
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXV. Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatási Osztály Megújuló Energiák Szakmai.
Éghajlatváltozás és egészségügyi ellátás Antal Z. László MTA TK Szociológiai Intézet Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszus, Debrecen, április.
Tanórai szokásaim 5/14.
A Google Drive használata. Mire jó? A Google Drive segítségével a fotókat, videókat, fájlokat és sok más tartalmat egy biztonságos felhőtárhelyen keresztül.
A globális klímaváltozás mérséklésére, az üvegház hatású gázok emissziójának csökkentésére szerveződő nemzetközi megállapodások sikerei, kudarcai Liebl.
Az Európai Unió energiapolitikája Gyürk András Az Európai Parlament képviselője Ipari, kutatási és energiaügyi bizottság.
„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.
EVA 1 – 5. kurzus Kanyó Kristóf.
Önértékelési projektterv
Szövegszerkesztés összefoglalás.
XIX. századi költők a Facebookon
Cím elrendezés Alcím.
Az EU intézményrendszere
SZFP II Kompetenciamérés
Cím elrendezés alcím.
Az Európai Unió intézményrendszere és döntéshozatala
Cím elrendezés Alcím.
Közbeszerzési Hatóság
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
3. osztályban.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Cím elrendezés Alcím.
Önnek egy új üzenete érkezett – Tárgy: adatigénylés
Cím elrendezés Alcím.
Mai téma: Segédletek a projektmunkához Katona Norbert.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés alcím.
Cím Alcím.
Címdia elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím elrendezés Alcím.
Cím és kép elrendezés Alcím
Előadás másolata:

Mint a plenáris ülésen

Az Ön feladata 6 lépésben 1.A vélemény tanulmányozása 2.EGSZB-csoport választása (csoportonként 1 diák), módosító indítványok szerkesztése és elküldése 3.Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre 4.„Taggá” válni az EGSZB-ben 5.Brüsszel: csoportülések 6.Brüsszel: megvitatás és szavazás a plenáris ülésen

1. A vélemény tanulmányozása „Mozgásban az ifjúság”

Hogy néz ki egy vélemény? A vélemény tartalma Első, bevezető szakasz Összefoglalás Kontextus Általános megjegyzések Következtetések és ajánlások

2. EGSZB-Csoport választása, módosító indítványok szerkesztése és elküldése Minden egyes diák kiválasztja azt az EGSZB- csoportot, amelyet képviselni kíván: I. Csoport, II. Csoport vagy III. Csoport Módosító indítványok: iskolánként legalább 1, legfeljebb 3 (az Ön által választott nyelven) Beküldési határidő és az EGSZB-csoport kiválasztásának határideje: március

Hogyan készül a módosító indítvány? Lehetséges műveletek Törlés Helyettesítés Átírás a szövegben mindenhol Egy pont törlése Egy szó helyettesítése Új ponttal történő kiegészítés + Érvelés rövid „indokolás” keretében

Törlés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Törlés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

Helyettesítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Helyettesítés 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 20% 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

Átírás a szövegben mindenütt Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Átírás a szövegben mindenütt 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

Egy pont törlése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. A pont törlése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

Egy szó helyettesítése Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Egy szó helyettesítése 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az konkrét ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak.

Új ponttal történő kiegészítés Eredeti szöveg: 1.3. Az EGSZB kijelenti, hogy az Európai Uniónak azt az ambiciózus köztes célt kellene kitűznie, hogy 2020-ra az 1990-es szinthez képest legalább 30%-kal kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátását, amennyiben a többi fejlett ország és a gazdaságilag fejlettebb fejlődő országok hasonló csökkentéshez folyamodnak. Új ponttal történő kiegészítés 1.3.a) Az EGSZB kéri, hogy minden európai polgár kapjon tájékoztatást az üvegházhatású gázok világszintű kibocsátásának csökkentése érdekében meghatározott célkitűzésekről, és hogy széles körű kommunikációs kampány induljon útjára a közterületeken és a tömegközlekedésben.

3. Felkészülés a csoportülésre és a plenáris ülésre Az EGSZB visszaküld Önnek egy, az összes javasolt módosító indítványt tartalmazó dokumentumot Mielőtt megérkezne Brüsszelbe, tanulmányozza a dokumentumot, hogy meg tudja vitatni azt a csoportülésen és a plenáris ülésen!

4. „Taggá” válni az EGSZB-ben 3 diák az EGSZB „tagja” lesz, és képviseli osztályát Brüsszelben Minden egyes diák azt az EGSZB-csoportot fogja képviselni, amelyet előzetesen kiválasztott: I. Csoport, II. Csoport vagy III. Csoport

5. Brüsszel: csoportülés Minden egyes csoportnak egyetértésre kell jutnia azzal az 5 módosító indítvánnyal kapcsolatban, amelyet ismertetni kíván a plenáris ülésen

6. Brüsszel: a plenáris ülés A polgárok általános érdekét legjobban képviselő vélemény megvitatása és megszavazása

Kezdődhet a játék!